Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απίστευτο: Ο κ. Παπανδρέου μας λέει ότι διαπραγματεύεται το χρέος!...

Θα πρέπει να μας περνάει για εντελώς αφελείς ο κ. πρωθυπουργός. «Διαπραγματευόμαστε με κάθε τρόπο για να μειώσουμε το χρέος. Είναι μια μεγάλη διαπραγμάτευση και εκεί έγκειται το μεγάλο πρόβλημα» είπε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Φυσικά δεν απευθυνόταν στους υπουργούς του  οι οποίοι μάλλον γνωρίζουν, αλλά σε όλους εμάς τους οποίους θα πληροφορούσαν στη συνέχεια καταλλήλως τα ΜΜΕ. Εδώ ο κόσμος «τόχει τούμπανο»  για το «κούρεμα» και ο κ. Παπανδρέου κρυφό καμάρι.

Για ποια διαπραγμάτευση μιλά άραγε ο κ. Παπανδρέου; Ειλικρινά αναρωτιόμαστε, αν τον έχει έστω ενημερώσει κάποιος από την ΕΕ, για το περιεχόμενο των συνομιλιών των  κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί; Πολύ αμφιβάλουμε. Μάλλον  έχει πληροφορηθεί και ο ίδιος κάποια πράγματα για το τι μέλλει γενέσθαι (ότι δηλαδή περίπου κι εμείς) και προσπαθεί τώρα να πείσει όλους εμάς ότι δήθεν δίνει και πάλι τις μάχες του για να μειώσει το χρέος της χώρας αυτή τη φορά. Ανέλαβε μάλιστα και επικοινωνιακή πρωτοβουλία, πάλι με ταξίδια στο εξωτερικό για να μας πείσει ότι συμμετέχει στις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν στην πραγματικότητα ερήμην της Ελλάδας.

Εμείς σας το έχουμε πει ότι προετοιμάζεται ήδη η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει τις όποιες αποφάσεις της επόμενης Συνόδου Κορυφής, ερήμην της κυβέρνησης, σαν δική της νίκη;
Ε, περιμένετε και θα δείτε. Εδώ θα είμαστε...



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω κείμενο.
Απλά θα ήθελα να μην ξεχνάμε ότι η χώρα δεν είχε και ούτε έχει πρακτικά, πρόβλημα χρέους.
Χρέος έχουν όλες οι χώρες του πλανήτη και μάλιστα πολλές είναι αυτές που έχουν χρέος κατά πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας.
Αφού λοιπόν η τωρινή μας "κυβέρνηση" πήρε το πρόβλημα ελλείμματος που είχαμε και το μετέτρεψε σε πρόβλημα χρέους, τώρα θα έρθει και ως νέος μεσσίας ο ΓΑΠ να μας ανακοινώσει ότι μειώνει το χρέος μας.
Είναι βέβαια γεγονός ότι φρόντισε πρώτα να το αυξήσει τραγικά πολύ μέσα στα δύο τελευταία χρόνια αλλά μάλλον του διαφεύγει ότι και μηδέν να το κάνει από την ίδια στιγμή θα αρχίσει και πάλι δημιουργείται.
Γιατί;  Μα γιατί έχουμε μεγάλο πρόβλημα ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: