Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ...

Αφάνταστη ταλαιπωρία Ελλήνων που ζουν στην Ολλανδία  

Μέχρι και 10 ολόκληρους μήνες πρέπει να περιμένουν οι χιλιάδες Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Ολλανδία για να πάρουν στα χέρια τους το νέο-ανανεωμένο διαβατήριο λόγω και των οικονομικών περικοπών που εφαρμόζονται και στις Ελληνικές πρεσβείες.΄

«Η κατάσταση που ζούμε καθημερινά είναι φρικτή» είπε στο Flashnews.gr ο αρμόδιος υπάλληλος του ελληνικού προξενείου στην Χάγη , στον οποίο απευθυνθήκαμε με αφορμή την περιπέτεια ενός Κρητικού ο οποίος πήγε στην Ολλανδία σε αναζήτηση εργασίας.

Πρόκειται για τον Μανώλη Χερσονιωτάκη, ο οποίος ζεί στην «χώρα με τις τουλίπες» τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με την Ολλανδή σύζυγό του και τα δυό τους παιδιά.

«Μετά από δύο χρόνια αναζήτησης, στις 30 Σεπτεμβρίου, επιτέλους βρήκα δουλειά, αλλά όταν πήγα να υπογράψω τα συμβόλαια, δεν δέχτηκαν την ελληνική αστυνομική ταυτότητα και ζήτησαν διαβατήριο» είπε στο Flashnews.gr, ο κ.Χερσονιωτάκης περιγράφοντας στην συνέχεια τον «γολγοθά» του.

«…Τότε διαπίστωσα πως το διαβατήριό μου έληγε στις 2 Οκτωβρίου και απευθύνθηκα στην Ελληνική πρεσβεία για να το ανανεώσω. Ξέρετε τι μου απάντησαν; ;Ότι το ραντεβού για να καταθέσω τα δικαιολογητικά είναι τον…Απρίλιο του 2012 !!! Πείτε μου τι να πω στο αφεντικό μου. Ότι θα πρέπει να ταξιδέψω στην Ελλάδα για να το βγάλω εκεί και ρωτούν εάν έχω χρήματα για τα εισητήρια;”

Να σημειωθεί πως αν και η Ολλανδία εντάσσεται στην συνθήκη Σέγκεν και θεωρητικά η Ελληνική αστυνομική ταυτότητα αποτελεί έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο, για συμβόλαια εργασίας δεν γίνεται αποδεκτή από τις Ολλανδικές αρχές γιατί δεν έχει…ημερομηνία λήξης (!!!) και έτσι ζητούν διαβατήριο.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με το Ελληνικό προξενείο στην Χάγη, όπου ο εκεί αρμόδιος υπάλληλος μας αποκάλυψε πως λόγω των οικονομικών περικοπών έχουν απομείνει μόλις δύο (2) υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν τα θέματα έκδοσης νέων ή ανανέωσης διαβατηρίων καθώς και στρατολογικά ζητήματα για περίπου 20.000 Έλληνες.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι το 2011 λήγουν χιλιάδες διαβατήρια που είχαν εκδοθεί το 2006 και με το ότι , λόγω πάλι των οικονομικών περικοπών, έχει περιοριστεί το διπλωματικό ταχυδρομείο από και προς την Ελλάδα σε περίπου μια φορά τον μήνα, προκαλούν μια αφάνταστη ταλαιπωρία για τους χιλιάδες Έλληνες που δραστηριοποιούνται στην Ολλανδία.

«Τα ραντεβού για την παραλαβή των δικαιολογητικών για τα διαβατήρια έχουν φτάσει να κλείνονται μέχρι και το Πάσχα του 2012» μας είπαν από το προξενείο επισημαίνοντας πως στην συνέχεια θα χρειαστούν μέχρι και δύο μήνες για να παραλάβει ο ενδιαφερόμενος το διαβατήριό του, λόγω της καθυστέρησης του διπλωματικού ταχυδρομείου.

Στις λίστες αναμονής υπάρχουν ακόμη και Έλληνες που εργάζονται σε οργανισμούς, όπως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ενώ η απάντηση στις εκκλήσεις του Έλληνα πρέσβη προς το υπ.Εξωτερικών για ενίσχυση του προσωπικού είναι πως αυτό είναι αδύνατον λόγω των γνωστών μέτρων.

«Καθημερινά ζούμε φρικτές καταστάσεις καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετηθούν οι Έλληνες , είτε για τα διαβατήρια είτε για στρατολογικά θέματα» μας είπε ο υπάλληλος του προξενείου.

Ειδικά για το συγκεκριμένο πρόβλημα όπου οι Ολλανδικές αρχές δεν δέχονται την Ελληνική αστυνομική ταυτότητα και ζητούν διαβατήριο, το Ελληνικό προξενείο εκδίδει βεβαιώσεις πως η αστυνομική ταυτότητα είναι σε ισχύ έτσι ώστε να διευκολυνθεί ο ενδιαφερόμενος έως ότου εκδοθεί το νέο του διαβατήριο.

Να σημειωθεί πως στην ιστοσελίδα του Προξενείου στο internet υπάρχει και σαφής προειδοποίηση για όλες αυτές τις καθυστερήσεις και μάλιστα δίνεται η «συμβουλή» σε όσους επείγονται για έκδοση διαβατηρίου να…ταξιδεύουν στην Ελλάδα προκειμένου να το πάρουν στα χέρια τους πιο γρήγορα !!!.

Το θέμα είναι πως ακόμη και οι Έλληνες που ζούν στο εξωτερικό και ειδικά εκείνοι που έφυγαν σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, τελικά δεν γλίτωσαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των δραστικών περικοπών που απαιτεί η Τρόικα και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ Flashnews.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Πως να σχολιάσει κανείς αυτήν την είδηση;
Το αφήνω στην κρίση σας...
Πάντως σχέση με την απλή κοινή λογική ΔΕΝ ΕΧΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: