Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: Σας μιλάει ο ύπαρχος...

Αυτοχρίστηκε «ύπαρχος» σε σκάφος εν τρικυμία (ή μήπως με τρικυμία εν κρανίω;). Ομολόγησε ότι έχουμε απολέσει κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας. Ομολόγησε ότι δεν τον πιστεύει κανένας.

Μετακύλισε την ευθύνη της ανικανότητάς του να εισπράξει έσοδα στους καταληψίες. Υποστήριξε ότι πρέπει να κοπούν μισθοί και συντάξεις. Και, για να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις, άρχισε να κουνά καθρεφτάκια στους ιθαγενείς λέγοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τους φοροφυγάδες, και ότι κλείνει η συμφωνία με την Ελβετία για φορολόγηση των εμβασμάτων.

Δεν είναι άλλος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο (τον «ύπαρχο του Τιτανικού», όπως τον έχει χαρακτηρίσει πρώτη η «δημοκρατία»), ο οποίος χθες στη Βουλή συνέχισε τα θλιβερά σόου του της Παρασκευής με τη συμπαράσταση του Γ. Καρατζαφέρη.

Οι θαλασσοϊστορίες ξεκίνησαν όταν ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον Γ. Καρατζαφέρη να μείνει στην ίδια γραμμή με αυτή που ξεκίνησε ψηφίζοντας το Μνημόνιο. «Εμείς βγάλαμε εισιτήριο στο πλοίο “Η Ελλάς”, αλλά πηδήξαμε όταν το πήγατε στην ξέρα» απάντησε εκείνος για να αρχίσει το σόου Βενιζέλου.

«Το σκάφος πλέει υπό πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες και με πάρα πολύ υψηλό κύμα, αλλά δεν έχει βυθιστεί.

Δεν πηδήξατε επειδή πέσαμε σε ξέρα. Προφανώς έχετε πάθει ναυτία. Θα μπορούσαμε βέβαια να είχαμε πολύ εύκολα λύσει το πρόβλημα με μια δραμαμίνη. Σας το είπε ο κυβερνήτης (εννοούσε τον Γ. Παπανδρέου) να βοηθήσετε. Σας το λέει και ο ύπαρχος τώρα» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Κύριε ύπαρχε, το σκάφος δεν έχει βυθιστεί αλλά ο ναυαγοσώστης είναι ήδη εδώ για να το πάρει ολόκληρο. Στο καράβι όμως που παραπαίει, πράγματι, ο κυβερνήτης απέχει, δεν είναι στη γέφυρα. Το μόνο που ξέρει να κάνει το τελευταίο διάστημα είναι να πηγαίνει στους Γερμανούς βιομηχάνους και να τους λέει “ιδού η οικονομία σας, ελάτε να την πάρετε” και να κλείνει ως διαμεσολαβητής τα deals της ελληνικής διαπλοκής με τους επενδυτές του Κατάρ» σχολίασε από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η ομολογία Βενιζέλου ότι η χώρα έχει ήδη απολέσει κομμάτι της εθνικής -δημοσιονομικής- της κυριαρχίας, όταν η Βουλή με πλειοψηφία 2/3 ψήφισε την επέκταση του μηχανισμού στήριξης και παρέδωσε αρμοδιότητες σε διεθνή όργανα όπως ο EFSF. «Η έξοδος από το ευρώ δεν οδηγεί στην εθνική υπερηφάνεια, αλλά στην εξαθλίωση και τη ζούγκλα» δικαιολογήθηκε.

Εντονη ήταν όμως η κόντρα του και με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον ρώτησε αν έχει σώας τας φρένας. Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι υπάρχει συνεχής φορολογική επιβάρυνση, επειδή στην Ευρώπη βλέπουν τις καταλήψεις και λένε ότι δεν θα επιτύχουμε τους στόχους. Προανήγγειλε και ειδικό τέλος για τους εφοπλιστές απειλώντας ότι αν δεν τους αρέσει ας αλλάξουν σημαία.

Γιώργος Λυκουρέντζος



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Ο συνταγματολόγος "αντιπρωθυπουργός" μας προφανώς κάποια στιγμή της ζωής του θα χρειαστεί να ξανα-ασχοληθεί με το επάγγελμά του.
Έχει αναρωτηθεί πως θα ξαναμιλήσει με σοβαρότητα για το σύνταγμα και τους νόμους και πως θα τον πάρουν στα σοβαρά οι φοιτητές του ή οι αναγνώστες των βιβλίων του (σίγουρη "ενασχόληση" πρώην πολιτικών!);
Αποδέχεται στην βουλή ότι υπάρχει απώλεια εθνικής κυριαρχίας αλλά δεν ζήτησε ψήφο 180 βουλευτών για το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο!
Από βήματος της βουλής δήλωσε ότι δεν το ενδιαφέρει τι θα γνωμοδοτήσει η ανεξάρτητη αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και αυτός θα προχωρήσει ούτως ή άλλως στην δημοσιοποίηση ονομάτων φοροφυγάδων! (προφανώς χρειάζεται να δώσει "αίμα στην  αρένα" για να ξεχαστεί για λίγο η τρανή του αποτυχία σε όλους τους τομείς!)
Ο άλλοτε μέγας και τρανός συνταγματολόγος έχει βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση που για να "σώσει"... τον εαυτό του(!)  είναι έτοιμος να καταπατήσει το σύνταγμα και τους νόμους!
Όταν λήξει η πολιτική του καριέρα τι θα κάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: