Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η ΧΩΡΑ ΑΠΕΡΓΕΙ!...

Μπορεί το “απεργιακό δελτίο” να έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας και να έχει καταντήσει μονότονο και γραφικό, αλλά πλέον είναι... καθολικό!

Ίσως να είναι πιο εύκολο για τους δημοσιογράφους να ανακοινώνουν απλά ποιοι δουλεύουν... αν δουλεύει κανείς!

Ειδικά αυτή την εβδομάδα ολόκληρη η χώρα απεργεί!

Για κάποιες ημέρες(!) ο κάθε κλάδος, αυτή την εβδομάδα θα απεργήσουν...

οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, οι υπάλληλοι διαφόρων υπουργείων, οι υπάλληλοι του ΟΣΕ και λοιπών ΜΜΜ, δάσκαλοι και καθηγητές, γιατροί του ΙΚΑ, εφοριακοί, υπάλληλοι των ΜΜΕ, υπάλληλοι διαφόρων τραπεζών, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι και δικαστές, κλπ (όλο και κάποιον θα ξεχνάω!), ακόμα και οι έμποροι και καταστηματάρχες έχουν ανακοινώσει απεργία με το σύνθημα “κλείνουμε για μία ημέρα για να μην κλείσουμε για πάντα”!

Δεν λειτουργεί ΤΙΠΟΤΑ!

Η “κυβέρνηση” όμως ακλόνητη!

Αν ήμουν γελοιογράφος θα έφτιαχνα μία γελοιογραφία όπου οι Έλληνες θα τράβαγαν τον ΓΑΠ για να τον σηκώσουν από την καρέκλα του και αυτός θα την είχε πάρει αγκαλιά και δεν θα την άφηνε με τίποτα!

Ακόμα και αν δεν εννοούν να καταλάβουν στην “κυβέρνηση” ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς στην “σωτηρία” μας, δεν καταλαβαίνουν ότι σε μία χώρα που απεργεί δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί οποιοδήποτε πρόγραμμα;

Δεν καταλαβαίνουν ότι ΟΛΟΙ πλέον αντιδρούν και δεν θέλουν να “σωθούν” με τον τρόπο που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση;

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων κάνουν λόγο για “εφιαλτική εβδομάδα” ή “κολασμένη εβδομάδα”.

Δεν ξέρω αν αυτή η “εβδομάδα εξελίξεων” θα φέρει άμεσες εξελίξεις.

Ξέρω όμως ότι οι εξελίξεις είναι αναπόφευκτες και η “κυβέρνηση” δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό!

Ίσως να αντέξουν και αυτήν την εβδομάδα(;), όμως  το θέμα πλέον δεν είναι ΑΝ θα αντέξουν αλλά... ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: