Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...

Απάτη Βενιζέλου για το άρθρο 37: Δεν ήταν όρος για την... 6η δόση!

Η πολλαπλή εξαπάτηση του Κοινοβουλίου και του λαού από τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, με τον «ύπαρχο» να σύρεται πάνω στα νεύρα του και να αναγκάζεται καταθέτει στη Βουλή τις μυστικές επιστολές του Παπανδρέου και του ιδίου προς την Κ. Λαγκάρντ. Αυτές αποτελούν τα πειστήρια της εξαπάτησης, γιατί αποδεικνύεται ότι από τις 27 Σεπτέμβρη ο κ. Βενιζέλος είχε δεσμευτεί ρητά στην τρόικα για τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι έχουν τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (οι οποίοι δεν γνώριζαν το παραμικρό), αλλά χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτά το άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις.

Ωστόσο, μέχρι την τελευταία στιγμή ο κ. Βενιζέλος εκβίαζε για να υπερψηφιστεί το άρθρο 37, λέγοντας ότι αποτελεί τον πρώτο όρο της τρόικας για την 6η δόση. Αποδεικνύεται όμως ότι αυτός ο «όρος» είναι μεταγενέστερης πασοκικής έμπνευσης, αφού στην επιστολή δεν υπάρχει, ενώ το περίφημο e-mail της τρόικας που ζητούσε κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων μόνο ως αποτέλεσμα των δηλώσεων υποτέλειας της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ μπορεί να θεωρηθεί, καθώς, βρίσκοντας το πεδίο ανοιχτό, η τρόικα νομιμοποιήθηκε να ζητά ό,τι θέλει. Το δικαίωμα αυτό έδωσε μάλιστα ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος, όταν πήγε να κάνει τον «σκληρό», έσπασε τα μούτρα του, η τρόικα έφυγε από την Αθήνα και προκειμένου να επιστρέψει άρχισε να την παρακαλεί συρόμενος και υποσχόμενος να επιβάλλει συνεχώς μέτρα. Ετσι τους δικούς τους ερασιτεχνισμούς και την ανικανότητα κατέληξε για άλλη μια φορά να την πληρώνει ο ελληνικός λαός. Αλλωστε, προ ημερών, και ο εκπρόσωπος της τρόικας είχε δηλώσει ότι δεν θέτουν θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.

Επίσης αποδείχτηκε χθες ότι συνειδητά η κυβέρνηση δεν έδινε στη δημοσιότητα τις επιστολές πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, θέλοντας να μην προκαλέσει κι άλλο την ήδη οργισμένη Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό γιατί, εκτός από την απάτη με το άρθρο 37, ο κ. Βενιζέλος δεσμεύεται προτού καν φέρει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή ότι θα περάσουν όλα τα σκληρά χαράτσια, όπως οι περικοπές στις συντάξεις και το ενιαίο μισθολόγιο, η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ κ.λπ.

Ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε μάλιστα και την επιστολή του Γ. Παπανδρέου προς την κυρία Λαγκάρντ, με την οποία ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση «λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, αποδεικνύοντας έτσι ότι όσα έλεγε η κυβέρνηση πως δεν υπήρχαν μυστικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με το ΔΝΤ ήταν ψέματα.

Οπως ήταν φυσικό, η αποκάλυψη των μυστικών επιστολών προκάλεσε την έκρηξη της αντιπολίτευσης. «Πώς τα ξέρατε όλα αυτά, κ. Βενιζέλε; Οι λέξεις “αποφασίστηκαν” και “εγκρίθηκαν” που αναφέρετε στην επιστολή ήδη από τις 27 Μαΐου δεν περιποιούν τιμή ούτε για την κυβέρνηση ούτε για εσάς. Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι γιατί δεν τις δίνατε στη δημοσιότητα. Γιατί τα άγρια μέτρα περικοπών μισθών και συντάξεων ήταν δικά σας» είπε ο Μ. Κεφαλογιάννης της Ν.Δ., ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε: «Αν δεν είναι αυτό εκβιασμένη συμφωνία, τότε τι είναι;»

Γιώργος Λυκουρέντζος



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Η εφημερίδα στην ίδια ιστοσελίδα έχει και τις επιστολές του ΓΑΠ και του Βενιζέλου προς την κ. Λαγκάρντ.
Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι η αξιοπιστία και η αξιοπρέπειά τους ως "κυβέρνηση" είναι τόσο μεγάλη ώστε χρειάζονται επιστολές και από τους δύο για να υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν πιστευτοί.
Ούτε το περιεχόμενο των επιστολών θα σχολιάσω. Είναι απλά... απαράδεκτες!
Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο Βενιζέλος υπογράφει ως "καθηγητής".  Ως τέτοιος στέλνει την επιστολή ή ως ο αρμόδιος "υπουργός οικονομικών";
Πολύ με μπερδεύει αυτός ο άνθρωπος...
Κάθε φορά που κάνει κάτι δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: