Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΗΛΙΘΙΩΝ...

Εχθές το βράδυ κόλλησα στην τηλεόραση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παρακολουθώντας μία εκπομπή στον ALPHA με καλεσμένους τον Στέφανο Μάνο, τον καθηγητή κ.Λιανό και τον δημοσιογράφο κ.Λυγερό.

Η φράση του τίτλου ανήκει στον Λυγερό και την χρησιμοποιώ γιατί με εντυπωσίασε.

Βέβαια σε μία χώρα όπου το 2009 οι πολίτες αποφάσισαν με 10 μονάδες διαφορά (!) να δώσουν στον ΓΑΠ τα ηνία της γιατί “λεφτά υπάρχουν” ίσως το πνευματικό μας επίπεδο να σηκώνει πολύ συζήτηση, αλλά...

Το θέμα ήταν οι επίτροποι οι οποίοι φαίνεται ότι σύντομα θα λάβουν θέση ανώτατης αρχής σε υπουργεία, βασικούς οργανισμούς και υπηρεσίες.

Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει αντίδραση από τους υπουργούς για τους “μπάστακες” των υπουργείων το σίγουρο είναι ότι δεν θα πρόκειται για απλή μεταφορά τεχνογνωσίας αλλά θα έχουν λόγο (ίσως τον κύριο!) στην λήψη αποφάσεων.

Έτσι οι επίτροποι θα (συν;)κυβερνούν λες και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επιστήμονες άξιοι και τίμιοι με γνώσεις και ικανότητα διοίκησης και οργάνωσης.
Λες και είμαστε χώρα ηλιθίων!

Αυτό που δεν θέλει να καταλάβει η “κυβέρνηση” είναι ότι δεν είναι οι μοναδικοί στην Ελλάδα οι οποίοι μπορούν(;) να κυβερνήσουν.Για την ακρίβεια, ίσως να είναι και η χειρότερη επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτήν την περίοδο!

Αντί να εξευτελίζουν την χώρα παρουσιάζοντας την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητά τους ως “εθνικά χαρακτηριστικά” θα μπορούσαν να αφήσουν άλλους να δοκιμάσουν μήπως και καταφέρουν να ανακτήσουν την χαμένη μας αξιοπρέπεια!

Είναι οι πολιτικοί “της δόξας και των τίτλων”, οι πολιτικοί “της καρέκλας και της προσωπικής προβολής”, αυτοί που παριστάνουν τους “πατριώτες” ενώ στην πραγματικότητα είναι οπορτουνιστές και καιροσκόποι, χωρίς να ενδιαφέρονται για την καθημερινότητα των πολιτών που “κυβερνούν”!

Η Ελλάδα δεν αξίζει αυτόν τον διεθνή εξευτελισμό!

Υπάρχουν ικανοί Έλληνες, πολύ πιο άξιοι από αυτούς που σήμερα κάνουν ότι κυβερνούν, γνώστες των πραγμάτων, με όρεξη για δουλειά που θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύ πιο αποτελεσματικοί από τους ξένους τεχνοκράτες στους οποίους θα ανατεθεί η διακυβέρνηση της χώρας.

Έλληνες που είτε είναι στο περιθώριο είτε φεύγουν για το εξωτερικό γιατί όσο και να θέλουν δεν μπορούν να βοηθήσουν την χώρα την οποία λυμαίνονται οι ανάξιοι και οι ανίκανοι.

Η λύση είναι μία και μόνο, άκρως δημοκρατική και συνταγματικά ορθή... ΕΚΛΟΓΕΣ!

Ότι και να υπογράφουν, όσο και αν προσπαθούν να δεσμεύσουν την επόμενη κυβέρνηση, είναι σίγουρο  ότι το σημερινό σύστημα δεν λειτουργεί και η αλλαγή του επιβάλλεται  ώστε να προσπαθήσει και κάποιος άλλος, με άλλο τρόπο, να σώσει την χώρα.

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ : Δυστυχώς, για άλλη μία φορά εχθές, συμφώνησα με τον Στ. Μάνο και συμμερίζομαι την άποψή του για κούρεμα του χρέους το οποίο θα αποδειχθεί καταστροφικό για την χώρα.
Αναρωτιέμαι πόσο θα κρατήσουν οι χαρές και τα πανηγύρια αυτήν την φορά και αν θα προλάβει η “κυβέρνηση” να πάει σε εκλογές πριν σκάσει η “φούσκα” και φανεί η πραγματική επίπτωση του κουρέματος σε αυτό που αρέσκονται να ονομάζουν “πραγματική οικονομία”!

Δεν υπάρχουν σχόλια: