Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ (ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

Θεωρώ πραγματικά ότι δεν πέτυχε αλλά απλά έτυχε.
Δεν νομίζω ότι το είχαν προγραμματίσει ή το είχαν σκεφτεί καν... αλλά βέβαια δεν δυσαρεστούνται από το αποτέλεσμα!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Όταν, τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε ο ΓΑΠ την εξουσία έκανε κάποιες... "σοσιαλιστικές" παροχές.

Το σκεπτικό δεν ήταν να δείξει το “λαοφιλές προφίλ του σοσιαλισμού” προς τους πολίτες του αλλά η προσπάθεια ήταν να χειροτερέψει τα οικονομικά στατιστικά στοιχεία του έτους και μετά να τα φορτώσει στην ΝΔ!

Αυτό το καταλάβαμε νωρίς.

Το 2010 όμως άλλαξαν όλα και για να δικαιολογηθεί έδωσε επαναλαμβανόμενες “παραστάσεις” τύπου “Μάρθα-κλάψα” λέγοντας σε όλους τους τόνους ότι είναι τέτοια τα προβλήματα που τον “αναγκάζουν” να πάρει μη-σοσιαλιστικά μέτρα.

Ποτέ δεν μας εξήγησαν γιατί μία τόσο προοδευτική και διαδεδομένη ιδεολογία όπως ο σοσιαλισμός δεν έχει δικό του τρόπο για να σώσει μία χώρα που βουλιάζει.
Γιατί “αναγκάζεται” να εφαρμόσει λύσεις που όπως λένε είναι άλλων ιδεολογιών.

Προφανώς ο σοσιαλισμός είναι ελλειπής, εκτός... εκτός εάν ψεύδονται (δεν θα είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά!) και αυτά όντως προβλέπονται και από τους σοσιαλιστές.

Το θέμα όμως είναι ότι αυτό πέρασε στον κόσμο.

Οι πολίτες πιστεύουν πια ότι ο “καλός αριστερός σοσιαλισμός” δεν θα το έκανε ποτέ αυτό στον λαό ενώ η “επάρατος δεξιά” και ο “κακός (νεο)φιλελευθερισμός” που δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες θα το έκαναν ανερυθρίαστα!

Έτσι φτάνουμε σε δημοσκοπήσεις όπως η τελευταία της VPRC όπου δείχνουν γενικά μία αριστερή στροφή των ψηφοφόρων.

Έχω μάθει να μην δίνω ιδιαίτερη σημασία στις δημοσκοπήσεις, ειδικά όταν γίνονται εκτός προεκλογικής περιόδου, αλλά...

Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που δηλώνει ότι “αναγκάζονται” να εφαρμόσουν πρακτικές άλλων ιδεολογιών... “τι προβλέπει ο σοσιαλισμός σε τέτοιες περιπτώσεις;”!

Να μάθουμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί και απλοί ψηφοφόροι  αν πρόκειται για ατελή ιδεολογία ή για ένα τεράστιο προπαγανδιστικό ψέμα του ΠΑΣΟΚ!

Νομίζω ότι και στις δύο περιπτώσεις η “κυβέρνησή” μας αποδεικνύεται πολύ λίγη.

Πρέπει να αναλογιστούμε κατά πόσον φταίει (πάάάάλι!) η “δεξιά” και η ΝΔ (η οποία σημειωτέων δηλώνει ότι θα εφαρμόσει πιο “φιλολαϊκές” λύσεις για το πρόβλημα της χώρας) ή είμαστε μπροστά σε άλλη μία πλάνη του ΠΑΣΟΚ τύπου “λεφτά υπάρχουν”!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: