Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Εκλογές προτού βυθιστούμε!...

Γράφει ο Χρήστος Θεοχαράτος


Προτού περάσουν ελάχιστες ώρες από το τηλεοπτικό μήνυμα του Γ. Παπανδρέου προς τον ελληνικό λαό, για την «καλή συμφωνία» που έφερε στο χαρτοφύλακά του από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, τεράστια πλήθη του ελληνικού λαού έδειξαν, ανήμερα της επετείου το «ΟΧΙ», πόσο… πείστηκαν από τους λόγους του και πόση εμπιστοσύνη τρέφουν στην πολιτική του.

Μιλιούνια Ελληνες σε όλη την επικράτεια -πέρα από τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης- θεώρησαν το «ΝΑΙ» στη Συμφωνία των Βρυξελλών ως αναίρεση και ως ακύρωση του ένδοξου «ΟΧΙ» και ξεχύθηκαν στους δρόμους προκειμένου να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για το κατάντημα της Ελλάδας - κατά μείζονα λόγο, όταν περισσότεροι από 3.000.000 Ελληνες δεν μπορούν, πια, να αγοράσουν ψωμί και γάλα για τα παιδιά τους.

Χωρίς να είναι η στήλη αυτή Πόντιος Πιλάτος ούτε υιοθετεί αλλά ούτε και απορρίπτει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και απαξίωσης χιλιάδων και χιλιάδων πολιτών εναντίον του πολιτικού συστήματος. Απλώς, τις σημειώνει και στέκεται σ’ αυτές προκειμένου να ισχυριστεί:

* Οτι η κυβέρνηση απώλεσε παντελώς την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού...
* Οτι η κυβέρνηση δεν έπεισε και δεν πείθει ότι δεν παραχώρησε κυριαρχικά δικαιώματα, διότι, πια, όλοι γνωρίζουν τα κόλπα και τις μηχανές της...
* Οτι η κυβέρνηση, με σφόδρα αντίθετο το λαό, ακόμη κι αν ήθελε, ακόμη κι αν μπορούσε, δεν θα ήταν εφικτό να κυβερνήσει και, μάλιστα, να εφαρμόσει μια Συμφωνία στηριγμένη σε απίστευτες θυσίες των πολιτών...
* Οτι η κυβέρνηση, επιμένοντας στην ίδια πολιτική, οδηγεί το λαό σε ακραίες καταστάσεις, οι οποίες ενδεχομένως να φτάσουν και στο αιματοκύλισμα...

Οταν, όμως, η πολιτειακή και πολιτική εξουσία -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τον έσχατο βουλευτή- δεν δύναται να κυκλοφορήσει στους δρόμους και χρειάζονται πολυπληθή φρουρά ακόμη και για να φθάσουν στα γραφεία τους, και όταν όλο και περισσότεροι πολίτες θεωρούν την πολιτική εξουσία σφετεριστή της λαϊκής εντολής και της λαϊκής κυριαρχίας, η Ελλάδα όχι μόνο δεν πρόκειται να κάνει ένα βήμα μπροστά αλλά και θα ξεπέφτει από το κακό στο χειρότερο.

Ο κόσμος έχει δίκιο. Βλέπει κατάπληκτος την κυβέρνηση να θριαμβολογεί σήμερα για κάτι που μέχρι χθες το θεωρούσε καταστροφή και, μέσα στην ανεργία, την ανασφάλεια και τη φτώχεια του, σχηματίζει την πεποίθηση:

* ή ότι η κυβέρνηση είναι όμιλος σχιζοφρενών
* ή ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και την εγκληματική πολιτική της
* ή ότι η κυβέρνηση, μεθοδικά και συνειδητά, ξεπουλάει και τη χώρα και τους Ελληνες…

Υπάρχει ακόμη καιρός. Εστω και τώρα, στις δώδεκα παρά ένα λεπτό, μπορεί να υπάρξει η λύτρωση. Μπορεί η κυβέρνηση, συναισθανόμενη τις ευθύνες της, να προκηρύξει εκλογές. Και να αποφασίσει ο εξαπατημένος λαός τι ακριβώς θέλει.

Εκτός και αν έχει συμφωνήσει με τους... επικυρίαρχους να τις αποφύγει - επειδή τα δικά τους συμφέροντα θίγονται. Ομως, οι εκλογές έρχονται ως Ειμαρμένη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: