Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Α. Σαμαράς: δεν μετράει τι θέλουν εκείνοι, μετράει τι θέλει ο λαός...

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση άσκησε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Ευ.Βενιζέλος, αλλά η κρίση και πώς θα βγούμε από την κρίση.

Το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, είναι να φύγει” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και επανέλαβε ότι δεν τον αφορούν τα σενάρια συγκυβέρνησης που κυκλοφορούν εσχάτως, καθώς είναι αδύνατο να συναινέσει στο λάθος. “Το πιο χρήσιμο που μπορούν να κάνουν όσοι βύθισαν τη χώρα στη μιζέρια και την κατάθλιψη” είναι να φύγουν είπε ακόμα και τόνισε ότι “ακόμα και αν οι ίδιοι δεν θέλουν τις πρόωρες εκλογές, τις θέλει ο λαός“.

Εμείς είμαστε αυτό που έρχεται και που θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας, είπε ακόμα ο Α. Σαμαράς. Είμαστε εδώ! Μπορούμε να χτίσουμε την «Ελλάδα 2021»! Αυτή είναι η δική μας απάντηση στη μίζερη κυβέρνηση της εθνικής κατάθλιψης και των αδιεξόδων

Αυτοί που τόσες φορές ως τώρα μας είπαν ότι η χώρα σώθηκε, όττι μπήκε πάτος στο βαρέλι, ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα, συνεχίζουν να βυθίζουν τη χώρα. Έχουν αποτύχει. Έχουν τελειώσει. Το μόνο αληθινά «σωτήριο» που μπορούν να κάνουν, είναι να φύγουν. Εκλογές μπορεί να μη θέλουν, Αλλά δεν μετράει τι θέλουν εκείνοι. Μετράει τι θέλει ο λαός.

Κατά την διάρκεια της ομιλία του ο κ. Σαμαράς:

- Είπε ότι απαιτούνται μεν θυσίες, αλλά όχι τιμωρώντας τους πολίτες.

- Η μείωση του Δημοσίου, είναι απαραίτητη, αλλά η κυβέρνηση απλά έκανε οριζόντιες περικοπές και δεν μείωσε το Δημόσιο. Η πολιτική της ΝΔ είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά και σε αυτό τον τομέα -όπως τόνισε- η κυβερνητική πολιτική ήταν λάθος εξαρχής και ακύρωνε την όποια προσπάθεια.

Είναι σωστό να μειωθεί – και πρέπει να μειωθεί – η σπατάλη του Δημοσίου! Αλλά η Κυβέρνηση προστάτεψε και διεύρυνε τη σπατάλη, κι έβγαλε το άχτι της σε οριζόντιες περικοπές, στους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι σωστό να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή. Αλλά η κυβέρνηση δεν χτυπά τη φοροδιαφυγή. Αυτή ζει και βασιλεύει…Η κυβέρνηση γονατίζει, με φορολογικές επιδρομές, αυτούς που πληρώνουν, όχι αυτούς που φοροδιαφεύγουν.Είναι σωστό να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις. Είμαστε πρώτοι που τους είπαμε και τους πιέσαμε να τις προχωρήσουν. Αλλά για να γίνουν αποκρατικοποιήσεις πρέπει κάποιοι να βρεθούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.Με τέτοιους φόρους και με συνεχείς φόρο-επιδρομές, ποιος θα επενδύσει;Ουσιαστικά, με αυτά που κάνουν, αναιρούν τη δυνατότητα αποκρατικοποιήσεων!

Η επαναδιαπραγμάτευση είναι δυνατή, τόνισε ακόμα, αρκεί να υπάρχει μια σοβαρή και ισχυρή κυβέρνηση, ύστερα από λαϊκή εντολή

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία: ANTINEWS


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Νομίζω ότι είναι πλέον εμφανές ότι δεν είναι όλοι ίδιοι!
Όταν άκουσα τον πρόεδρο να λέει πως θα είναι τα πράγματα και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους "να μην μας ψηφίσουν", ευχαριστήθηκα ιδιαιτέρως.
Δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη ή η εξουσία... τουλάχιστον όχι για όλους.
Είναι και μερικοί που βάζουν πρώτη την Ελλάδα και το μέλλον της όσο "κακό" κι αν είναι να άναφέρεσαι στην "πατρίδα" και να απευθύνεσαι στο πατριωτικό φρόνημα του λαού!
Και η πολιτική δεν είναι μόνο η τέχνη του εφικτού.
Είναι και ιδεολογία και ιδανικά και αρχές και αξίες και ήθος... είναι να μπορείς να πείσεις για τις αγνές και ορθές προθέσεις σου ώστε να μπορέσεις να κάνεις πράξη όσα πιστεύεις και να δημιουργήσεις την Ελλάδα που ονειρευόμαστε!
Απλή κοινή λογική...

ΥΓ   Ολόκληρη η ομιλία στην σελίδα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: