Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ...

Τα κύρια οφέλη από τις πιο πάνω δράσεις είναι ότι διασφαλίζονται άμεσα οργανωτικά, λειτουργικά και δημοσιονομικά αποτελέσματα προς τη κατεύθυνση του στρατηγικού στόχου που είναι ο περιορισμός του κράτους και η μείωση της δημόσιας δαπάνης, ενώ παράλληλα για το μεγαλύτερο αριθμό των υπαγομένων στο νέο καθεστώς, η εφεδρεία δεν οδηγεί στην αβεβαιότητα της ανεργίας αλλά στη σιγουριά της συνταξιοδότησης. Επίσης, οι δράσεις αυτές δεν προκαλούν εκτεταμένη αναστάτωση στο προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα γιατί είναι εστιασμένες, κλιμακούμενες και εξελίσσονται κάτω από πολλαπλές εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας. Τέλος δεν απαιτεί (για τη συντριπτική πλειονότητα) καταβολή αποζημίωσης απόλυσης, που δημοσιονομικά θα ήταν ιδιαίτερα δυσμενής. Είναι δε προφανές, ότι οι υπαγόμενοι σε καθεστώς εφεδρείας θα μπορούν να συμπληρώνουν το εισόδημά τους δραστηριοποιούμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Αντίθετα με τα ανωτέρω, η πρόταση της Ν.Δ. που επίσης μελετήθηκε και συνεκτιμήθηκε:
" αφορά εξαρχής το διπλάσιο τουλάχιστον αριθμό εργαζομένων (60.000 αντί για 30.000)
" θέτει τους εργαζόμενους σε μακροχρόνια εφεδρεία (που μπορεί να έχει και αόριστη διάρκεια), δηλαδή τους θέτει σε καθεστώς απαξίωσης και αβεβαιότητας,
" εντάσσει σε καθεστώς εφεδρείας, και μάλιστα μαζικά, εργαζόμενους νέων και παραγωγικών ηλικιών
" στερεί τη δημόσια διοίκηση από έμπειρα στελέχη χωρίς διάκριση
" ενώ η υποτιθέμενη δημοσιονομική ωφέλεια προκύπτει από την αφαίρεση επιδομάτων, που ούτως ή άλλως καταργούνται στο πλαίσιο του νέου ενιαίου μισθολογίου.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Έτσι έκλεισε εχθές  υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος τις χθεσινές δηλώσεις του για την εργασιακή εφεδρεία.

Προσωπικά αναρωτιέμαι κατά πόσον ήταν ο κατάληλος τόπος και χρόνος για αντιπολιτευτικές κορώνες τέτοιου τύπου.

Την ώρα που ανακοινώνεις ότι διώχνεις κόσμο από την δουλειά του είναι τουλάχιστον εξωφρενικό και κοροϊδία χειρίστου είδους να ασχολείσαι με το να κάνεις αντιπολίτευση!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: