Τρίτη 22 Μαΐου 2012

L ' etat c΄est toi... Αλέξη;...

Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε στις εκλογές της 6ης Μαΐου 16,7%. Οι δημοσκοπήσεις που «τρέχουν» δείχνουν πώς το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί και μάλιστα σε μια από αυτές (public issue) ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να φτάνει το 28% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου.

Τα ποσοστά ανεβαίνουν στα ύψη και τα ύψη, σε πολλούς ανθρώπους, προκαλούν ίλιγγο. Οι περισσότεροι , όταν τους συμβεί, προσπαθούν να συνέλθουν. Κάποιοι άλλοι το απολαμβάνουν και δεν μπορούν να το κρύψουν. Ο Αλέξης Τσίπρας με την συμπεριφορά του χθες στο Παρίσι έδειξε ότι είναι ένας από αυτούς τους τελευταίους.

Λίγες ώρες πριν ο νεοεκλεγείς από το 52% του Γαλλικού λαού σοσιαλιστής πρόεδρος Ολαντ πάει στην Σύνοδο Κορυφής να κάνει εισήγηση για αλλαγές στο δημοσιονομικό σύμφωνο και για ευρωομόλογο, αποφάσισε να τον προσβάλει και μάλιστα μέσα στο σπίτι του.

Τον «προειδοποίησε» να μην γίνει «Ολαντρεου», επειδή ο Γάλος πρόεδρος δεν τον δέχθηκε επικαλούμενος την-απολύτως λογική- εξήγηση ότι ένας αρχηγός κράτους δεν συναντάται με αρχηγούς κομμάτων αλλά με ομολόγους του. Η πιο ήπια κριτική που μπορεί να κάνει κάποιος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι πώς η συμπεριφορά του δείχνει αλαζονεία και μάλλον δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας στην παρούσα φάση.

Γιατί όταν επιτίθεται με αυτόν τον τρόπο σε ένα νεοκλεγμένο πρόεδρο ο οποίος αποτελεί την τελευταία ελπίδα για να βελτιωθεί η συμπεριφορά της Ευρώπης απέναντι στην χώρα μας , τότε μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει. Αν πάλι θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό ανεβάζει τις μετοχές του στην εσωτερική πολιτική σκηνή- κάτι που ενδεχομένως να συμβαίνει- τότε μπορεί να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.

Κι αν ο λαός τον δικαιώσει στις κάλπες-κάτι που επίσης είναι πιθανό- ας είναι ο κ. Τσίπρας έτοιμος να αντιμετωπίσει την επιλογή του να συγκρουστεί όχι μόνο με τους εχθρούς αλλά και με τους ελάχιστους εναπομείναντες φίλους μας...

Κι εμείς μαζί του φυσικά..

ΠΗΓΗ   iefimerida.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Συνεχίζω να αμφιβάλω για την τελική επικράτηση του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές δυστυχώς όμως το παραπάνω άρθρο έχει δίκιο όσον αφορά στην αλαζονεία του Τσίπρα η οποία είναι πολύ πιθανό να μας οδηγήσει στην απομόνωση και να δυσκολέψει το "αύριο" για οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύψει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: