Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πανελλαδικές εξετάσεις με τετράδια «καρμπόν»!...

Παραλίγο και θα τινάζονταν στον αέρα οι πανελλαδικές λόγω... της κακής ποιότητας χαρτιού στα τετράδια εξέτασης.

Υποψήφιοι και επιτηρητές έντρομοι διαπίστωσαν, το πρωί της Δευτέρας που ξεκίνησαν οι εξετάσεις, ότι τα τετράδια που τους είχαν διανεμηθεί ήταν σαν... καρμπόν.

Ως είθισται, τα παιδιά ξεκίνησαν γράφοντας στο ειδικό πλαίσιο το ονοματεπώνυμό τους, το οποίο καλύπτεται από μαύρη ταινία, ώστε να μη γνωρίζουν οι διορθωτές σε ποιον ανήκει το γραπτό.

Εκεί έγκειται, άλλωστε, και το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων : στην πλήρη αντικειμενικότητα του βαθμολογητή που εξασφαλίζεται με το να μη γνωρίζει ποιανού το γραπτό διορθώνει.

Εκπληκτοι οι επιτηρητές είδαν τα ονόματα και τα επίθετα των υποψηφίων να αποτυπώνονται, αντίστροφα αλλά ξεκάθαρα, και στην πίσω μεριά της κόλλας.
Σε περίπτωση, μάλιστα, που οι διαγωνιζόμενοι δίπλωναν το τετράδιο για να γράψουν το ονοματεπώνυμό τους, αυτό αποτυπωνόταν και στην τελευταία σελίδα.

Τα τηλέφωνα στο υπουργείο Παιδείας πήραν φωτιά από τους επιτηρητές που ανέφεραν το πρόβλημα και διαμαρτύρονταν για την κάκιστη ποιότητα του χαρτιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των τετραδίων εξέτασης είχε διεξαχθεί όταν υπουργός Παιδείας ήταν ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποίος είτε τσιγκουνεύτηκε τα χρήματα ή πάνω στη βιασύνη του, για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των φωτοτυπιών, δεν έδωσε σημασία στην ποιότητα του χαρτιού.

Η αρμόδια Διεύθυνση Εξετάσεων εξέδωσε άμεσα οδηγίες, αφού είναι πολύ αργά για να αποσυρθούν τα τετράδια εξέτασης και να παραγγελθούν καινούργια.

Ετσι, στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις απαγορεύεται... διά ροπάλου το δίπλωμα του τετραδίου εξέτασης, ενώ οι μαύρες ταινίες που χρησιμοποιούνται για να καλύπτονται τα στοιχεία του υποψηφίου θα πολλαπλασιαστούν.

Οι επιτηρητές θα τοποθετούν δύο μαύρα αυτοκόλλητα, ένα μπροστά και ένα πίσω, και αν κριθεί απαραίτητο, θα προστίθενται επιπλέον μαύρες ταινίες.

Απαγορευτικό είναι το δίπλωμα των τετραδίων και για τους διορθωτές, οι οποίοι, επίσης, θα κολλάνε διπλά αυτοκόλλητα στο σημείο όπου αναγράφουν τη βαθμολογία του υποψηφίου, για να μην είναι ορατή στον δεύτερο ή τον τρίτο, εφόσον χρειαστεί, διορθωτή.

Εύη Πανταζοπούλου



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα!
Και όμως...
Άλλη μία πρωτοτυπία του υπουργείου "παιδείας"!
Απαγορεύεται το δίπλωμα των τετραδίων που θα μοιάζουν με... παιδικό άλμπουμ για αυτοκόλλητα!
Και έτσι τελειώνει μία πολύ "επιτυχημένη" σχολική χρονιά χωρίς βιβλία και χωρίς τα καθιερωμένα τετράδια...
Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: