Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Εθνική αστική τάξη...

Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Σκοπεύει να διαθέσει στη χώρα ποσόν 100.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Οπως έγραψε χαρακτηριστικά η «δημοκρατία», το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει αποφασίσει «να στρέψει την προσοχή του σχεδόν αποκλειστικά στη χώρα μας, αφιερώνοντας το 80% του προϋπολογισμού του σε δράσεις ελληνικού ενδιαφέροντος».

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από ένα ίδρυμα το όνομα του οποίου είναι αναγνωρίσιμο σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Σταύρος Νιάρχος ήταν ένας από τους μύθους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ενας άνθρωπος που δεν διακρίθηκε μόνο για τα αμύθητα πλούτη που δημιούργησε, αλλά και για το ενδιαφέρον του για την τύχη της πατρίδας μας.
Ηταν ένας γνήσιος εκπρόσωπος της «εθνικής αστικής τάξης».

Αυτός ο όρος σήμερα προσδιορίζει κάτι το οποίο δεν υπάρχει.

Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι κυρίαρχοι του χρήματος στη χώρα μας δεν έχουν οράματα και φιλοδοξίες για τη χώρα μας. Μόνο για την τσέπη τους και τις επιδείξεις ανερμάτιστης ματαιοδοξίας, όπως αυτές εκδηλώνονται στις γυαλιστερές σελίδες των περιοδικών... κοινωνικής κριτικής.

Η απουσία της «εθνικής αστικής τάξης» από τα πράγματα έγινε αισθητή από την πρώτη ημέρα της Μεταπολίτευσης έως και τώρα, αυτές τις δύσκολες και μοναχικές ημέρες που περνάμε όλοι μας.

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, μια και στο μεταπολιτευτικό τοπίο... συνωστίστηκαν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, που νοιάστηκαν μόνο για τη διακλάδωσή τους με τη φαύλη εξουσία και την επίδειξη του εύκολα κτηθέντος πλούτου τους.

Κροίσοι υπάρχουν αρκετοί στην Ελλάδα.
Λίγοι είναι εκείνοι που θα θυσίαζαν πόρους και προσωπική προσπάθεια για το συλλογικό καλό.

Η πρωτοβουλία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» μπορεί να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση και μια αφορμή για άμιλλα.



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Νομίζω ότι τα "θερμά συγχαρητήρια" είναι πολύ λίγα για μία τέτοια κίνηση.
Επειδή όμως, ως γνήσια Ελληνίδα, δεν μπορώ να μην γκρινιάξω και λίγο...  ας προσέξει το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" που θα διαθέσει αυτό το ποσό γιατί στην Ελλάδα ζούμε και πολλοί είναι οι "αναξιοπαθούντες"... "ποντικοί"...  του δημοσίου... οπότε είναι πολύ πιθανό τα χρήματα αυτά να μην βρουν ποτέ τον δρόμο τους προς την κοινωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: