Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ! Με ονόματα και διευθύνσεις!...

Συγκοινωνούντα δοχεία
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Φαντάζομαι πως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν (χωρίς να το παραδέχονται, βέβαια), ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε δυο χρόνια ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς να εξελιχθεί σε πρωτοδεύτερο με ψηφοφόρους που έχουν οποιαδήποτε ιδεολογική σχέση μεταξύ τους και με το κόμμα που ψηφίζουν.

Αν δεν το γνωρίζουν – και η συμπεριφορά τους δείχνει πως δεν έχουν συναίσθηση – τότε ας κάνουν οι ίδιοι μια έρευνα σχετικά με το ποιοι τους ψήφισαν.
Αν και πάλι αδυνατούν να βρουν ποιοι τους ψήφισαν, τότε δεν έχουν παρά να ρωτήσουν αυτούς που κάτι παραπάνω γνωρίζουν – θα τους δώσουμε και ονόματα και διευθύνσεις.

Το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ (αλλά δυστυχώς και για τη χώρα) είναι ότι οι πρώτες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου δημοσκοπήσεις δείχνουν πως διατηρεί την ανοδική του πορεία, εμφανιζόμενος πλέον ως πρώτο κόμμα (Marc για τον Alpha, Metron Analysis για τον Επενδυτή, Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής).
Λογικό. Είναι πολύ νωρίς για να παραδεχθεί κανείς πως τελικά δεν ψήφισε με το μυαλό, αλλά με το θυμικό, ρίχνοντας στην κάλπη μια ψήφο διαμαρτυρίας, τιμωρίας και εξοστρακισμού, η ανάμνηση της οποίας είναι ακόμη πολύ νωπή.

(Η πτώση της «Χρυσής Αυγής» δείχνει πάντως πως αυτή η διαδικασία αποστασιοποίησης από την «ψήφο της οργής» έχει ξεκινήσει).

Κατά τα λοιπά, τόσο τα ποσοστά της 6ης Μαΐου, όσο και αυτά των τριών μετεκλογικών δημοσκοπήσεων, δείχνουν πως όσο αδειάζει το ΠΑΣΟΚ (ου μην αλλά και η ΔΗΜΑΡ), τόσο γεμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι στην έρευνα της Metron Analysis, φθάνει (ο ΣΥΡΙΖΑ) το 20,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ χάνουν από δύο μονάδες που είναι σαφές ότι πηγαίνουν κατευθείαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο παρατηρείται και στην έρευνα της Κάπα Research, ενώ το ίδιο «φαινόμενο» παρατηρήθηκε από την πρώτη στιγμή και στην έρευνα της Marc, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 23,8%, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να χάνουν (στο άψε-σβήσε) περί τις 4,5 μονάδες, ενώ δυο μονάδες (στο άψε-σβήσε) χάνουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Όλοι πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ – από τους δύο πρώτους επειδή είναι ΠΑΣΟΚ και από τους τρίτους επειδή δεν έχουν άλλο περιεχόμενο πλην του αντιμνημονιακού, οπότε με ευκολία μετακινούνται στο μεγαλύτερο αντιμνημονιακό κόμμα.

Κατόπιν όλων αυτών, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ΣΥΡΙΖΑ (με το περιεχόμενο, την ιδεολογία και την «πελατεία» ενός αριστερού κόμματος) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταληφθεί από το ΠΑΣΟΚ και εξελίσσεται (όπως από την πρώτη ημέρα έγραψα) στο «Νέο ΠΑΣΟΚ».

ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ δηλαδή – όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποια ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, που όμως οφείλουν να αντιληφθούν και να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση.

Όπως ακριβώς το 1981 το ΠΑΣΟΚ εμφάνισε θηριώδες ποσοστό, καταβροχθίζοντας την λεγόμενη ανανεωτική – αναθεωρητική Αριστερά, έτσι και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει το δικό του (επίσης θηριώδες για το ασθενικό του παρελθόν) αφύσικα διογκωμένο ποσοστό.

Απλώς αυτή τη φορά το ΠΑΣΟΚ μετακόμισε ολόκληρο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον… κατέλαβε από μέσα!

Έχει κανείς αντίρρηση; Διότι αν υπάρχει κάποια αντίρρηση, υπάρχουν στη διάθεσή του ονόματα και διευθύνσεις.

Όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην καταστροφή της χώρας δίνοντας στον Γ. Παπανδρέου πάνω από δέκα μονάδες «αέρα», τον Οκτώβριο του 2009, για να μας οδηγήσει στον όλεθρο, βρίσκονται πλέον στον ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ, υποδυόμενοι τους αντιμνημονιακούς – ενώ οι ίδιοι με τη στάση τους μας οδήγησαν στον Μνημόνιο.

Όλοι αυτοί που έλαβαν μέρος στην προπαγάνδα του «Λεφτά υπάρχουν», έχουν μεταναστεύσει στον ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζουν τώρα ότι βρέθηκαν και τα λεφτά και οι λύσεις.

Όλοι αυτοί που χειροκροτούσαν τον Γιώργο για τα opengov και τα live υπουργικά συμβούλια και εκστασιάζονταν ακούγοντάς τον να μιλά στην Αθηναΐδα και στο Ζάππειο, για επτά πυλώνες και τρεις κινήσεις για έξοδο από την κρίση και για εθνικό σχέδιο πέντε ή επτά σημείων και άλλες ανοησίες, έχουν εγκατασταθεί στον ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ και κατακεραυνώνουν τους πρώην αποθεωθέντες από τους ίδιους.

Όλοι αυτοί που έβγαιναν βόλτες με τον Γιώργο στις προπαγανδιστικές εκστρατείες του και του φώναζαν «Γιώργο άλλαξέ τα όλα», τώρα του ρίχνουν το ανάθεμα και δηλώνουν «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Διάφοροι «πράσινοι» συνδικαλιστές και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιοι κατά καιρούς με το συγκεκριμένο κόμμα, περιφέρονται στις τηλεοπτικές εκπομπές ως νεοφώτιστοι «Συριζαίοι».

Δεν είναι τυχαίο ότι τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ «μεγάλα ονόματα» εξελέγησαν στις πρώτες θέσεις των περιφερειών όπου έθεσαν υποψηφιότητα, αφήνοντας έξω προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως, για παράδειγμα, τον ίδιο τον εκπρόσωπο του κόμματος.

Οπότε;

Οπότε, όσο πιο γρήγορα ξεπεζέψει ο κ. Τσίπρας από την πλάτη του υπερτροφικού κρατικοδίαιτου Πασόκου πάνω στον οποίο σκαρφάλωσε, τόσο γρηγορότερα θα καταλάβει ότι το κόμμα του έπαψε υφιστάμενο το βράδυ της 6ης Μαΐου…



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Δεν ξέρω ποιους εννοεί η αγαπητή κ. Βούλτεψη όταν μιλάει για "ονόματα και διευθύνσεις".
Ξέρω όμως, σε τοπικό επίπεδο, πολλούς φίλους οι οποίοι είχαν μεγάλη ιστορία στο ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή σε "κλαδικές", υποψηφιότητες σε εκλογές επαγγελματικών κλάδων, πάλαι ποτέ υποψηφιότητες σε εκλογές δήμων και κοινοτήτων, κλπ και οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες μου τηλεφώνησαν για να μου ζητήσουν να στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές!
Εμένα ρε παιδιά;... Πάτε καλά;...
Βαρέθηκα να ακούω το "επιχείρημα" της "δοκιμής σε άλλον δρόμο"!
Με λίγα λόγια...  παρουσιάζοντας τα πάντα ρόδινα (παλιά τους τέχνη κόσκινο στο ΠΑΣΟΚ!) ζητούν να κάνουμε άλλο ένα "πείραμα" ρίχνοντας στα ζάρια το μέλλον της χώρας!
Λυπάμαι αλλά εγώ τουλάχιστον δεν θα πάρω! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: