Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μη βαυκαλίζεστε κύριε Βενιζέλε - Οι άνθρωποι φταίνε όχι τα ονόματα...

Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης

Ορισμένοι -ελπίζουμε λίγοι- στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου βρήκαν τα αίτια της εξευτελιστικής ήττας - τιμωρίας που τους επέβαλλε ο ελληνικός λαός την Κυριακή.

«Για να ανακάμψουμε στις εκλογές του Ιουνίου θα πρέπει να αλλάξουμε το όνομα του ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο», του εισηγούνται.

Μη βαυκαλίζεστε κύριε Βενιζέλε. Με το ίδιο όνομα και το ίδιο σύμβολο το ΠΑΣΟΚ πέτυχε μια εξαιρετική νίκη το 2009 υποχρεώνοντας τη Νέα Δημοκρατία στην έως τότε χειρότερη εκλογική της επίδοση.

Τις νίκες και τις ήττες τις κάνουν οι άνθρωποι, οι ιδέες τους, το ήθος τους, η εφαρμοσμένη πολιτική, το όραμα και η προεκλογική εκστρατεία.

Και αυτά ηττήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ στις 6 Μαΐου. Αυτά αποδοκίμασε εκκωφαντικά ο ελληνικός λαός. Το αν ενδεχομένως αποδοκίμασε τον Γιώργο Παπανδρέου περισσότερο και εσάς τον ίδιο λιγότερο προφανώς έχει σημασία, αλλά μικρή μπροστά στο μέγεθος της ήττας.

Σας εισηγούνται, επίσης, να αφήσετε εκτός ψηφοδελτίων τον τέως πρωθυπουργό και ορισμένους από τους αποκαλούμενους «κηπουρούς» του, ακόμη κι αν έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό.

Συγγνώμη, είναι πολύ αργά για δάκρυα και... αίμα.

Αυτά γίνονται τη στιγμή που πρέπει. «Στη βράση κολλάει το σίδερο», λέει ο λαός. Τώρα τα σίδερα κρύωσαν καθώς έσβησε το... καμίνι του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ του 2012 δεν μπορεί -κατά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού- να διεκδικεί τίποτε, δυστυχώς για το ίδιο, την ιστορία του και ορισμένα άξια στελέχη που έχει.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανασυγκροτηθεί σοβαρά, να ζητήσει πραγματικά συγνώμη όχι τόσο για το μνημόνιο όσο για το ότι συνέβαλλε και αυτό με όλες του τις δυνάμεις -επί δεκαετίες- στο να διαλύσει αυτή τη χώρα εκμαυλίζοντας το λαό της.

Να διασχίσει τη δική του έρημο και μέσα από στερήσεις, διαλογισμό και προσευχές να προσδοκά πρώτα την επιβίωση και κατόπιν στην κάθαρση της... ψυχής και του μυαλού του.

Μόνον τότε και αφού έχει διώξει όλους όσοι έχουν διαχειριστεί εξουσία, αντικαθιστώντας τους με νέα στελέχη -και γιατί όχι νέο αρχηγό- να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια το λαό και να του ζητήσει πάλι να κυβερνήσει αυτό τον τόπο.

Και αυτό που πραγματικά μπορείτε να προσφέρετε στην Ελλάδα κύριε Βενιζέλε είναι να κάνετε πράξη αυτή την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Αν μπορεί να υπάρξει.

Υ.Γ: Σας εισηγούνται έκτακτο συνέδριο και νέα ιδρυτική διακήρυξη μέσα στο μήνα. Απλώς μην το κάνετε. Θα είναι εξευτελιστικό, ανούσιο και προπαντός αναποτελεσματικό.

ΠΗΓΗ  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: