Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μπαμπινιώτης από άλλον... πλανήτη! ...

Δύο μήνες έμεινε στο υπουργείο Παιδείας ο Γιώργος Μπαμπινιώτης και σε αυτό το διάστημα έκανε όσα δεν έκαναν τόσο καιρό οι προκάτοχοί του! Τουλάχιστον αυτό εκτιμά ο απελθών υπουργός, ο οποίος μάλλον ζει σε άλλον πλανήτη!

Σε ένα απολογιστικό σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Μπαμπινιώτης «βλογάει τα γένια του» και μάλιστα με προκλητικό τρόπο για το έργο που επιτέλεσε.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «υπογράφτηκαν και διεκπεραιώθηκαν περίπου 500 φάκελοι με υπηρεσιακά θέματα, πολλά από τα οποία χρόνιζαν, ενώ κατά την αποχώρησή μου ουδείς φάκελος εκκρεμούσε προς υπογραφή στο γραφείο μου».

Μεταξύ των εκκρεμοτήτων που (κατά τη γνώμη του) έκλεισε επιτυχώς περιλαμβάνει την εκτύπωση και έγκαιρης αποστολής των τετραδίων στα εξεταστικά κέντρα.

Πρόκειται για τις αποκαλούμενες και κόλλες-καρμπόν, στις οποίες λόγω της κάκιστης ποιότητας χαρτιού αποτυπώνονται τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών και οι βαθμολογίες στην πίσω σελίδα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπερήφανος δηλώνει ο κ. Μπαμπινιώτης που έλυσε τα προβλήματα χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οπως επισημαίνει, «εξασφαλίστηκε η ομαλή ροή τής χρηματοδότησης ως τον Ιούλιο», ωστόσο δεν λέει κουβέντα για το τι θα γίνει τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά που τα πανεπιστήμια θα είναι «άφραγκα».

Επιτυχία χαρακτηρίζει και τον διάλογο «σε τριμερή βάση που προετοίμασε για την επίλυση των θεμάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Ενας διάλογος που όχι μόνο... δεν έγινε, αλλά κατέληξε σε άγριο πόλεμο με το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, το οποίο έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του τέως υπουργού.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έσπευσαν, μάλιστα, να απαντήσουν στο απολογιστικό σημείωμα του κ. Μπαμπινιώτη σχολιάζοντας ότι «οι αποφάσεις του για το μισθολόγιό τους κόστισαν στα ασφαλιστικά ταμεία 19.000.000 ευρώ και απέφεραν στους ιδιοκτήτες των σχολείων 32.000.000 ευρώ».

Εύη Πανταζοπούλου



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Τι το ήθελε το υπουργείο;
Ένας ακαδημαϊκός αυτού του αντικειμένου τι σχέση μπορεί να έχει με την διοίκηση ενός υπουργείου;
Φαίνεται ότι και αυτός κυνήγησε την δόξα μίας υπουργικής καρέκλας χωρίς ποτέ να σκεφτεί την πιθανότητα αποτυχίας του.
Και είναι βέβαιο ότι ουδέποτε πέρασε από το μυαλό του η γνωστή λαϊκή ρήση "τα στερνά τιμούν τα πρώτα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: