Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ... ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ!...

Μέρες τώρα γκρινιάζω για την “συμφωνία” μεταξύ Σαμαρά και Μπακογιάννη.

Για την ακρίβεια, βαρέθηκα να γκρινιάζω και μετά την σημερινή δήλωση του Μανούσου Βολουδάκη είχα αποφασίσει να μην ξανα-ασχοληθώ αλλά...  δεν με αφήνουν!

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι στα Χανιά, στα κρυφά και λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία, κατέθεσε υποψηφιότητα για τις επερχόμενες εκλογές ο... πρώην νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης!

Οι περισσότεροι ίσως να τον θυμούνται ως τον μοναδικό νομάρχη ο οποίος είχε εκλεγεί με την στήριξη της ΝΔ αλλά παραιτήθηκε από το κόμμα την επομένη των εσωκομματικών εκλογών και της επικράτησης Σαμαρά!

Μάλιστα εκείνη την εποχή κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο  στα Χανιά ότι εθεάθει ο Αρχοντάκης στην ΝΟΔΕ να ζητάει τα 2 ευρώ του πίσω!

Οι Χανιώτες βέβαια τον ξέρουν ως ένα από τα πολύ αγαπημένα παιδιά του Μητσοτάκη, φίλος του αγαπημένος και καλή παρέα του.

Το όνομά του είχε ακουστεί προεκλογικά για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του με την ΔΗΣΥ αλλά ο ίδιος -δημοσίως- το είχε αποκλείσει δηλώνοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για τέτοιο αξίωμα!

Και σήμερα...

Χωρίς καμία ενημέρωση, καμία συζήτηση, καμία προειδοποίηση... την τελευταία ημέρα και εντελώς στα κρυφά...  ο αγαπητός Γρηγόρης είναι επισήμως υποψήφιος της συμμαχίας Μάνου-Τζήμερου!

Τώρα εάν εγώ το συνδέσω με το sms που λέγεται ότι κυκλοφορεί στους κόλπους των ψηφοφόρων της ΔΗΣΥ για στήριξη της συγκεκριμένης συμμαχίας ώστε “να τελειώσει ο Σαμαράς”  εγώ θα φταίω;

Με λίγα λόγια...

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω με το φτωχό μου αλλά πολύ πονηρό μυαλουδάκι είναι ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι ένα πολύ καλοσχεδιασμένο Μπακογιαννικό σχέδιο!

Ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η υποψηφιότητα Αρχοντάκη έπρεπε αν κατατεθεί την τελευταία στιγμή ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο ή ακόμα και να  ανατρέψει την συμφωνία με την ΝΔ και τον Σαμαρά αλλά φανερά σχεδιασμένο για να μαζέψει τις ψήφους όσων “αντιδρούν” για την συμφωνία της Μπακογιάννη!

Ομολογώ ότι της βγάζω το καπέλο!
Εντυπωσιάστηκα ακόμα και εγώ που πραγματικά περίμενα οτιδήποτε από μέρους της!

Βέβαια ο Σαμαράς και η ΝΔ, με θεωρητικά “συμφωνημένη”  την πρωτιά Μαρκογιαννάκη στο ψηφοδέλτιο των Χανίων, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν διότι η “κυρία” πέταξε μία ωραιότατη μπανανόφλουδα και... κάποιος πάει να την πατήσει!

Ευτυχώς τα Χανιά είναι μικρή κοινωνία και όλοι ξέρουμε τι είναι ο διπλανός μας.

Ακόμα και τις “μπανανόφλουδες” ξέρουμε να τις αποφεύγουμε!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: