Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ... (όπως πάντα...)

Το ΚΚΕ συνεχίζει να υπερασπίζεται το έργο του δικτάτορα της Αλβανίας Ενβέρ Χότζα

Το ΚΚΑ τιμά τον Ενβέρ Χότζα
πρώην δικτάτορα της Αλβανίας
Το ΚΚΕ, υμνούσε το κομουνιστικό μοντέλο της Αλβανίας μέχρι την πτώση του και μετά από ένα διάστημα αμηχανίας είπε πως εκεί δεν εφαρμόσιμε ο κομουνισμός. Η κομουνιστική δικτατορία στην Αλβανίας που ήταν ομολογουμένως η πιο βάρβαρη στην Ευρώπη, αποποιήθηκε από σχεδόν όλους τους υποστηρικτές της, ακόμα και από τα ίδια τα στελέχη της που εντάχθηκαν στο μεταλλαγμένο σημερινό Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας. Οι μόνοι που συνέχιζαν να υποστηρίζουν το έργο του δικτάτορα Ενβέρ Χότσα ήταν κάποιοι γραφικοί ηλικιωμένοι που η εκλογική τους δύναμη στην Αλβανία έφτανε το 0,4% ή σε απόλυτους αριθμούς 4 μέχρι 5 χιλιάδες.


Ο πρόεδρος του ΚΚΑ Hysni Milloshi, ήταν άγνωστος στην «σύγχρονη» Αλβανία μέχρι την κάθοδο του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στα Τίρανα (2011). Ενδεχομένως να ήταν ξανά υποψήφιος αλλά αυτή τη φορά έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα όχι τόσο για το ποσοστό του που δεν έφτασε ούτε το 1% (1400 ψήφους) αλλά γιατί το αποτέλεσμα κρίθηκε για κάποιες δεκάδες ψήφους (σχετικό άρθρο εδώ).

Το συλλυπητήριο τηλεγράφημα του ΚΚΕ για τον θάνατο του ομοϊδεάτη τους Μιλόσι, που απεβίωσε πριν από λίγες μέρες, είναι ανθρώπινο και δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς γι’ αυτό. Εξάλλου ο κ. Μιλόσι μας ήταν και εμάς πιο συμπαθής από κάποιους πρώην συντρόφους του που σήμερα επιδόθηκαν στις «γλύκες» της καπιταλιστικής εξουσίας. Εάν τα κατορθώματα του Τσοχατζόπουλου τα γνώριζαν λίγοι στην Ελλάδα, οι σύντροφοι του Άκη στην Αλβανία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα επιδεικνύουν.

Η χήρα Χότσα στον τάφο του δικτάτορα
Ο Μιλόσι κρατάει τη φωτογραφία του
Το «αξιοπερίεργο» στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα του ΚΚΕ είναι ότι εξυμνεί το «έργο» του Μιλόσι που δεν είναι τίποτα άλλο από το να υπερασπίζεται το έργο του Χότζα που εγκλημάτησε για 50 χρόνια στη χώρα του, επιβεβαιώνοντας περίτρανα το πρόσφατο άρθρο περί ναζισμού και κομουνισμού που δημοσιεύσαμε εδώ

Το συλλυπητήριο του ΚΚΕ στο ΚΚ Αλβανίας για την απώλεια του ηγέτη τους που ακολουθεί, είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του Ριζοσπάστη (εδώ)

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε χθες το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα στην ΚΕ του ΚΚ Αλβανίας για τον αιφνίδιο θάνατο του Χόσνι Μιλόσι, προέδρου της ΚΕ στις 25 Απρίλη:

«Αγαπητοί σύντροφοι, με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε θάνατο του σ. Χόσνι Μιλόσι, Προέδρου του Κόμματός σας.
Ο σύντροφος Χόσνι Μιλόσι, υπήρξε πιστός μέχρι το τέλος στα ιδανικά κομμουνισμού, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση και νομιμοποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλβανίας τη δεκαετία του '90, ενώ με την πρόσφατη κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές και την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο των Τιράνων, βοήθησε σημαντικά στην ενίσχυση της αυτοτελούς ιδεολογικο-πολιτικής δράσης του ΚΚ Αλβανίας. Σημαντικά βοήθησε στην ανάπτυξη των σχέσεων των κομμάτων μας, ενώ συνέβαλε με την παρουσία του στις εργασίες πολλών βαλκανικών και διεθνών συναντήσεων των ΚΚ. Ο αιφνίδιος θάνατος του συντρόφου σίγουρα αποτελεί μεγάλη απώλεια για το κόμμα σας, όμως το προσωπικό παράδειγμά του θα αποτελέσει πυξίδα για νέους κομμουνιστές της Αλβανίας, που σήμερα μπαίνουν στο καμίνι της ταξικής πάλης. Παρακαλούμε να μεταφέρετε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλους τους συντρόφους και την οικογένεια του σ. Χόσνι Μιλόσι».
 
ΠΗΓΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Συνεχίστε έτσι "σύντροφοι"!
Μετά όμως μην αναρωτιέστε γιατί τα ποσοστά σας πέφτουν.
Είναι απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: