Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ;...

Γερμανικός Τύπος : Λαϊκιστής και χωρίς απαντήσεις ο Αλέξης

Για ακόμη μία ημέρα χθες ο Αλέξης Τσίπρας απασχόλησε τον γερμανικό Τύπο, αυτή τη φορά εξαιτίας της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

«Η Αριστερά στην Ελλάδα δεν επιθυμεί άλλη λιτότητα» έγραφε η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους Γερμανούς να έρθουν στη χώρα μας για τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές!

«Ο Τσίπρας επικρίνει την πολιτική της Μέρκελ» σχολίαζε χθες και η συντηρητική «Die Welt», που υπογράμμισε ότι ο Ελληνας πολιτικός «δεν ήταν σαφής στην ερώτηση που του έγινε για το πώς θέλει να σώσει την Ελλάδα».

«Αλέξης Τσίπρας, Ελληνας πολιτικός της Αριστεράς με τάση στον λαϊκισμό» ανέφερε χθες και η «Suddeutsche Zeitung», ενώ η «Der Tagesspiegel» υπογράμμιζε ότι κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο «ο Τσίπρας επιθυμούσε να αποβάλει την εικόνα του λαϊκιστή».

Τέλος, για τους «Financial Times Deutschland» τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. «Ο ευρω-τρόμος είναι εδώ. Ο Ελληνας της ριζοσπαστικής Αριστεράς τολμά να έρθει στο Βερολίνο - και οφείλει απαντήσεις» έγραφε... θυμωμένη η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε χθες δημοσίευμα της βρετανικής έκδοσης του «The Week», στο οποίο ο αρθρογράφος Richard Ehrman τόνιζε, ότι «ο αριστερός ηγέτης έχει κάνει τις αγορές να ανησυχούν, αλλά το κάλεσμά του να δοθεί στην Ελλάδα ένας ρεαλιστικός τρόπος για να μείνει στο ευρώ είναι λογικό».



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Αυτό  που δείχνουμε να μην θέλουμε να καταλάβουμε και να αποδεχθούμε είναι ότι... στην πραγματικότητα κανένας δεν φοβάται τον Τσίπρα!
Ο Τσίπρας λέει  τα δικά του και κάνει την "δουλειά" του όσο καλύτερα μπορεί.
Αυτό που όλοι φοβούνται είναι ότι οι Έλληνες θα πιστέψουν τα ωραία μεγάλα λόγια του και θα τον ψηφίσουν.
Αυτό που όλοι φοβούνται είναι η "βλακεία" των Ελλήνων οι οποίοι μπορεί να ακούσουν τις σειρήνες και να πάνε την χώρα τους στα βράχια.
Και αυτό ουδόλως θα τους απασχολούσε εάν η χώρα δεν τους χρωστούσε ήδη πάρα πολλά σε χρήμα και κυρίως εάν δεν ήταν "γωνιακό οικόπεδο" με πλούσιο υπέδαφος!
Ούτε οι Έλληνες τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα (εκτός από όσους, λίγους, βλέπουν ακόμα "ρομαντικά" την Ευρώπη και τον πολιτισμό της) ούτε βεβαίως ο Τσίπρας τους τρομάζει!
Ας προσγειωθούμε όλοι και ας κοιτάξουμε το συμφέρον της χώρας μας γιατί κανένας άλλος δεν θα το κάνει για εμάς!
Φτάνει πια η αλαζονεία!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Τσίπρας μια ζωή στην κοσμάρα του είναι και θα φάει τα υπεροπτικά του μούτρα μια μέρα!!!!Από την άλλη όμως θεωρώ ακόμα μεγαλύτερο το δικό τους θράσσος που επιμένουν να προσπαθούν να επέμβουν στα εσωτερικά μας
Σωτήρης