Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΓΑΜΟΣ Ή ΚΗΔΕΙΑ;...


Παγωμένα χαμόγελα, αμηχανία και λίγος κόσμος στο Ιδρυμα Κακογιάννη

Παγωμένα χαμόγελα, αμήχανες χειραψίες, ελάχιστος κόσμος, λίγες και μετρημένες κουβέντες πριν και μετά τις επίσημες ομιλίες. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το κλίμα που επικράτησε χθες στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στην οδό Πειραιώς, στη σεμνή και σύντομη τελετή που επισφράγισε τον πολυσυζητημένο «γάμο» μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσήλθε συνοδευόμενος από τέσσερις βουλευτές του κόμματος (Γιάννης Μιχελάκης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάξιμος Χαρακόπουλος) και τέσσερα κομματικά στελέχη (Κώστας Μπούρας, Κώστας Ζωντανός, Θανάσης Σκορδάς, Δημήτρης Πανοζάχος).

Περίπου 30 ακόμα μέλη και στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας και αρκετοί δημοσιογράφοι συνέθεταν το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα σε σχετικά μουδιασμένη ατμόσφαιρα.

Ενα χαλαρό πηγαδάκι, που είχαν σχηματίσει στη δεύτερη σειρά ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, έσπαγε τη μονοτονία κι έδινε έναν πιο ενθουσιώδη (τον μοναδικό ίσως) τόνο.
Οι δύο πολιτικοί, γνωστοί από χρόνια μέσα από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ήταν εμφανώς ικανοποιημένοι που βρέθηκαν και πάλι κάτω από την ίδια πολιτική στέγη.

Χαμόγελα υπήρχαν και στα πρόσωπα ορισμένων ακόμα στελεχών της ΔΗ.ΣΥ., που ήταν υπέρμαχοι αυτής της συνεργασίας, καθώς διέβλεπαν ότι το κόμμα τους σε δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έμενε εκτός Βουλής.

Τα περισσότερα από τα μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας που παρευρέθησαν έκρυβαν με δυσκολία την ανησυχία και τον προβληματισμό τους.

Το κόμμα τους, παρά τις μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησε στην αρχή, δεν κατόρθωσε να μπει στη Βουλή, τερματίζοντας πιο κάτω και από τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και σχεδόν στα ίδια ποσοστά με την πρωτοεμφανιζόμενη Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου.

Στη συνέχεια, είδαν την πρόεδρό τους να κλείνει συμφωνία για προεκλογική συνεργασία με τον κ. Σαμαρά, αναγκάζοντάς τους εν μια νυκτί να αλλάξουν την επιθετική ρητορική που είχαν υιοθετήσει εδώ και δύο χρόνια εναντίον του προέδρου της Ν.Δ.

Χθες, τέλος, είδαν στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» να υπογράφεται η ληξιαρχική πράξη θανάτου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με την κυρία Μπακογιάννη να ανακοινώνει την αναστολή της λειτουργίας του κόμματος.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του ιδρύματος, όπου είχαν στηθεί τα δύο πόντιουμ (χωρίς διακριτικά των δύο κομμάτων μπροστά ή πίσω τους), χειροκροτούμενοι από τους παρευρισκομένους.

Εν αναμονή των δύο πάλαι ποτέ αντιπάλων για την προεδρία της Ν.Δ., διάφορα πηγαδάκια είχαν σχηματιστεί, με πρωταγωνιστές κυρίως τους πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κοντογιάννη, Λευτέρη Αυγενάκη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Κυρίαρχο αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η «επέλαση» του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όπως τόνιζαν οι συνομιλητές, ενδέχεται να αποδειχθεί καταστροφική για τον τόπο.

Η κυρία Μπακογιάννη και ο κ. Σαμαράς ανέβηκαν στο βήμα, ανακοίνωσαν τη συνεργασία, αντάλλαξαν μια χειραψία κι έφυγαν αμέσως μετά, χωρίς αγκαλιές και φιλιά μεταξύ τους και χωρίς καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

«Θα είστε στα ψηφοδέλτια;» ρωτήθηκε κορυφαίο στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ., την ώρα που αποχωρούσε μαζί με την κυρία Μπακογιάννη. «Ρωτήστε στη Νέα Δημοκρατία, εκείνοι φτιάχνουν τις λίστες» ήταν η απάντηση, ενδεικτική ενός «γάμου» που μπορεί να φέρει εκλογικούς καρπούς, αλλά κανένα από τα δύο μέρη δεν φαίνεται να τον «αγκάλιασε» με θέρμη.

Κώστας Παπαχλιμίντζος



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Δεν ξέρω πόσος "ενθουσιασμός" υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά τουλάχιστον στα Χανιά ουδείς είναι ενθουσιασμένος... πλην Μαρκογιαννάκη βέβαια!
Στα Χανιά η ΝΔ πολεμήθηκε κυρίως από την ΔΗΣΥ και μάλιστα τόσο άγρια που θύμιζε ΠΑΣΟΚ άλλων εποχών!
Τώρα ξαφνικά όλοι όσοι έμειναν στο κόμμα και πάλεψαν μαθαίνουν από τα ΜΜΕ(!!!) ότι μάλλον η ψήφος στην ΝΔ θα σημαίνει εκλογή Μαρκογιαννάκη και δεν μπορούν να το πιστέψουν!
Στην πολιτική 1+1 δεν κάνουν πάντα 2 και θεωρώ ότι τα Χανιά θα το αποδείξουν περίτρανα στις επόμενες εκλογές!
Εκτός αυτού η "φήμη" του Μαρκογιαννάκη στην τοπική κοινωνία είναι τέτοια που αποτρέπει οποιαδήποτε προσπάθεια προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων.
Με λίγα λόγια...
Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των ΜΜΕ (γιατί επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει... από την πλευρά της ΝΔ τουλάχιστον, γιατί στην ΔΗΣΥ δέχονται ήδη συγχαρητήρια!) όλος ο κόπος και η δουλειά μας... όλο το κυνηγητό και ο πόλεμος... όλη η λάσπη και οι ύβρεις που δεχτήκαμε 2 χρόνια τώρα... 
Όλα άδικος κόπος....
Κρίμα...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΟ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΟΣ.

ΠΑΝΤΩΣ Η Ν.Δ. ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.

ΜΑΖΙ Ν.Δ. ΚΑΙ ΔΗ.ΣΥ. ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 22%. ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΑΝ...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΑΜΑΡΑ- ΝΤΟΡΑΣ! ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

ΟΜΩΣ ΡΕ ΜΑΝΙΑ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΕΑΣΜΟ..!!!! ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ. ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΛΑΟΣ!!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΦΤΑΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!

MANIA είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΣΕΙΡΑ ΛΑΘΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ... ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ...) ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ!
ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟ" ΚΑΙ ΕΝΑ "ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΟ" ΚΟΜΜΑ!
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...