Τρίτη 29 Μαΐου 2012

«Δωράκια» στον Αλέξη

Τελικά, κάποιοι στην Ευρώπη και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνούνται να καταλάβουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, συνεχίζοντας την ίδια προσβλητική τακτική που δημιούργησε στη χώρα μας όλη αυτή την κοινωνική και οικονομική έκρηξη.

Και ενώ παριστάνουν ότι δήθεν πήραν το μήνυμα των εκλογών, επιμένουν να στέλνουν τους Ελληνες ψηφοφόρους στα «άκρα» και να... στέλνουν λουλούδια στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν τη χώρα εκτός Ευρώπης, ευρώ και ΝΑΤΟ.

Είτε δεν μπορούν να καταλάβουν την ψυχολογία στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Ελληνίδες και οι Ελληνες είτε έχουν αποφασίσει να πετάξουν την Ελλάδα εκτός και ψάχνουν για το άλλοθι.

Οσα αψυχολόγητα και προσβλητικά είπε στον «Guardian» η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ -έστω και αν επιχείρησε να τα... μαζέψει μερικώς μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις- δείχνουν μια απίστευτη στάση ζωής και μια κακία χωρίς σύνορα.

Απόψεις όπως «Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο σε ένα μικρό χωριό στον Νίγηρα απ’ ό,τι τα παιδιά στην Αθήνα», που εξέφρασε η κυρία Λαγκάρντ, προκαλούν θλίψη και οργή.

Αν πραγματικά η κυρία Λαγκάρντ ήθελε να είναι ειλικρινής με τις απόψεις της και σκεφτόταν τα απανταχού παιδάκια, θύματα πολλά από αυτά της γαλλικής αποικιοκρατίας, δεν θα κυκλοφορούσε με πανάκριβα ρούχα και κοσμήματα.
Ούτε θα εισέπραττε μισθό που αγγίζει τα 467.940 καθαρά σε σκληρά δολάρια τον χρόνο! Θα ήταν πιο σεμνή και θα φρόντιζε να δώσει κάποια χρήματα για να έχουν νερό και φάρμακα χιλιάδες ψυχούλες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το αυτό ισχύει και για την Τερέζα Μέι, υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας, που ισχυρίστηκε ότι θα... απαγορεύσει στους Ελληνες να εγκατασταθούν στη χώρα της, αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ !

Τελικά κάποιοι δεν δουλεύουν για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά για τον κ. Τσίπρα και τις συνιστώσες του, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: