Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ξέρετε από ΑΟΖ;...

Την προηγούμενη Παρασκευή δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της Τουρκίας η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να παραχωρήσει στην κρατική εταιρία πετρελαίου την άδεια ερεύνης για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε πέντε περιοχές.

Αυτό έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, αλλά τώρα υπάρχουν δύο ιδιαιτερότητες.

Η πρώτη ιδιαιτερότητα (και κίνδυνος πρόκλησης θερμού επεισοδίου) έχει να κάνει με τις ίδιες τις περιοχές. Εκτείνονται από τη θαλάσσια ζώνη στα νότια της Ρόδου και φτάνουν ως τα νοτιοδυτικά της Κύπρου. Επιπλέον, ακόμα πιο τεταμένο γίνεται το κλίμα από τη στιγμή που στις εν λόγω ζώνες ερευνών περιλαμβάνονται και περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου).

Η δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι ο δόλιος «συγχρονισμός» που επέλεξε η τουρκική κυβέρνηση για να προβεί σε αυτή την ενέργεια. Σήμερα λήγει η προθεσμία που έχει οριστεί από την κυβέρνηση της Κύπρου για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ξένες εταιρίες, που θέλουν να λάβουν μέρος στη συνέχιση των ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Με λίγα λόγια, οι Τούρκοι στέλνουν μήνυμα στους ξένους ότι τα ελληνικά και τα ελληνοκυπριακά θαλάσσια «οικόπεδα» είναι αμφισβητούμενης... ιδιοκτησίας. Η επιδίωξη της γειτονικής χώρας είναι να παγώσουν τα πάντα, όλες οι διαδικασίες ερευνών (ακόμα και εξόρυξης) μέχρι να μπουν κι εκείνοι στο... τραπέζι της μοιρασιάς.

Η εγκληματική αμέλεια των παρελθουσών ελληνικών κυβερνήσεων να ανακηρύξουν ΑΟΖ, σε συνδυασμό με τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας και την τωρινή ακυβερνησία στη χώρα μας αποτελούν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο εκρηκτικό μείγμα.

Ολοι απεύχονται την έκρηξη, αλλά ουδείς μπορεί να την αποκλείσει. Συνεπώς, όσοι έχουν απομείνει λογικοί σε αυτόν τον τόπο και νοιάζονται αρκετά για την πατρίδα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Άλλο ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο ο "σοφός" λαός θέλει να αφήσει μία "οικουμενική" κυβέρνηση ή μία κυβέρνηση  Τσίπρα να βρουν την λύση...
Αν δεν σοβαρευτούμε γρήγορα τα πράγματα θα γίνουν λίαν καταστροφικά και η οικονομία θα πάψει να είναι το κυριότερο μας πρόβλημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: