Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Μετάσταση του 1981...

«Εγώ είμαι το ΠΑΣΟΚ σας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Πάτρα.

Πέρα από το λουδοβίκειο ύφος της διατύπωσης και τα έκδηλα συμπτώματα της προϊούσας αλαζονείας, τα οποία εμφανίζονται και σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η στόχευση αυτού του «πολυτασικού» πολιτικού μορφώματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας κολακεύεται ιδιαίτερα όταν γίνεται άστοχα και πρόχειρα (από ανίδεους πολιτικούς αντιπάλους) ο παραλληλισμός του με τον Ανδρέα Παπανδρέου - ενώ το ορθότερο θα ήταν να παρομοιάζεται με τον Γιώργο Παπανδρέου, του αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο στην εκπροσώπηση της αυτοαποκαλούμενης «δημοκρατικής» παράταξης, αλλά και στην επάνδρωση των κρατικών μηχανισμών.

Πολλοί Ελληνες θυμούνται το 1981, τη χρονιά της στρατηγικής εκλογικής ήττας της Κεντροδεξιάς και του αληθινού Κέντρου, με την επέλαση των πρασινοφρουρών στο Δημόσιο και τη λεηλάτηση των κρατικών ταμείων. Τώρα, δυστυχώς, η κατάσταση κινδυνεύει να οδηγηθεί σε μια μοιραία και μακράν χειρότερη επανάληψη του φαινομένου.

Το «έξω από το ΝΑΤΟ - έξω από την ΕΟΚ» του Ανδρέα Παπανδρέου μετασχηματίστηκε σ' ένα «έξω από την ευρωζώνη του Μνημονίου - αυξήσεις τώρα - προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων» του Αλέξη Τσίπρα.

Το Δημόσιο προετοιμάζεται να υποδεχτεί ορδές από μαχητικά στελέχη της Ακρας Αριστεράς, η οποία επιδιώκει κατάργηση των ΜΑΤ και δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού στις «μειονότητες»!

Η Ελλάδα οπωσδήποτε πρέπει να απεμπλακεί γρήγορα από τη μέγκενη του Μνημονίου.

Αλλά για να γίνει αυτό, πριν απ' όλα, πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει.

Με τις συνταγές των έξαλλων αριστεριστών η χώρα θα κατρακυλήσει στο χάος και οι θυσίες των πολιτών θα πάνε χαμένες.

Αυτό ας το σκεφτούν καλά όλοι οι ενδιαφερόμενοι...



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ελπίζω... ότι ο Τσίπρας τελικά θα αποδειχθεί νέος Ανδρέας Παπανδρέου και όπως συνέβει και με το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ  το ίδιο συνδικάτο" ή το "έξω οι βάσεις του θανάτου" έτσι και αυτός να μην κάνει πράξη τίποτα από αυτά που λέει προεκλογικά!
Ίσως αυτό να είναι και η μόνη μας ελπίδα...
Από την άλλη, καλό θα ήταν ο Τσίπρας να διαβάσει και λίγη πρόσφατη ιστορία για να δει ότι ο "Ανδρέας" το 1989, παρόλο που τον χώριζε άβυσσος με τον Μητσοτάκη... παρόλο που ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι θα τον κάτσει στο σκαμνί... παρόλο που η κατάσταση της χώρας ήταν πολύ καλύτερη... δέχτηκε να συμμετέχει στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα!
Μήπως θα πρέπει ο "Αλέξης" να ξεκαβαλήσει το καλάμι του;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: