Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πολιτικό ατόπημα...

Οπως έγραψε η «δημοκρατία», ο Γιάννης Οικονόμου (τ. γραμματέας Κ.Ε. της ΔΗ.ΣΥ. και πρώην εκπρόσωπος Τύπου) πήρε μια απόφαση η οποία τον τιμά και δείχνει ότι έχει συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης.

Του προτάθηκε να μπει στη δεύτερη, πιθανότατα εκλόγιμη, θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον νομό Φθιώτιδας κι εκείνος αρνήθηκε, όπως δήλωσε, για λόγους αρχής.

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.
Ετσι δείχνει έμπρακτα τον σεβασμό του στη λαϊκή ετυμηγορία, αρνούμενος να δεχτεί «αντίδωρο» εκλόγιμης θέσης για την προσχώρησή του στη Ν.Δ.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα κι αγγελικά πλασμένα σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Οι παλιννοστούντες στη Ν.Δ. διεκδικούν εκλόγιμες θέσεις στη λίστα, περιφρονώντας τους σταυρούς που ενσυνείδητα έδωσαν στους υποψηφίους οι εκλογείς.

Επιθυμούν να... προσπεράσουν στην κούρσα των καλπών ανθρώπους που ουδέποτε έφυγαν από το κόμμα και πάλεψαν σκληρά γι’ αυτό, έχοντας απέναντί τους και τη ΔΗ.ΣΥ.!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στα Χανιά, ο οποίος, αν μπει πρώτος στη λίστα, θα εκτοπίσει τον Μανούσο Βολουδάκη, που κέρδισε κάθε σταυρό με σκληρό και άνισο αγώνα.

Επίσης, αφορμή για πικρόχολα σχόλια έδωσε και η φημολογία που θέλει τον Γιώργο Κοντογιάννη από τη ΔΗ.ΣΥ. να... διορίζεται βουλευτής Ηλείας, παίρνοντας τη θέση της δεύτερης σε σειρά εκλογής Διονυσίας Αυγερινοπούλου.

Υπάρχουν κι άλλα παρόμοια κρούσματα που χρήζουν σχολιασμού, αλλά το σημαντικό είναι να υπενθυμιστεί ότι παρήλθαν οι χρόνοι που τέτοιου είδους πολιτικαντισμοί περνούσαν απαρατήρητοι.

Οι προερχόμενοι από το ανενεργό πλέον κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, αν θέλουν να αποδείξουν ότι νοιάζονται για την πατρίδα κι όχι για την παρτίδα, ας προσφερθούν να τοποθετηθούν στις τελευταίες μη εκλόγιμες θέσεις...



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Μέρες τώρα έχω εκφράσει την δυσαρέσκειά μου για την πιθανή(;) πρωτιά Μαρκογιαννάκη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά.
Αδιαφορώ για τις ψήφους που μάζεψε λόγω των παλαιοκομματικού τύπου πελατειακών σχέσεων που έχει με τους ψηφοφόρους του.
Ας μην είχε φύγει από την ΝΔ!
Η επιλογή του να κατέβει στις εκλογές με την ΔΗΣΥ του στέρησε την έδρα στην βουλή και... οι κακές επιλογές πληρώνονται!
Ας έχει την ωριμότητα να το παραδεχθεί!
Και επειδή πολλές φήμες κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά κατά των υπολοίπων υποψηφίων της ΝΔ καλό θα ήταν να προσέξει και λίγο γιατί μπορεί η αλαζονεία του να κάνει κακό και στο κόμμα και στον εαυτό του.
Μην θεωρεί ότι έχει στο τσεπάκι τις ψήφους της ΝΔ γιατί μπορεί να εκπλαγεί...  αν και τα ίδια ακούω και από ψηφοφόρους της ΔΗΣΥ!
Όσο για την ΝΔ...  να ξέρει ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στα Χανιά, είναι βέβαιο ότι θα ήταν πολύ καλύτερο εάν μπορούσε να δείξει σεβασμό στον κόπο των υποψηφίων της και στην ψήφο των ψηφοφόρων της...
Άλλο "στήριξη" και άλλο "καπέλωμα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: