Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

"ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ"...

Επιστροφή ή συνεργασία, όπως και να το πει κανείς, η... “ένταξη” τελικά της Ντόρας Μπακογιάννη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι μία θετική εξέλιξη.

Βέβαια υπάρχουν και  “αλλά”...

Η Μπακογιάννη θεωρείται από πολλούς ως “κεφάλαιο” για την ΝΔ (πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που σχολιάζουν το γεγονός λέγοντας ότι ουδέποτε δεν έπρεπε να έχει φύγει) αλλά...  δεν ισχύει το ίδιο για τα στελέχη και τους συνεργάτες της!

Για πολλούς από αυτούς (οι οποίοι είχαν φύγει από την ΝΔ) θα πρόκειται για “επιστροφή”, δεν παύει όμως ότι έρχονται από άλλο κόμμα το οποίο μάλιστα απέτυχε να μπει στην βουλή.

Η πρωτιά Μπακογιάννη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας  είναι ίσως λογική ως “αρχηγού” της ΔΗΣΥ, τα στελέχη της όμως δεν είναι δυνατόν να διεκδικούν(!) εκλόγιμες θέσεις.

Δεν πέτυχαν την είσοδό τους στην βουλή με το κόμμα τους δεν μπορούν να “απαιτούν” κάτι τέτοιο από την ΝΔ!
Είναι καιροσκοπικό, εγωιστικό και άηθες!

Ειδικά στην Κρήτη όπου ο “πόλεμος” κατά της ΝΔ από πλευράς ΔΗΣΥ ήταν ανηλεής (χειρότερος και από αυτόν του ΠΑΣΟΚ!) αυτοί που έφυγαν από την ΝΔ έχουν πολύ κακή εικόνα στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Στα Χανιά, για τα οποία μπορώ να γνωρίζω από πρώτο χέρι, όσα στελέχη αποχώρησαν από την ΝΔ έχουν δημιουργήσει “έχθρες”  με όσους δεν τους ακολούθησαν και θεωρούνται εκπρόσωποι μίας παλαιοκομματικής και πελατειακής ξεπερασμένης πολιτικής.

Δυστυχώς μία “απαίτηση” εκ μέρους τους να μην επιστρέψουν ως “στρατιώτες” αλλά ως “στρατηγοί”  θα έχει αρνητικές αντιδράσεις και θα αποτρέψει την δυνατότητα της ΝΔ να απευθυνθεί σε ευρύτερο κοινό.

Η πιθανότητα να φέρουν τις ψήφους τους είναι μεγάλη αλλά αυτό θα επιτευχθεί και μόνο με την  ένταξη της Μπακογιάννη στην ΝΔ  στο Επικρατείας!

Οι υπόλοιποι πρέπει εμπράκτως να αποδείξουν ότι εντάσσονται στους κόλπους της ΝΔ ως “στρατιώτες” και το μέλλον θα δείξει... διαφορετικά μπορεί η “επιστροφή να μετατραπεί σε “καταστροφή”!

Απλή κοινή λογική...


* Μουσικό διάλειμμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: