Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ιερισσός, ΣΥΡΙΖΑ και Δένδιας...

Γράφει ο   Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
 
Έβλεπα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών κι Ελευθεροτυπία) κι αναρωτιόμουν που στο καλό έχει πάει η κοινή λογική, αναφορικά με όσα συστηματικά συμβαίνουν στην Ιερισσό.
«Με το έτσι θέλω - Εισέβαλλαν με τη βία οι ειδικές δυνάμεις στις 3 το πρωί σε σπίτια με μικρά παιδιά», γράφει η Ελευθεροτυπία.
«Τρομοκράτος ο νόμος του Δένδια», γράφει η εφημερίδα των Συντακτών.
Παρόμοιος ο τίτλος και
της Αυγής, γράφει: «Σε κατήφορο υποταγής και αυταρχισμού».
Πλέον των πανομοιότυπων τίτλων που λες και βγήκαν από ένα κοινό διευθυντήριο, οι καλές εφημερίδες έχουν φυσικά και το ζήτημα της τροπολογίας –ντροπής, που αθωώνει τις τράπεζες για τα αμαρτωλά δάνεια των κομμάτων.

Ας σταθούμε στο ζήτημα της Ιερισσού.
Όπως αποδεικνύεται πλέον από τα γεγονότα, η αστυνομία δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές. Και μάλιστα με την παρουσία εισαγγελικής αρχής.
Τι στο καλό μπλέκουν τα παιδιά; Τι στο καλό μπλέκουν την ώρα που έγινε η επιχείρηση;
Δηλαδή, αν η επιχείρηση γινόταν άλλη ώρα δεν θα έκαιγαν οι συγκεκριμένοι κάτοικοι το αστυνομικό τμήμα; Δεν θα χτυπούσαν τις καμπάνες του χωριού λες κι έκανε επίθεση ο εχθρός; Δεν θα έκαιγαν λάστιχα; Δεν θα απέκλειαν τους δρόμους που οδηγούν στο χωριό τους; Δεν θα υπήρχαν τα παιδιά των συλληφθέντων σπίτι;

Δυστυχώς, η κοινή λογική λέει ότι όλα αυτά είναι εξόχως κατευθυνόμενα.
Κάποιοι δεν θέλουν να υπακούσουν στους νόμους, ούτε στις αποφάσεις των δικαστηρίων τα οποία γνωμοδότησαν μόλις προσφάτως (ΣτΕ) για τη νομιμότητα της επένδυσης.
Θυμίζω ότι στις 27 Φεβρουαρίου, δηλαδή μόλις δέκα μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων στο εργοστάσιο στις Σκουριές, είχε επισκεφθεί την περιοχή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε ως φαίνεται στις καρδιές των «κινημάτων» της περιοχής.
Αγνόησε παντελώς κι ηθελημένα τη θλιβερή επιδρομή από την οποία κινδύνευσαν εργαζόμενοι να καούν ζωντανοί κι επικέντρωσε στην…αντίδραση του Κράτους.
Μια αντίδραση που ήταν απολύτως επιβεβλημένη.
Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους «αγωνιστές»;
«Μπορεί να σας πουν τρομοκράτες, ηθικούς αυτουργούς, να σας κατηγορήσουν, να σας συλλάβουν, να σας χτυπήσουν, χωρίς όμως να καταφέρουν να κάμψουν το δικό σας φρόνημα».
Και δεν έμεινε εκεί.
Αφού έκρινε, ως μέγας δικαστής, τις συλλήψεις ως «αδιανόητες», κι αφού ανέφερε ότι «δεν έρχομαι να ρίξω λάδι στη φωτιά», προχώρησε παραπέρα και τις θεώρησε αποδείξεις ότι η κυβέρνηση ακολουθεί «δρόμο επιστροφής στη μετεμφυλιακή περίοδο», με απώτερη επιδίωξή της τη «μετατροπή της Χαλκιδικής σε Λωρίδα της Γάζας, με καταστολή, με αυταρχισμό, με προσαγωγές».
Σκεφτείτε, δηλαδή τι θα έλεγε αν ήθελε να…ρίξει λάδι στη φωτιά.

Με βάση αυτά, αλλά και όλη τη στήριξη που προσφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στους μπαχαλάκηδες της Ιερισσού, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που πρόσκεινται στο κόμμα που ευελπιστεί ότι θα κυβερνήσει τον τόπο, δεν πρέπει να μας ξενίζουν.
Ούτε να μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του υπερασπίζεται με υστερικό τρόπο τους δυο συλληφθέντες που κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη για σοβαρότατα κακουργήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει ευκαιρία στην Ιερισσό να προκαλεί ανταρτοπόλεμο με την έννομη τάξη.
Κι από την έκβαση αυτού του ανταρτοπόλεμου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το Κράτος να αποδείξει ότι υπάρχει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Ιερισσό δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόζει το δόγμα του, που μέσα από την καταστροφή και το χάος προσβλέπει στην κατάκτηση της εξουσίας. Τα ίδια έγιναν και στην Κερατέα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να θυμίζει καθημερινά την Αριστερή ουτοπία.

Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή η κυβέρνηση, με τα πολλά τρωτά της και τις τεράστιες αδυναμίες της, είναι ο θεματοφύλακας της τάξης.
Κι επικεφαλής αυτής της τάξης είναι ο Δένδιας.
Ευτυχώς!
Ο οποίος με τις πράξεις και την πολιτική του, κερδίζει καθημερινά πόντους από τον αστικό κόσμο.
Για όσους μπορούν να σκέφτονται με πολιτικό ρεαλισμό, είναι απολύτως κατανοητά τα λόγια του:
«Η αστυνομία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται τη σύλληψη υπόπτων παίρνοντας πρωινό μαζί τους….».
 
ΠΗΓΗ  GR POST

Δεν υπάρχουν σχόλια: