Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δέχομαι να θυσιαστώ...

Του Γιώργου Καισάριου
 
Νομοσχέδιο για απολύσεις-express ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο. Σύμφωνα με το σχέδιο θα παρακαμφθούν τα πειθαρχικά συμβούλια και οι απολύσεις θα γίνονται απευθείας (από ποιον δεν είναι σίγουρο).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα επιμένει στην άμεση αποχώρηση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, 2.000 εις τον αριθμόν, έως τον Ιούνιο, και συνολικά 7.000 επίορκων μέχρι το τέλος του έτους. Οι δε συνολικές αποχωρήσεις (επίορκων ή μη δημοσίων υπαλλήλων) θα πρέπει να ανέλθουν σε 20.000 έως το τέλος του 2014.

Για ποιον λόγο όμως θα πρέπει να φτιάξουμε έναν ειδικό νόμο για να απολυθούν όλοι αυτοί που έχουν κλέψει και έχουν αξιόποινες πράξεις στο ενεργητικό τους;

Διότι κανένας γραφειοκράτης δεν θέλει να βάλει την υπογραφή του σε ένα σχέδιο απολύσεων (λες και η υπογραφή του σημαίνει ότι είναι δική του η ιδέα). Προς Θεού, να μην πάρει χαμπάρι η ντόπια συνδικαλιστική πλουτοκρατία ότι θα απολυθεί κανένας από το δημόσιο, κάτι που μπορεί να μειώσει τις εισφορές στα συνδικαλιστικά ταμεία, αλλά και απώλεια ψήφων για το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο πρώτος που σήκωσε αντάρτικο είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Μανιτάκης. Τώρα τι σόι υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αυτός που δεν θέλει, δεν μπορεί, και αρνιέται να μεταρρυθμίσει το δημόσιο, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Σημασία έχει ότι το όλο σχέδιο σκοντάφτει σε ένα άτομο. Όλη η Ελλάδα κρέμεται από μια υπογραφή, αγαπητέ αναγνώστη!

Σύσσωμη η Ελληνική αριστεροσύνη (δηλαδή σχεδόν όλη η Ελλάδα) συντάσσεται με τον κύριο Μανιτάκη. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος του δήμου Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης (έχω ξαναπεί ότι ακόμα και οι περισσότεροι της ΝΔ είναι αριστεροί), έσπευσε να χαιρετίσει την απόφαση του κ. Μανιτάκη λέγοντας ότι “Έχει δίκιο ο κ. Μανιτάκης. Δεν είμαι από αυτούς που τον πολυσυμπαθούν αλλά έχει δίκιο ο κ. Μανιτάκης. Δε φταίει ο Μανιτάκης, πολλά είναι απόρροια αυτής της απίστευτης πολιτικής της τρόικας”.
Έτσι λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη, το αν θα πάμε στη δραχμή η θα μείνουμε στο ευρώ, εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από το αν θα απολυθούν επίορκοι η μη δημόσιοι υπάλληλοι και αυτό στη συνέχεια εξαρτάται αποκλειστικά από τον κ. Μανιτάκη. Όλη η Ελλάδα κρέμεται από μια υπογραφή...

Έχω μια πρόταση για τον κ Μανιτάκη και την τρικομματική κυβέρνηση...

Προτείνω να με κάνετε υπουργό για μια και μόνο μέρα, με σκοπό να βάλω εγώ αυτές τις υπογραφές. Ναι αγαπητέ αναγνώστη, προθυμοποιούμαι να θυσιαστώ και να είμαι εγώ ο κακός και η αιτία που θα απολυθούν οι πρώτοι 2.000 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κύριε Μανιτάκη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνετε κακός. Παραιτηθείτε από υπουργός και δώστε σε έμενα την υπουργική καρέκλα για μόνο για μια μέρα. Μάλιστα δε, αν δεν με εμπιστεύεται ότι θα παραιτηθώ εντός 24 ώρες, ας κάνουμε και μια συμβολαιογραφική πράξη.

Αγαπητέ αναγνώστη, θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα. Τι θέλει η καλή η τρόικα και πόσους θέλει; Θέλει να υπογράψω να απολυθούν 20.000 σε μια μέρα; Κανένα πρόβλημα. Θέλει η καλή τρόικα 50.000, επίσης κανένα πρόβλημα. Ό,τι θέλει και όσους θέλει εγώ είμαι εδώ. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει η Ελληνική γραφειοκρατία, είναι να με κάνει υπουργό για μια και μόνο μέρα.

Ρίξτε όλο το βάρος πάνω μου. Θα έχετε κάθε δικαιολογία να πείτε ότι δεν φταίτε εσείς. Το κομματικό και συνδικαλιστικό σας κούτελο θα μείνει καθαρό.
Δέχομαι να θυσιαστώ, να γίνω χαλί να με πατήσετε, με σκοπό να μην έρθετε σε σύγκρουση με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές σας ηγεσίες και παράλληλα να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδος με σκοπό να μείνουμε στο ευρώ.

Τι να κάνουμε, κάποιος πρέπει να υπάρχει να κάνει τις βρόμικες δουλειές...

ΠΗΓΗ  capital.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Κι εγώ "δέχομαι να θυσιαστώ"!
Και αν πάει ο κ. Καισάριος στην θέση του υπουργού Μανιτάκη, εγώ μπορώ να αναλάβω την ευθύνη των άμεσων αποκρατικοποιήσεων.
Είναι τόσα πολλά που καθυστερούν ώστε δεν υπάρχει λόγος να παρεξηγηθούμε για τις καρέκλες της μίας ημέρας.
Πότε θα σοβαρευτούμε ως κράτος δεν ξέρω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: