Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

“ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ”...

Άκουσα σήμερα σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ Στρατούλη να δηλώνει με στόμφο ότι η απόλυση 15000 δημοσίων υπαλλήλων είναι “ανθρωποθυσία” και δεν πίστευα στ' αφτιά μου!

Προσπερνάω το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και η ΔΗΜΑΡ, χρόνια τώρα καταγγέλλουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάνουν προσλήψεις “πράσινων” και “γαλάζιων” παιδιών.

Είναι προφανές ότι η υπεράσπιση του υπερμεγέθους και αναποτελεσματικού δημοσίου τομέα γίνεται για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους καθώς ελπίζουν να προσελκύσουν απογοητευμένους και εξοργισμένους απολυμένους του δημοσίου.

Αλλά...  “ανθρωποθυσία”;

“Ανθρωποθυσία” κ Στρατούλη μου δεν είναι η απόλυση 15000 δημοσίων υπαλλήλων!

“Ανθρωποθυσία” είναι αυτό που συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα εδώ και χρόνια ώστε να αυξάνεται και να πληθύνεται ο δημόσιος.

“Ανθρωποθυσία” είναι το 1,5εκ ανέργων του ιδιωτικού τομέα που συνεχώς αυξάνεται λόγω της παράλογης υπερ-φορολόγησης ιδιωτών ώστε να πληρώνεται ο δημόσιος τομέας.

“Ανθρωποθυσία” είναι όταν ακόμα και αυτό το 1,5εκ ανέργων πληρώνει φόρους και χαράτσια για να τρέφεται και να συντηρείται ο δημόσιος τομέας.

“Ανθρωποθυσία” είναι η ανασφάλεια που αισθάνονται καθημερινά όλοι οι επιχειρηματίες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατί κανένας δεν τολμάει να αγγίξει το δημόσιο.

“Ανθρωποθυσία” είναι όταν όλοι οι προηγούμενοι ζορίζονται καθημερινά προσπαθώντας να επιβιώσουν και να πληρώσουν τους φόρους τους για να πληρωθεί το δημόσιο αλλά όταν χρειάζονται τις “υπηρεσίες” του ο κάθε δημόσιος υπάλληλος να τους κάνει την ζωή τους κόλαση.

Αυτά είναι “ανθρωποθυσίες” κ Στρατούλη μου!

Η απόλυση 15000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι μάλιστα θα είναι κυρίως επίορκοι-κοπανατζήδες-πλαστογράφοι... είναι δικαιοσύνη!

Η απόλυση όμως 15000 δημοσίων υπαλλήλων ώστε να προσληφθούν 15000 νέοι... ε, αυτό είναι καθαρή κοροϊδία!

Από το πρώτο μνημόνιο συζητάμε ότι η τρόικα ζήτησε από την τότε κυβέρνηση να μειώσει τα έξοδα του κράτους ώστε να καλύψει το έλλειμμα αλλά αυτή επέλεξε να αυξήσει τα έσοδα του.

Είμαστε τρία χρόνια μετά, ο ιδιωτικός τομέας έχει εξαθλιωθεί και σχεδόν εξαφανιστεί, αλλά ακόμα δεν τολμάμε να μειώσουμε το κράτος.

Δεν αμφιβάλω ότι χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού αλλά... πως να το κάνουμε πια;... ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους!

Δυστυχώς, με όλα αυτά τα παράλογα, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να απογοητεύσει τους πάντες.

Οι “κατά των απολύσεων”, θεωρούν ότι όταν φύγουν οι 15000 είτε δεν θα αντικατασταθούν όλοι, είτε θα γίνουν κομματικές προσλήψεις.

Οι “υπέρ των απολύσεων” θεωρούν ότι θα αντικατασταθούν όλοι ανεξαιρέτως και τελικά θα αυξηθούν τα έξοδα του κράτους αφού θα συνεχίσει να πληρώνει όλους αυτούς τους μισθούς αλλά θα πληρώσει και αποζημιώσεις απόλυσης, ταμείο ανεργίας, συντάξεις, κλπ για όσους “απομακρυνθούν” από την υπηρεσία τους.

Έλεος πια!

Φτάνουν οι “ανθρωποθυσίες” του ιδιωτικού τομέα!

Δεν αντέχει άλλο!

Μειώστε επιτέλους τον δημόσιο τομέα!

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ : Γράφοντας το παραπάνω κείμενο αισθάνομαι ότι “τα λέω στην νύφη για να τ' ακούει η πεθερά”.
Αναφέρομαι συχνά στην “κυβέρνηση” αλλά στην πραγματικότητα θα έπρεπε να αναφέρομαι στην ΔΗΜΑΡ και σε ολόκληρη την αντιπολίτευση.
Το μόνο που μπορώ ίσως να καταλογίσω στον Σαμαρά είναι “ατολμία” αλλά με την ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να ονειρεύεται εκλογές...  δεν περιμένω και πολλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: