Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;...

Σήμερα διάβασα την παρακάτω είδηση...

“Την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης επέβαλε  το Πειθαρχικό Συμβούλιο  μελών ΔΕΠ σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ο πειθαρχικώς διωκόμενος εξελέγη σε μόνιμη θέση Δ.Ε.Π., στη βαθμίδα Καθηγητού πλήρους απασχόλησης  , ο διορισμός του δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ το έτος 2005, ορκίστηκε δε και ανέλαβε καθήκοντα στις 14.6.2006, αφού είχε υποβάλει αίτηση παρατάσεως αναλήψεως καθηκόντων διαρκείας 6 μηνών, η οποία έγινε αποδεκτή, με   απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου.
Κατά τον χρόνο της εκλογής του ήταν μόνιμος κάτοικος των Η.Π.Α. (Colorado Denver). Έκτοτε απείχε της εκτελέσεως των καθηκόντων του και δη τόσο του διοικητικού του έργου, όσο και του διδακτικού και ερευνητικού.”
(πηγή esos.gr)

Δεν θα σχολιάσω ότι ο συγκεκριμένος “κύριος”  ορκίστηκε (τρομάρα του!) το 2006, ουδέποτε εργάστηκε, αλλά χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να σταματήσει να πληρώνεται.

Ούτε το γεγονός ότι "όπως προκύπτει από σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο, γεγονός άλλωστε που δεν αρνείται ο ίδιος, κατά τον χρόνο της εκλογής του, ήταν καθηγητής στο αμερικανικό πανεπιστήμιο University of Colorado, όπου και εξακολουθεί να είναι, αν και είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως καθηγητής πλήρους απασχόλησης".

Ούτε καν ότι "αυτή καθ’ αυτή η συμπεριφορά του, εκδηλούμενη με συνεχή απουσία από τη Χώρα, χωρίς να έχει ορίσει αντίκλητο, χωρίς καν να ενημερώσει το Πανεπιστήμιο για την ταχυδρομική και ηλεκτρονική του διεύθυνση και χωρίς καν να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο (έγγραφο της γραμματέως του Πανεπιστημίου− επισημαίνεται ότι η αναφερομένη σε αυτό ταχυδρομική διεύθυνση του διωκομένου δεν ισχύει, αναζητήθηκε δε ο ανωτέρω, στο πλαίσιο της παρούσης διαδικασίας, μέσω του διαδικτύου), καταδεικνύει πλήρη αδιαφορία αυτού περί την εκτέλεση των καθηκόντων του και περιφρόνηση προς το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, στο οποίο έχει διορισθεί ως καθηγητής".

Δεν ενδιαφέρομαι για το ποιόν του και την ηθική του, η οποία προφανώς είναι ανύπαρκτη από την στιγμή που δεχόταν να αμείβεται για εργασία που δεν παρείχε!

Αυτό που με ενδιαφέρει  είναι πολύ πιο απλό...  Και τα λεφτά;

Σύμφωνα με την είδηση, ο “κύριος” αυτός πληρώνεται από το 2006 μέχρι και σήμερα ενώ “ο πειθαρχικώς διωκόμενος δεν προκύπτει ότι εξετέλεσε οποιοδήποτε έργο ως ακαδημαϊκός δάσκαλος”!

Σαφώς και -επιτέλους- το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε “λαμβάνοντας υπ’ όψιν την βαρύτητα των ως άνω πειθαρχικών παραπτωμάτων, λόγω ιδίως της επανειλημμένης, επί πενταετία, τελέσεως, αυτών, αλλά και την προφανή δυσλειτουργία, που αναμφιβόλως προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και, ειδικότερα, στο Τμήμα αυτού , κρίνει ότι πρέπει να επιβληθεί στον πειθαρχικώς διωκόμενο η ποινή της οριστικής παύσεως.__”.

Λογικό και αναμενόμενο.

Όλους αυτούς όμως τους “τζάμπα” μισθούς δεν ακούω κανέναν να τους ζητάει πίσω!

Η απλή κοινή λογική απαιτεί την άμεση επιστροφή τους στο δημόσιο...  για να μην πω ότι κανονικά πρέπει να επιστραφούν εντόκως!

Με το ίδιο σκεπτικό...

Δεν πρέπει να επιστραφούν και οι μισθοί που εισπράττονται από όλων των ειδών τους κοπανατζήδες;
Ακόμα και από αυτούς που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές;

Προσωπικά, θεωρώ ότι πρέπει να επιστραφούν στο δημόσιο ακόμα και οι μισθοί όσων ανέλαβαν κάποια θέση προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά.
Μπορεί η συγκεκριμένη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων να εργάστηκε κανονικά (λέμε τώρα...), αλλά χωρίς την απαιτούμενη πιστοποίηση των ικανοτήτων τους δεν είναι δεδομένο ότι “δικαιολόγησαν” τον μισθό τους!

Δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι το συνολικό ποσό που απαιτείται να επιστραφεί στο δημόσιο και ούτε με ενδιαφέρει.

Είναι βέβαιο ότι όσο και να είναι δεν θα σώσει την οικονομία της χώρας.

Είναι όμως θέμα αρχής, λογικής και δικαιοσύνης.

Δεν μπορεί στον ιδιωτικό τομέα να υπάρχει τόση ανεργία, να υπάρχει τόση οικονομική δυσπραγία, να πληρώνονται τόσοι φόροι, και όλα αυτά για να εισπράττουν κάποιοι “εξυπνάκηδες” τζάμπα μισθούς!

Εάν δεν υπάρχει η σχετική νομοθεσία, επιβάλλεται να ψηφιστεί ένας νόμος με αναδρομική ισχύ ο οποίος θα απαιτεί την επιστροφή των “κλεμμένων”, γιατί για “κλεμμένα” πρόκειται!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: