Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ; (Ι)...

Συναντήθηκαν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί της τρικομματικής κυβέρνησης για να συζητήσουν τα “καυτά” θέματα της επικαιρότητας...  απολύσεις στο δημόσιο και χαράτσι στα ακίνητα.

Τι να συζητήσουν ακριβώς;

Η ΔΗΜΑΡ έχει κάνει σαφές σε όλους τους τόνους (μέχρι νεωτέρας...) ότι δεν θέλει απολύσεις από το δημόσιο ενώ εχθές ο αρμόδιος υπουργός Μανιτάκης δήλωσε ότι η αναδιοργάνωση του δημοσίου είναι “τιτάνιο” έργο και χρειάζεται χρόνο!

Την στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός δεν φαίνεται να θέλει (ή να μπορεί) να διώξει ούτε καν τους επίορκους ή αυτούς που μπήκαν στο δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά...  τι περιμένουμε και τι συζητούν;

Μέσα σε όλα όσα είπε ο Μανιτάκης ακούστηκε και κάτι που πέρασε σχετικά απαρατήρητο αν και, προσωπικά, το θεωρώ αρκετά ενδιαφέρον.

Θα συνταξιοδοτηθούν, λέει, 180.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015!

Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός περιμένει την “φύση” να κάνει την δική του δουλειά...

Υποθέτω ότι αυτοί οι υπάλληλοι που υπολόγισε ο υπουργός θα φύγουν έχοντας συμπληρώσει τα συντάξιμα έτη τους.
Άρα είναι οι εναπομείναντες της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ του Αντρέα.

Με το σκεπτικό λοιπόν ότι αρκετοί από αυτούς που προσελήφθησαν εκείνη την εποχή έχουν φροντίσει να φύγουν πολύ νωρίτερα και με το σκεπτικό ότι μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια υπολογίζεται ότι θα συνταξιοδοτηθούν 180.000 δημόσιοι υπάλληλοι...  πόσους προσέλαβε το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα την πρώτη κιόλας τετραετία του;
(ρητορικό το ερώτημα...)

Αυτοί όμως που θα αποχωρήσουν, ξέρει ο υπουργός τι κενά θα αφήσουν στην δημόσια διοίκηση;
Έχει υπολογίσει πόσοι θα πρέπει να αντικατασταθούν;
Και αφού είναι τόσο ένθερμος οπαδός της “αξιολόγησης”, ξέρει αν αυτοί που θα αποχωρήσουν είναι ενσυνείδητοι υπάλληλοι ή άσχετοι και άχρηστοι;

Μάλλον κοροϊδευόμαστε υπουργέ μου!

Αμ το άλλο;...

Έχουν βγει διάφοροι τις τελευταίες ημέρες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι κάθε απόλυση στον δημόσιο τομέα αντιστοιχεί και σε απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα το έχουν καθορίσει και με “επιστημονικό” τρόπο και δηλώνουν με στόμφο ότι κάθε δύο απολύσεις στον δημόσιο τομέα θα έχουμε και μία απόλυση στον ιδιωτικό!

Ωραία λοιπόν...
Αφού το εξήγησαν και “επιστημονικά” (τρομάρα τους....) που είναι τα 4 εκατομμύρια απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων;...  Τα σχεδόν 2 εκατομμύρια ανέργων στον ιδιωτικό τομέα τα έχουμε. Τα 4 του δημοσίου ψάχνουμε...

Γελοιότητες!

Κάποιοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σώσουν δημοσίους υπαλλήλους τους οποίους, αυτοί οι ίδιοι(!), κατηγορούν ότι μπήκαν ρουσφετολογικά, ότι είναι πράσινα και γαλάζια παιδιά, κλπ.

Αν αυτό δεν είναι παρανοϊκό, τότε τι είναι;

Ας σοβαρευτούν επιτέλους ΟΛΟΙ!

Λίγη...  απλή κοινή λογική...  χρειάζεται!


ΥΓ : Με το χαράτσι θα ασχοληθούμε αύριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: