Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΠΟΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;...

Εντυπωσιάστηκα σήμερα το πρωί όταν άκουσα έναν εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ να με ενημερώνει ότι πληρώνω 309.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Πάνω που πήγα να χαρώ γιατί η κυβέρνηση λειτουργεί... “κάπως”... και οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώνονται... “κάπως”... ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ διευκρίνισε ότι αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στον -πολύ- στενό δημόσιο τομέα χωρίς μάλιστα να μετράει τους ενστόλους.

Μάλιστα...

Μην βιαστείτε να μου πείτε ότι έχει γίνει απογραφή το 2010 και όλοι ξέρουν πόσοι ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Εκεί έψαξα κι εγώ αλλά με μία πιο κριτική ματιά και παρατήρησα ότι, ενώ στην αρχή αναφέρει ρητώς πως “Με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί έως 29/7/2010 (ώρα 11:37) το σύνολο των μοναδικών απογραφέντων ήταν 768.009 άτομα” κάθε πίνακας μας δίνει άλλο σύνολο!
766.496 έως και 810.403!
Και ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσοι μπήκαν και πόσοι βγήκαν από τότε;
Άρα... ούτε σε αυτήν την απογραφή δεν μπορεί να βασιστεί κανείς!

Από τότε, καθένας παρουσιάζει έναν δικό του αριθμό βάζοντας μετά και ένα “χωρίς”...  “χωρίς” τις ΔΕΚΟ...  “χωρίς” τους συμβασιούχους... “χωρίς” τους ενστόλους... κλπ

Συγνώμη αλλά εγώ θέλω να μάθω : πόσους πληρώνω ρε παιδιά;

Προφανώς πληρώνω τους υπαλλήλους των υπουργείων, το προσωπικό του ΕΣΥ, το διδακτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, το σύνολο των σωμάτων ασφαλείας, τους δικαστικούς και τους υπαλλήλους δικαστηρίων και φυλακών, κλπ, συν τους υπαλλήλους (αιρετούς και μη) των ΟΤΑ.

Φυσικά πληρώνω και τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ (ακόμα και αυτών που έχουν “μετοχοποιηθεί” και κανονικά δεν θα έπρεπε να ονομάζονται πλέον ΔΕΚΟ!) αλλά και όλο το “έκτακτο” προσωπικό του δημοσίου (συμβασιούχους, συμβούλους, εξωτερικούς συνεργάτες, κλπ).

Πόσοι είναι όλοι αυτοί;

Δυστυχώς θεωρώ ότι κανένας δεν γνωρίζει...
Ούτε καν η κυβέρνηση!

Αναρωτιέμαι...

Είναι δύσκολο να ζητήσουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την κατάσταση μισθοδοσίας;

Είναι δύσκολο να ζητήσουν και από όλες τις υπηρεσίες, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου την λίστα του προσωπικού που πληρώνεται από “ίδιους” πόρους και όχι απευθείας από το ΓΛΚ;

Είναι δυνατόν, μετά από τόσα χρόνια που βρισκόμαστε εντός οικονομικής κρίσης, να μην μπορεί κάποιος να μας απαντήσει υπεύθυνα και με στοιχεία...  πόσους πληρώνει το δημόσιο επιτέλους;

Καταλαβαίνω ότι την ΑΔΕΔΥ (και όχι μόνο...) την βολεύει να συγκρίνει μόνο τον -πολύ- στενό δημόσιο τομέα με το δημόσιο των υπολοίπων Ευρωπαϊκών κρατών γιατί συμπεραίνει εύκολα ότι “έχουμε λίγους δημοσίους υπαλλήλους”.

Οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες όμως, πόσους υπαλλήλους έχουν στον λεγόμενο “ευρύτερο δημόσιο τομέα”;
Για να μην σχολιάσω και το επίπεδο και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη...
Χάος!

Δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας στις σπατάλες του κράτους.
Είναι και θέμα ποιότητας και πραγματικής παροχής υπηρεσιών!

Όλοι αυτοί λοιπόν που στηρίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους και αντιτίθενται στις απολύσεις στο δημόσιο, γνωρίζουν πόσοι είναι και τι κάνει ο καθένας;

Εσχάτως φαίνεται να κατάλαβαν ότι οι “μετακινήσεις” δεν είναι πανάκεια γιατί δεν μπορείς να κάνεις τον κλητήρα... γιατρό ή τον γραμματέα... καθηγητή!

Μένει να καταλάβουν ότι χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου η οποία σαφώς περιλαμβάνει νέα επικαιροποιημένα οργανογράμματα, προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού αλλά ΚΑΙ απολύσεις!

Αρκεί μία “βόλτα” οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία με κριτική ματιά και ...

απλή κοινή λογική...


ΥΓ : Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο γελοιότητας και απύθμενης παράνοιας ώστε -ακόμα- συζητάμε για την απομάκρυνση των επίορκων, κοπανατζήδων, πλαστογράφων, κλπ, οι οποίοι “προγραμματίζεται” να έχουν απομακρυνθεί μέχρι το τέλος του έτους!
Δηλαδή σε 8 μήνες!
Και η συζήτηση για το ποιοι είναι αυτοί και ποιοι πρέπει να εξαιρεθούν συνεχίζεται...
Περαστικά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: