Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΑΠΘ!...

Συνηθίζω να λέω ότι πλέον δεν εντυπωσιάζομαι από την έλλειψη οργάνωσης και λειτουργίας του δημοσίου τομέα αλλά, δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις οι οποίες όχι μόνο με εντυπωσιάζουν αλλά και με εξοργίζουν!
 
Ως μητέρα φοιτητών, τον τελευταίο καιρό αναρωτιέμαι τι θα έκανα εάν τα παιδιά μου ήταν φοιτητές στο ΑΠΘ.
 
Καταλαβαίνω (αν και αρνούμαι να το δεχτώ) ότι οι πρυτανικές και οι εισαγγελικές αρχές διακατέχονται ακόμα και σήμερα από “επαναστατικά” σύνδρομα της χουντικής περιόδου και ουδείς τολμάει να βάλει την αστυνομία μέσα σε ένα ΑΕΙ...  αλλά υπάρχουν και όρια!
 
Χρειάστηκαν 69 ολόκληρες ημέρες ώστε να αποφασίσει η πρυτανεία να ζητήσει την βοήθεια των αρχών!
 
69 ημέρες για να καταλάβουν και να παραδεχθούν ότι "η λειτουργία του πανεπιστημίου έχει καταστεί αδύνατη και οι ζημιές μη αναστρέψιμες"!
 
69 ημέρες στις οποίες δεν βρέθηκε ούτε ένας εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπάγγελτα για την υγειονομική βόμβα του ΑΠΘ!
 
69 ημέρες όπου φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό της σχολής ζουν και εργάζονται σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο θέτοντας καθημερινό την υγεία τους σε κίνδυνο!
 
Εντυπωσιάζομαι λοιπόν που ουδείς έδωσε σημασία στην κατάντια του ΑΠΘ όλο αυτό το διάστημα και εξοργίζομαι με τις πρυτανικές και εισαγγελικές αρχές που άφησαν να φτάσει σε τέτοια κατάσταση το ΑΠΘ.
 
Αναρωτιέμαι γιατί κανένας γονέας και κανένας μαθητής δεν φαίνεται να σκέφτηκε να μηνύσει οποιονδήποτε υπεύθυνο για “έκθεση σε κίνδυνο” της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Όχι ότι θα εκδικαζόταν ποτέ...  απλά για να τους ξυπνήσει.
 
Γιατί ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα αυτές τις καταστάσεις;
 
Θα υπήρχε ποτέ μία τέτοια εικόνα σε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό ίδρυμα του κόσμου και θα γινόταν ανεκτό  για 69 ολόκληρες ημέρες χωρίς να αντιδράσει κανένας;
 
Είναι δυνατόν να νοσηλεύονται δύο φοιτητές με σταφυλόκοκκο και να μην έχει γίνει ακόμα τίποτα;
 
Τα πανεπιστήμια είναι για τους ανθρώπους όχι για τα σκουπίδια και τα ποντίκια!
 
Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του ΑΠΘ η απόφαση για συνέχιση της απεργίας!Αν νομίζουν ότι έτσι κερδίζουν την υποστήριξη των πολιτών για τα αιτήματά τους μάλλον ζουν σε άλλον πλανήτη!
 
Ταυτόχρονα οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν να καλέσουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε “εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του ΑΠΘ, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012  και ώρα 12 μ” ελπίζοντας προφανώς σε μεγάλη προσέλευση γιατί όποτε το δοκίμασαν σε μικρές ομάδες...  δημοκρατικά... ξυλοκοπήθηκαν!
 
Μέσα σε όλη αυτή την παράνοια, θυμήθηκε το ΑΠΘ και ο εισαγγελέας και έδωσε εντολή να επέμβει η αστυνομία και να σταματήσει την ομηρία του ιδρύματος ζητώντας μάλιστα την σύλληψη των καταληψιών!
Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
 
Όλα αυτά όμως εμένα ένα πράγμα μου λένε...
Είναι πολύ πιθανό αύριο στο ΑΠΘ να γίνει χαμός!
 
Μέσα στον σκουπιδότοπο ούτε που θέλω να φανταστώ ρίψη μολότοφ και δακρυγόνων! Κόλαση!
 
Ας ελπίσουμε  ότι θα υπάρξει -έστω και τώρα- μία λύση και ας ελπίσουμε ότι όλο και κάποιος θα τιμωρηθεί για αυτό το απαράδεκτο θέαμα.
 
Εκτός εάν ισχύει κι εδώ η γελοία δικαιολογία “υπάρχει ατιμωρησία στην πολιτική” οπότε μάλλον πρέπει να καταργήσουμε την απονομή δικαιοσύνης μέχρι να έχουμε την καταδίκη ενός πολιτικού!
 
Βέβαια δεν ξέρω ποιος θα κληθεί να πληρώσει για το συμμάζεμα και την απολύμανση αυτού του σκουπιδότοπου.
 
Ίσως εάν πλήρωναν οι πρυτανικές αρχές από την τσέπη τους ή αν έπρεπε να λογοδοτήσουν σε κάποιον για τα περιττά αυτά έξοδα λόγω της απαράδεκτης ολιγωρίας τους να δρούσαν πιο υπεύθυνα.
 
Αλλά αυτό χρειάζεται και λίγη...
 
απλή κοινή λογική...
 
και που να την βρούμε;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: