Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Ταμήλο εσύ... σούπερ σταρ!...

Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης
 
Ο Αντυ Γουόρχολ είχε πει πριν από πολλά χρόνια ότι κάθε άνθρωπος δικαιούται κάποια στιγμή στη ζωή του δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας. Ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος απόλαυσε χθες τα δικά του δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας και κάτι παραπάνω.
 
Ο τρόπος που τα βίωσε ίσως και να μην ήταν ο καλύτερος. Αν και οι Αμερικανοί συνηθίζουν να λένε πώς δεν υπάρχει καλή και κακή δημοσιότητα αλλά μόνο δημοσιότητα.
 
Για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς ο κ. Ταμήλος είπε φωναχτά αυτό που υποθέτω ότι και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι του σκέφτονται αλλά δεν τολμούν να το ξεστομίσουν. Ότι δηλαδή δεν θεωρεί χρήσιμο να παρακολουθεί συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής που το περιεχόμενο τους αφορά ...άχαρα και ανούσια περιβαλλοντικά θέματα και μάλιστα χωρίς να πληρώνεται γι αυτό.
 
Για πόσα λεφτά ενδεχομένως θα έκανε την απαραίτητη υπομονή και θα ανεχόταν να ακούει για... βαρετά επιστημονικά πράγματα όπως το νερό; Προφανώς για 75 ευρώ το δίωρο , όσο δηλαδή κράτησε η συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής.
 
Ο συγκεκριμένος βουλευτής κάνει πώς δεν θυμάται ότι ο ίδιος και αρκετοί ακόμα συνάδελφοι του ψήφισαν τους τελευταίους νόμους με τους οποίους το κατώτερο μεροκάματο για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας είναι περίπου 25 ευρώ. Δηλαδή, σε τρεις μέρες εργασίας –αν πρώτα την βρουν- παίρνουν όσα χρήματα λαμβάνει ένας βουλευτής για μια δίωρη- άντε τρίωρη- συμμετοχή σε συνεδρίαση επιτροπής, επιπλέον φυσικά του μισθού του.
 
Και μόνο γι αυτό τον λόγο, ο κ. Ταμήλος – και κάθε βουλευτής που υπολογίζει τα πάντα με παρόμοιο τρόπο- καλό θα ήταν να ξανασκεφτεί τους λόγους της παρουσίας του στην Βουλή. Κυρίως όμως την σκέψη αυτή πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς που αποφασίζουμε ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιο.
 
Γιατί- για να μην βαυκαλιζόμαστε- τελικά ψηφίζουμε ότι αξίζουμε να μας κυβερνά... Κι ας μην μας αρέσει να το ακούμε...
 
ΠΗΓΗ  iefimerida.gr
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Αυτός ο βουλευτής, όπως και κάθε άλλος που σκέφτεται κατά τον ίδιο τρόπο, δεν αρμόζει να βρίσκονται στην Ελληνική βουλή...  ούτε σε κάποια άλλη βουλή εδώ που τα λέμε!
Έχω γράψει πολλές φορές και δεν θα βρεθώ να το λέω ότι η ευθύνη ανήκει στους ψηφοφόρους, δηλαδή σε όλους εμάς!
Πρέπει να προσέχουμε που δίνουμε την ψήφο μας και αυτοί που μας αντιπροσωπεύουν στο κοινοβούλιο πρέπει, εκτός από ικανοί και άξιοι, να έχουν ήθος και επαφή με την πραγματικότητα!
Ας το έχουμε στο μυαλό μας την επόμενη φορά που θα κληθούμε να αποφασίσουμε μπροστά στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: