Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Νόμος Ραγκούση: Μήπως να καταργήσουμε το ΣτΕ να τελειώνουμε;...

Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης
 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι ορισμένες ρυθμίσεις του περίφημου νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας-ένα από τα πρώτα νομοθετήματα που έφερε στην Βουλή το 2009 η κυβέρνηση Παπανδρέου-είναι αντισυνταγματικές.

Τι πρέπει να γίνεται όταν ένας νόμος κρίνεται αντισυνταγματικός; Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μία και μόνη: Πρέπει να προσαρμόζεται στις διατάξεις του Συντάγματος αφενός μεν προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα, αφετέρου για να μην μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον.

Αυτό διευκρίνισε ότι θα κάνει η κυβέρνηση και μάλιστα με διαδικασίες πολύ γρήγορες. Ίσως το τελευταίο να ήταν και το μοναδικό για το οποίο θα μπορούσε να την μεμφθεί κάποιος στην υπόθεση αυτή. Για την ταχύτητα με την οποία ανακοίνωσε τις προθέσεις της χωρίς προηγούμενη συνεννόηση του κεντρικού της πυλώνα που είναι η ΝΔ , με τα άλλα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Κατά τα λοιπά, οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μπορεί πολιτικά να έχουν λογική αλλά επί της ουσίας είναι και εξίσου βιαστικές αλλά και ακατανόητες. Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός και πρέπει να αλλάξει. Αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει σε πνεύμα συνεννόησης, με συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες αντιμετώπισης ενός ζητήματος , όπως το μεταναστευτικό, που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ακραία αντιδημοκρατικά στοιχεία.

Όλα τα υπόλοιπα, σε μια περίοδο μάλιστα τόσο κρίσιμη για τον τόπο, απλώς εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες ή και ιδεοληψίες περασμένων δεκαετιών. Κι όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν όλοι οι κυβερνητικοί εταίροι, κυρίως όμως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ που βγήκαν χθες στα... κεραμίδια, τόσο το καλύτερο. Αλλιώς να καταργήσουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας για να μην συνεδριάζει και αποφαίνεται τζάμπα και βερεσέ...
 
ΠΗΓΗ  iefimerida.gr
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ουδέποτε έκρυψα την αντίδρασή μου προς τον "νόμο Ραγκούση" και μάλιστα έχω και μία μόνιμη "αφιέρωση" στο ιστολόγιο προς όλους τους βουλευτές οι οποίοι τον ψήφισαν.
Δεν μπορώ λοιπόν να μην χαρώ με την απόφαση -επιτέλους- του ΣτΕ!
Η απόφαση αυτή καθιστά πλέον αναγκαία την αλλαγή του νόμου και ελπίζω ότι με αυτά τα δεδομένα θα μπορέσει η ΝΔ να εφαρμόσει άμεσα κάτι από όσα προεκλογικά υποσχέθηκε.
Αυτό που ανεβάζει εμένα στα κεραμίδια (όπως αναφέρεται για άλλους στο άρθρο) είναι όλη αυτή η γελοία ρητορεία για τις "απόψεις" και τις "πρακτικές" της Χρυσής Αυγής τις οποίες υποτίθεται ότι υιοθετεί η ΝΔ!
Για "υιοθέτηση της ατζέντας του μίσους και του φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή" κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σαμαρά και δεν μπορεί να καταλάβει ότι το θέμα δεν αφορά την Χρυσή Αυγή!
Οι Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας στην πλειοψηφία τους έχουν πλέον αγανακτήσει με την αθρόα λαθρομετανάστευση και με την προνομιακή αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών από το Ελληνικό κράτος!
Και, οι Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας στην πλειοψηφία τους δεν είναι Χρυσαυγίτες!
Η ΝΔ πήρε μεγάλο μέρος των ψήφων της επειδή υποσχέθηκε την αλλαγή αυτού του κατάπτυστου νόμου.
Και είναι βέβαιο ότι πολλοί είναι πλέον αυτοί που, αν και ψηφίζουν κάποιο άλλο κόμμα, στο συγκεκριμένο θέμα συμφωνούν με την ΝΔ.
Δεν χαρίζω λοιπόν την κοινή λογική για το μεταναστευτικό σε καμία Χρυσή Αυγή!
Μας αφορά όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: