Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ακάλυπτες επιταγές...

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα αντιμετωπιζόταν περίπου ως απόπειρα πραξικοπήματος.
 
Στην Ελλάδα θεωρείται αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής εμπειρίας και οι αυτουργοί της απόπειρας παύσης και ακύρωσης εκλογών (!) μένουν στο κοινωνικό, ποινικό και μιντιακό απυρόβλητο επειδή ανήκουν στην Αριστερά!
 
Η «δημοκρατία» έδωσε το χρονικό τού αποτρόπαιου περιστατικού ως ακολούθως: «Γυαλιά καρφιά τα έκαναν κουκουλοφόροι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου να εμποδίσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών που θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Διοίκησης. [...] Τα άτομα αυτά που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του ιδρύματος και κατέλαβαν την αίθουσα για αρκετές ώρες. Επιχείρησαν, ακόμα, να κατεβάσουν τον διακόπτη για να “πέσει" το σύστημα και να διακοπούν οι εκλογές».
 
Με βάση τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι το περιβόητο πανεπιστημιακό «άσυλο», στο όνομα του οποίου ομνύει σύσσωμη η Αριστερά, καταλύθηκε από μια ομάδα κουκουλοφόρων πραξικοπηματιών, οι οποίοι δεν θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.
 
Επί ώρες καταστρεφόταν η περιουσία του ελληνικού λαού. Αμφισβητείτο εμπράκτως το δημοκρατικό δικαίωμα των παραγόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών να εκλέξουν μέλη στο Συμβούλιο Διοίκησης και το κράτος παρακολουθούσε αμέριμνο, αμέτοχο, εγκληματικά αδρανές!
 
Τα κατεστημένα ΜΜΕ τεχνηέντως και σκοπίμως υποβάθμισαν το γεγονός και η πανεπιστημιακή κοινότητα, που σε άλλες περιπτώσεις ξεσηκώνεται άμεσα, ψέλλισε διάφορες τετριμμένες και «χλομές» διαμαρτυρίες.
 
Οι Έλληνες, εδώ και χρόνια πολλά, βρίσκονται στο έλεος καλά οργανωμένων τραμπούκικων μειοψηφιών, οι οποίες έχουν αναλάβει μερίδιο της εξουσίας που αναλογεί στο κράτος.
 
Η αδίστακτη σπείρα που λυμαίνεται τα πανεπιστήμια -για λόγους κυρίως ιδιοτελείς και όχι ιδεολογικούς- και λειτουργεί με όρους Κόζα Νόστρα συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
 
Οι κατά καιρούς εξαγγελίες για πάταξη του φαινομένου της παραβατικότητας και της άσκησης βίας εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχουν καταντήσει ακάλυπτες επιταγές, οι οποίες έχουν προ πολλού... διαμαρτυρηθεί.
 
Καθώς φαίνεται, η σοβαρότητα πολλών θεσμικών παραγόντων εξαντλείται στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους. Κρίμα...
 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Οι ομάδες που "έχουν αναλάβει μερίδιο της εξουσίας που αναλογεί στο κράτος" το κάνουν "επιτυχώς" εδώ και χρόνια λόγω της απουσίας του κράτους!
Αυτές οι ομάδες "καλά οργανωμένων τραμπούκικων μειοψηφιών" έχουν καταφέρει μάλιστα να χαρακτηρίζονται από μεγάλη μερίδα πανεπιστημιακών και απλών πολιτών ως... "δημοκρατικές" και "προοδευτικές"!!!
Αναρωτιέμαι εάν το κράτος θα σπεύσει για  μία ακόμη φορά να πληρώσει τις ζημιές ή θα κληθούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να τις καλύψουν από τον δικό τους προϋπολογισμό.
Όπως και να έχει όμως, αυτό που σίγουρα πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι σε αυτή τη χώρα!
Εάν σε κάποια πανεπιστήμια δεν καταφέρουν να προχωρήσουν σε εκλογές τότε -χωρίς δεύτερη σκέψη και συζήτηση- να υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις πχ διακοπή χρηματοδότησης.
Φτάνει πια η ανεκτικότητα και η ανομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: