Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ... Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;...

Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για την ιστορία της οικογένειας Τσίπρα.
 
Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας μας προέκυψε ως “εκλεκτός του Αλαβάνου” και κανένας δεν ασχολήθηκε περαιτέρω.
 
Τώρα όμως που είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι απορίας άξιο πως καταφέρνει να κρατάει την οικογένειά του, την καταγωγή του και τις ρίζες του τόσο μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.
 
Έτσι βέβαια, κανένας δεν μπορεί να ξέρει εάν όσα λέγονται και ακούγονται έχουν κάποια βάση.
 
Σήμερα λοιπόν θα βάλω κι εγώ το “λιθαράκι” μου στον “μύθο” της οικογένειας Τσίπρα...
 
Είναι γνωστό ότι ο Παύλος Τσίπρας (πατέρας του Αλέξη) ήταν εργολάβος/μηχανικός όπως και ο αδελφός του Παύλου, Ηρακλής.
 
Το “Τσίπρας” δεν είναι και πολύ διαδεδομένο επώνυμο οπότε ένα βιβλίο που διάβαζα με έβαλε σε σκέψεις...
 
 
Σύμφωνα λοιπόν με τον Γιάννη Χαλκιαδάκη, δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας “Ρεθεμνιώτικα Νέα” και πολιτευτή της ΕΚ, κατά την διάρκεια της χούντας γνώρισε έναν Τσίπρα εργολάβο/μηχανικό από την Άρτα ο οποίος είχε αναλάβει ένα έργο στην Κρήτη.
 

 
 
Σύμφωνα πάντα με τον Γ. Χαλκιαδάκη, ο Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης δημοκράτης και “δέκα φορές πιο ανένδοτος από τους άλλους” στην αντιδικτατορική οργάνωση “ΔΕΚΑ”.
 
 
 
 Η οργάνωση αυτή όμως προδόθηκε πριν προλάβει να δράσει και -πάντα σύμφωνα με τον Γ. Χαλκιαδάκη- Δούρειος Ίππος των Απριλιανών στην οργάνωση από την αρχή της σύστασής της, ήταν ο Τσίπρας.
 
Όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Γ. Χαλκιαδάκης στον συγγραφέα του βιβλίου Αντώνη Σανουδάκη, στοιχεία και αρχεία για την προδοσία της ομάδας δεν υπάρχουν αλλά “με τους επαγωγικούς λογικούς συλλογισμούς” δεν μπορεί έναν συλληφθέντα για τον αντιδικτατορικό του αγώνα να τον τοποθετεί σύμβουλο ο Ασλανίδης του αθλητισμού.
 
 
 
(Σημείωση : σύμφωνα μάλιστα με την ίδια την οικογένειά του έγινε υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού και ακούγεται ότι παρακολούθησε  τον μεγαλύτερο αγώνα της ομάδας το 1971 με τον Ερυθρό Αστέρα στην εξέδρα μαζί με τους “επισήμους” της εποχής.)
 
Επειδή λοιπόν όλα αυτά μου κίνησαν το ενδιαφέρον, ένας φίλος με ενημέρωσε ότι στα πρακτικά του στρατοδικείου Χανίων όπου δικάστηκε η συγκεκριμένη ομάδα “ΔΕΚΑ”, ο Τσίπρας -κατηγορούμενος και αυτός- αναφέρεται ως...
Τσίπρας Ηρακλής του Δημητρίου και της Αλεξάνδρας, εγεννήθη εις Αθαμάνιον Άρτης, μηχανικός εργολάβος δημοσίων έργων, ετών 36 (το 1968).
 
Δυστυχώς η “μυστικοπάθεια” της οικογενείας Τσίπρα δεν μου επιτρέπει να διασταυρώσω τα στοιχεία καθώς και το εάν όντως πρόκειται για τον θείο του Αλέξη Τσίπρα και αδελφό του πατέρα του.
 
Πραγματικά πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος έχει περάσει στρατοδικείο, δικαστεί και καταδικαστεί στην αρχή της επταετίας κι όμως στην συνέχεια απολαμβάνει μία ιδιαίτερα αξιοπερίεργη εύνοια εκ μέρους της χουντικής κυβέρνησης.
 
Υπάρχει κάποια εξήγηση με την...
 
απλή κοινή λογική;...
 
 
ΥΓ : Μπορεί, στην σημερινή εποχή, να έχει επικρατήσει η άποψη ότι δεν υπάρχει “οικογενειακή ευθύνη”  (βολεύει πολλούς από τους πολιτικούς μας άλλωστε!) αλλά εδώ στην Κρήτη συνεχίζουμε να ρωτάμε πάντα... “ποιανού είσαι εσύ;” για να μάθουμε... “από που κρατάει η σκούφια του”!

Δεν υπάρχουν σχόλια: