Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΡΙ “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ”...

Παρακολουθώντας κάποια πρωινή ενημερωτική εκπομπή το Σαββατοκύριακο, νομίζω στο mega πρέπει να ήταν, έμαθα τι σημαίνει “δωρεάν”.
 
Καλεσμένος ένας νοσοκομειακός γιατρός για να μας εξηγήσει ότι κάθε Τετάρτη τα νοσοκομεία και οι γιατροί τους θα είναι στην διάθεση των ανασφάλιστων πολιτών “δωρεάν”.
 
Τι ωραίο που ακούγεται...
 
Βέβαια όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε -επανειλημμένως- εάν οι γιατροί θα δουλεύουν δωρεάν, εάν θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο ενώ έχουν ρεπό, εάν θα γράφουν υπερωρίες, κλπ άλλαζε την συζήτηση και απάντηση τελικά δεν πήραμε.
 
Δεν είναι όμως μόνο αυτό...
 
“Δωρεάν” για τους ανασφάλιστους η ιατρική εξέταση. Δεκτόν.
Και αν χρειάζονται ακτινογραφίες;... Μικροβιολογικές εξετάσεις;... Αξονική;...
Οτιδήποτε τέλος πάντων μπορεί να χρειαστεί ένας ασθενής;
 
Τι σημαίνει “δωρεάν”;
 
“Στα πλαίσια της αλληλεγγύης” αναγκάστηκε να διευκρινίσει  ο γιατρός.
Γιατί βέβαια όλα αυτά πληρώνονται από το νοσοκομείο!
 
Επειδή, δυστυχώς, προ ημερών βρέθηκα για συγγενικό μου πρόσωπο στο νοσοκομείο...
 
Μιλάμε για το ίδιο νοσοκομείο που δεν έχει χαρτί στις τουαλέτες και ο κάθε ασθενής φέρνει το δικό του;Για το ίδιο νοσοκομείο που δεν έχει καθαρά σεντόνια για τους ασθενείς που πχ αιμορράγησαν;
Για το ίδιο νοσοκομείο που γιατροί και νοσοκόμοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν γιατί ελάχιστοι πηγαίνουν πια σε ιδιωτικές κλινικές;
 
Για τα νοσοκομεία γενικά όπου οι γιατροί μονίμως διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν υλικά, από ενέσεις και γάζες μέχρι και υλικά για σοβαρά χειρουργεία;
 
Αυτό αγαπητοί γιατροί δεν λέγεται “δωρεάν”!
 
Δωρεάν είναι αυτό που γίνεται σε προηγμένες  χώρες, από την Γαλλία και την Γερμανία μέχρι και τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου οι γιατροί αιτούνται στο νοσοκομείο να τους παραχωρήσει έναν χώρο και εκεί υπάρχει πάντα ΕΝΑΣ υπεύθυνος που πληρώνεται από το νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι γιατροί δουλεύουν εθελοντικά εκτός του ωραρίου τους!
 
Επίσης όλα τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούν, από χανζαπλάστ και γάζες μέχρι φάρμακα και ενέσεις, τα προμηθεύονται από δωρεές εταιρειών και πολιτών που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ προσφέρουν ότι χρειάζεται αλλά και χρήματα για να καλύπτονται τυχόν εξετάσεις ή νοσηλεία των ανασφάλιστων στο νοσοκομείο!
 
Αυτό σημαίνει “ΔΩΡΕΑΝ”!
Εθελοντική αλληλεγγύη όχι με το έτσι θέλω!
 
Αυτό το οποίο εσείς θα παρέχετε κάθε Τετάρτη στα νοσοκομεία, εντός του ωραρίου εργασίας σας, με τον εξοπλισμό και τα υλικά του νοσοκομείου λέγεται “τσάμπα αλληλεγγύη with other people's money”!
 
Ναι, είμαι μικρόψυχη και δεν είμαι καθόλου political correct!
 
Έχω δει όμως τι κάνουν οι άλλοι και δεν μπορώ να δεχτώ την κοροϊδία του “δωρεάν”.
 
Είναι απαράδεκτο στην σημερινή Ελλάδα να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει για αυτό αλλά με τον σωστό τρόπο.
 
Οι μεγαλοστομίες και τα χουβαρνταλίκια σε μία χώρα με τόσο τραγικά οικονομικά προβλήματα είναι καθαρή κοροϊδία.
 
Στο κάτω-κάτω, παραδεχθείτε ότι δεν είναι “δωρεάν”.
Κανένα πρόβλημα.
 
Μην προσπαθείτε όμως να περάσετε ως οι μόνοι που νοιάζονται και αισθάνονται “αλληλέγγυοι” στον πόνο των άνεργων και ανασφάλιστων Ελλήνων γιατί δεν είστε!
 
Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: