Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΙΙΙ (ΒΟΥΛΗ)...

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το απόλυτο ρουσφέτι εδώ και δεκαετίες είναι... η ένταξη στην βουλή!
 
Ήταν, είναι και όπως φαίνεται συνεχίζει να είναι το απόλυτο ρουσφέτι για τους πολύ προνομιούχους...  πολύ “δικούς”...  κατά “δικούς”...  ΟΛΩΝ των κομμάτων  (πλην ίσως ΚΚΕ)!
 
Το χειρότερα απ' όλα είναι ότι αυτό γίνεται νόμιμα!
 
Λογικό είναι λοιπόν να αναρωτιόμαστε σε ποιον κόσμο ζουν οι παροικούντες στην βουλή...
 
Επειδή κάποιος νόμος τους δίνει το δικαίωμα να “τακτοποιούν” τους δικούς τους ανθρώπους, αυτοί πρέπει να το παίρνουν;
 
Έχουν ακούσει για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα;
 
Όλα τα παραπάνω καθιστούν πολύ εντυπωσιακή την κίνηση της σημερινής κυβέρνησης να σταματήσουν το πάρτι των υπαλλήλων της βουλής.
 
Δικοί τους...  ξε-δικοί τους...  αποφάσισαν ότι ήρθε πλέον η στιγμή να κοπούν τα απαράδεκτα προνόμια τους.  Επιτέλους!
 
Και ξαφνικά... αποτυχημένοι πολιτευτές... επιτυχημένα τσιράκια... και λοιποί υπάλληλοι της βουλής αντιδρούν και δρουν ως κράτος εν κράτει γιατί “θίγονται και αδικούνται”.
 
Και μόνο αυτή η δήλωσή τους είναι καθαρή ομολογία ότι συνεχίζουν να απολαμβάνουν πολλά προνόμια τα οποία και προασπίζονται με νύχια και με δόντια ακόμα και σήμερα!
 
Όπως όμως διάβασα σήμερα σε ένα εξαιρετικό άρθρο της Ρέας Βιτάλη με θέμα την “Δωδώνη”... “ακόμα και τα πιο πετυχημένα πάρτυ κάποτε σχολάνε… “!
 
Ας το πάρουν χαμπάρι λοιπόν όλοι αυτοί οι όψιμοι “υποστηρικτές των αναξιοπαθούντων”(;)  ότι και αυτό το φαγοπότι πρέπει επιτέλους να τελειώσει και ας σταματήσουν να προσπαθούν να το αποτρέψουν γιατί θα είναι δύσκολο να πείσουν ότι όντως είναι “υποστηρικτές των αναξιοπαθούντων”.
 
Και μια και μιλάμε για τις στρεβλώσεις στην Ελληνική βουλή...
 
Γιατί συνεχίζουν τα προνόμια ΟΛΩΝ των πρώην προέδρων;
 
Γιατί συνεχίζουμε να πληρώνουμε ώστε να έχουν πολιτικά γραφεία εντός της βουλής όλοι οι πρώην πρόεδροι της βουλής αλλά και των κοινοβουλευτικών κομμάτων;
 
Πολλούς από αυτούς μάλιστα οι πολίτες τους καταψήφισαν για να τους στείλουν σπίτι τους όχι για να τους ξαναβάλουν στην βουλή από την πίσω πόρτα!
 
Ποιος ο λόγος να συντηρούνται από όλους εμάς τα πολιτικά γραφεία των “πρώην”;
 
Προσφάτως μάλιστα άκουσα ότι κάποιοι από αυτούς κλείνουν τα πολιτικά -εκτός βουλής- γραφεία τους για να γλιτώσουν τα έξοδα και κρατούν τα πολιτικά -εντός βουλής- γραφεία τα οποία είναι δωρεάν...  ευγενική χορηγία των Ελλήνων πολιτών!
 
Ήρθε η ώρα να γλιτώσουμε κι εμείς από τα έξοδά τους και να σταματήσουμε την “χορηγία” μας κλείνοντας τα γραφεία τους μέσα στην βουλή.
 
Ήρθε η ώρα και η βουλή (πρόεδρος και υπάλληλοι) να καταλάβουν ότι εκτός βουλής υπάρχει οικονομική κρίση και αυτοί δεν μπορούν πλέον να σφυρίζουν αδιάφορα!
 
Διαφορετικά μπορεί να δουν αντιδράσεις στους δρόμους όχι κατά των 300 αλλά κατά των 1300!
 
Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: