Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ελληνικές απαντήσεις...

Μουσουλμάνοι Τσάμηδες εθελοντές
 στα στρατεύματα κατοχής,
παρουσιάζουν όπλα σε Ιταλό αξιωματικό
Στην Αλβανία, η πλατεία των Τιράνων που ονομαζόταν Αλί Ντέμι μετονομάστηκε -με τις ευλογίες της κεντροδεξιάς κυβέρνησης Μπερίσα- σε πλατεία «Τσαμουριάς». Η χρήση της ιστορικά φορτισμένης λέξης «Τσαμουριά» σηματοδοτεί με τον πλέον επίσημο τρόπο την έναρξη ενός νέου γύρου εδαφικών διεκδικήσεων επί της Ελλάδας. Ως γνωστόν, οι Τσάμηδες ήταν αλβανόφωνοι συνεργάτες των ναζί, που διέπραξαν σειρά φόνων, λεηλασιών, κλοπών, ληστειών, βιασμών και λοιπών φρικαλεοτήτων εις βάρος των Ελλήνων της Ηπείρου.
 
Αυτοί οι εγκληματίες πολέμου εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα από τον ΕΔΕΣ, την αντιστασιακή ομάδα του ήρωα Ναπολέοντα Ζέρβα. Παρά το γεγονός της καταδίκης τους από το Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων Ιωαννίνων (το 1945) για εγκλήματα πολέμου, το αλβανικό κράτος «υιοθέτησε» τόσο τους ίδιους όσο και τις αξιώσεις τους από την πατρίδα μας.
 
Οι επίγονοι των Τσάμηδων φιλοδοξούν να κοσοβοποιήσουν τη χώρα μας και να αφαιρέσουν εδάφη από την επικράτειά μας. Ενώ η αλβανική Κεντροδεξιά προωθεί την υπόθεση των Τσάμηδων, η Κεντροαριστερά της χώρας, μέσα σε ελληνικό έδαφος, υπόσχεται μια «Μεγάλη Αλβανία».
 
Προχθές, στην επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της πατρίδας τους, οι Αλβανοί σκέπασαν το γήπεδο του Σπόρτιγκ με μια τεράστια αλβανική σημαία. Από τα ηχεία ακούστηκαν τραγούδια για μια «Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα! Κεντρικός ομιλητής στην εθνικιστική φιέστα ήταν ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Εντι Ράμα.
 
Τα μηνύματα που μας στέλνει ο πολιτικός κόσμος της γειτονικής χώρας είναι ξεκάθαρα και ηχηρά. Ως απάντηση, καλό θα ήταν να στείλουμε κι εμείς την υπόθεση των Τσάμηδων στα διεθνή δικαστήρια, αξιώνοντας αποζημιώσεις -π.χ. για τη σφαγή που διέπραξαν στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας- και πάσης φύσεως επανορθώσεις.
 
Μπορούμε να εξετάσουμε εξονυχιστικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία και να ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους, η οποία θα εξασφαλίζει τη διατήρηση της ελληνικότητάς τους σε αυτό το σχεδόν εχθρικό περιβάλλον.
 
Πολλές απαντήσεις στα αλβανικά μηνύματα μπορεί να στείλει η χώρα μας. Αρκεί να το θελήσει ή απλά να την υποχρεώσουν...
 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Είναι λογικό ότι, από την στιγμή που χρόνια τώρα αφήνουμε όποιον θέλει να απαιτεί ότι θέλει από την χώρα και την ιστορία της, οι γείτονές μας δεν θα έμεναν με τα χέρια σταυρωμένα.
Να πάρουν κάτι κι αυτοί!
Από την άλλη όμως θεωρώ λάθος να βάζουμε στο ίδιο καλάθι τους Τσάμηδες με τους Βορειοηπειρώτες.
Τους Βορειοηπειρώτες πρέπει πάση θυσία να τους ενισχύουμε και να τους προσέχουμε γιατί αυτοί μένουν σπίτι τους και είναι οι γηγενείς της περιοχής.
Οι Τσάμηδες ήταν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, τουρκογενείς αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι, κατάλοιπο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στην περιοχή.
Καμία σχέση και καμία σύγκριση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: