Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Ακόμα ένα ουζάκι;...

Tου Αποστολου Λακασα
 
Ας είμαστε απλώς... cool.
 
Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να διαβάσουμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, κατανοώντας τις διαστάσεις της φαιδρότητας.
 
«Η ματαίωση των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης στο Παν. Αιγαίου δείχνει πως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί όταν συναντά την καθολική αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.
 
Το κόμμα έχει ζητήσει ανυπακοή στον νόμο, όμως φτάνουν τα παρατράγουδα στο Παν. Αιγαίου για να υποστηρίξει ότι επιβεβαιώθηκε η πολιτική του;
 
Στις εκλογές σε άλλα πανεπιστήμια τα ποσοστά συμμετοχής των πανεπιστημιακών ήταν 75,7% στο Πάντειο, 76,5% στο Θεσσαλίας (από το ίδρυμα πέρυσι είχαν οργανωθεί οι «εκδρομές» πανεπιστημιακών και φοιτητών με στόχο να μην επιτραπούν οι εκλογές σε κοντινά ΑΕΙ όπως το Ιωαννίνων), 89,2% στο Οικονομικό Αθηνών, 92% στο Μακεδονίας, ενώ στο ΑΠΘ συμμετείχε το 75,4% των πανεπιστημιακών.
 
Αλλά πώς ματαιώθηκαν οι εκλογές στο ίδρυμα που έχει σχολές σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ρόδο, Σύρο;
 
Μερικοί φοιτητές πήγαν στις εγκαταστάσεις της Μυτιλήνης, όπου και η πρυτανεία, και κατέβασαν τον διακόπτη ρεύματος που τροφοδοτεί τον κεντρικό υπολογιστή του πανεπιστημίου.
Ετσι, χάθηκε η διαδικτυακή σύνδεση, ενώ σταμάτησε ακόμη και η λειτουργία των τηλεφώνων.
 
«Το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όπως καταγγέλλει και το Δ.Σ. του συλλόγου διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Παν. Αιγαίου, είναι διαβλητό και αυτό φάνηκε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο σήμερα που πήγε να εφαρμοστεί» τονίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.
 
Τώρα, νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει σοβαρός διάλογος εάν μια διαδικασία είναι διαβλητή, με μόνο αντεπιχείρημα ότι κάποιοι μπορούν να τη διακόψουν προκαλώντας black out...
 
Και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει: «Η προσπάθεια ποινικοποίησης που τεχνηέντως επιχειρείται από ορισμένες πλευρές και η απόδοση της αποτυχίας εφαρμογής του σε “έκνομες” πράξεις, το μόνο που θα καταφέρει είναι να μετατρέψει το Παν. Αιγαίου από χώρο ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και παραγωγής εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, σε χώρο αστυνόμευσης και πειθαρχικών διώξεων».
 
Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι άμα βγάλεις την πρίζα και αφήνεις τους υπολοίπους στο σκοτάδι υπηρετείς τη δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
 
Το ίδιο πιστεύει και η ηγεσία του συλλόγου των πανεπιστημιακών στο ίδρυμα. «Στόχος μας είναι να μην εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος υποβαθμίζει τον ρόλο του δημόσιου Πανεπιστημίου ως κοιτίδας γνώσης, έρευνας και πολιτισμού και προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ώστε να γίνει προνόμιο για ολίγους και εκλεκτούς» δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου Τ. Ζορμπαλά στην τοπική εφημερίδα «Δημοκράτης».
 
Καθώς γνωρίζω πολλούς από την υπέροχη Μυτιλήνη, τον Μόλυβο, την Πέτρα, την Καλλονή, και ξέρω πόσο σοβαροί, διαλλακτικοί και με χιούμορ άνθρωποι είναι, οι παραπάνω δηλώσεις με κάνουν να πιστεύω ότι η τελευταία παραγωγή ούζου Μυτιλήνης είναι τόσο καλή που δύο-τρία ποτηράκια δεν φτάνουν...
 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Τελικά σε αυτή τη χώρα ο καθένας κάνει ότι θέλει όποτε το θέλει χωρίς κυρώσεις και χωρίς καμία παρενέργεια.
Φαίνεται ότι δεν πρόκειται να σοβαρευτούμε ποτέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: