Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Συντεχνίες και νάνοι...

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελαρόπουλος
 
Είναι ντροπή τους!
Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να χαρακτηρίσει κάποιος τους πολιτικούς νάνους που συντάχθηκαν για μια ακόμη φορά με τις θλιβερές συντεχνίες και οδηγούν την Ελλάδα με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκτονία.
Είναι ντροπή τους!

Κι αν για μερίδα βουλευτών του ΠαΣοΚ γνωρίζαμε την έφεσή τους στον πολιτικαντισμό, σήμερα αυτό επιβεβαιώθηκε και για το σύνολο –πλην Βασ. Οικονόμου- των βουλευτών της τάχα μου μεταρρυθμιστικής και ανανεωτικής ΔΗΜΑΡ.

Η σύνταξή τους με την   άρνηση, με τους ισχυρούς του συστήματος, αποδεικνύει πόσο υποκριτικά είναι όσα αναφέρουν περί ισότητας.
Κι εδώ, για να εξηγούμαστε δεν τους φταίει καμιά τρόικα, καμιά Μέρκελ, κανένα σύστημα …κατοχής.

Η άρνηση της αντιπολίτευσης με τη συμμετοχή μερίδας του ΠαΣοΚ και σχεδόν σύσσωμης της ΔΗΜΑΡ να ενταχθεί στο ταμείο που ανήκουν όλοι οι εργαζόμενοι, δηλαδή τον ΕΟΠΥΥ, και το ταμείο των δημοσιογράφων (μαζί του και τα άλλα «ευγενή» ταμεία των δικηγόρων κλπ), είχε ως αποτέλεσμα να μη περάσει από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Οικονομικών.


Όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι που κόπτονται- κατά τα άλλα- για τα δικαιώματα των εργαζομένων, συντάχθηκαν με την ελιτίστικη νομενκλατούρα και έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι στα πρόσωπα εκατομμυρίων Ελλήνων που δεν έχουν την τύχη ή τις άκρες να ανήκουν σ’ αυτή.
Των Ελλήνων που ήταν και παραμένουν κοινοί θνητοί.

Κι είναι άλλη μια απόδειξη ότι με αυτούς τους πολιτικούς νάνους, ουδέποτε θα επιτευχθεί στον τόπο  ακόμη και η στοιχειώδης ισότητα και δικαιοσύνη.
Σήμερα, χάθηκε άλλη μια ευκαιρία μικρής τους εξιλέωσης.

Ο ανερμάτιστος Βενιζέλος την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια (τρόπος του λέγειν) και παρ’ ότι ήταν στη Βουλή δεν πήγε καν να ψηφίσει.

Ο σαθρός λογικά Κουβέλης, το ίδιο.

Ο πολιτικός νάνος που ονομάζεται Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, έλεγε και ξανάλεγε ότι έπεσε θύμα των συμφερόντων και των έξαλλων συντεχνιών, αλλά κάνοντας διάλειμμα από τις… εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια και την επεισοδιακή τουρνέ του στο Βερολίνο, πήγε στη Βουλή και ψήφισε υπέρ τους!

Ψήφισε υπέρ εκείνων που τον αποκαλούσαν Τσολάκογλου, υπέρ των ρετιρέ!
Κι ύστερα απορεί που τον φωνάζουν…ρε!
Στήριξε εκείνους που τον αποκαλούσαν Τσολάκογλου, του «έστησαν» λαϊκά δικαστήρια σε κανάλια και πρωτοσέλιδα.
Τους δικαίωσε πλήρως, Άξιος ο μισθός του.

Ο πολιτικός νάνος Λαφαζάνης, ζώντας στον δικό του μικρόκοσμο κραύγαζε από χθες στη Βουλή, ότι βάζουν ακόμη και υγιή ταμεία στον ΕΟΠΥΥ για να τα καταστρέψουν, αναφερόμενος στο ταμείο των δημοσιογράφων.

Δεν είπε κουβέντα, όμως, για το θλιβερό αγγελιόσημο που πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός, μέσω του οποίου και μόνο καθίσταται υγιές το συγκεκριμένο ταμείο.
Δεν είπε κουβέντα για το πόσο άδικο είναι το αγγελιόσημο για τους αδυνάτους που δήθεν υπερασπίζεται.


Και μια ολόκληρη κοινωνία σέρνεται στα πόδια αυτών των μικρών νάνων, αγωνιούσα ακόμη και για τον επιούσιο.

Η αγανάκτηση είναι διάχυτη.
Κι ο πολιτικός αυτισμός δεν αντιλαμβάνεται.
Δεν αντιλαμβάνεται ότι μόνο με ισονομία και ξεκάθαρες λύσεις θα αναστραφεί το κλίμα.

Η λύση πλέον είναι μια και ξεκάθαρη.
Την πρότεινε ο Ηλίας Μόσιαλος με παρέμβασή του.

Άμεση επαναφορά του ζητήματος στη Βουλή.
Με τον όρο ότι αν τα συγκεκριμένα ταμεία και οι προστάτες τους αρνηθούν να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, να καταργηθούν εδώ και τώρα οι «κοινωνικοί πόροι» που πληρώνουν υπέρ τους οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Και, επίσης, να πληρώνουν χωρίς την εισφορά του Κράτους, το μη μεταβλητό κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης, δηλαδή μισθοδοσία προσωπικού, συντήρηση κτιρίων και υποδομών κλπ.

Γιατί, μέχρι τώρα αυτά τα…υγιή κατά Λαφαζάνη ταμεία, αφού εισπράττουν το περίφημο αγγελιόσημο ή άλλες εισφορές (τα ταμεία των δικηγόρων, των μηχανικών κλπ), πληρώνουν ΜΟΝΟ το μεταβλητό κόστος.

Δηλαδή, φάρμακα, αναλώσιμα και λειτουργικά έξοδα, που αντιστοιχεί στο 30-35% του συνολικού κόστους.

Οφείλουν να το πράξουν.
Και μάλιστα …χθες!
 
ΠΗΓΗ  GR POST

Δεν υπάρχουν σχόλια: