Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ STOP!...

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι η περίοδος διαπραγμάτευσης τελείωσε... επιτέλους!
 
Έχουμε περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής των τελικών μέτρων όπου ακούγονται διάφορα (παράλογα και μη) και διαβάζουμε αναλύσεις επί αναλύσεων βασιζόμενες σε φήμες και εικασίες.
 
Ήρθε η ώρα να ανακοινωθούν επιτέλους τα μέτρα και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
 
Είναι λογικό ότι θα ακολουθήσει πολύ έντονη κριτική από όλες τις πλευρές του πολιτικού και κοινωνικού φάσματος.
 
Έχω πει και έχω γράψει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με φήμες και εικασίες αλλά περιμένω τις επίσημες ανακοινώσεις για να κάνω κι εγώ την κριτική μου.
 
Αυτό όμως που θα ήθελα να πω σήμερα, πριν την επερχόμενη επίσημη ανακοίνωση και πριν αρχίσουν οι αντιδράσεις, είναι ότι μαζί με τις διαπραγματεύσεις τελειώνει και η περίοδος των συζητήσεων και των υπουργικών τηλεοπτικών “σχολιασμών”.
 
Είναι καιρός η κυβέρνηση να δείξει ότι προσπαθεί και παράγει έργο!
 
Είναι καιρός για πράξεις!
 
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε επ' άπειρον την σύσταση επιτροπών, την εκπόνηση μελετών και την κατάθεση των μελετών αυτών...  στα συρτάρια!
 
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για αποκρατικοποιήσεις και να μην κάνουμε καμία!
 
Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε κάποιους να μένουν ατιμώρητοι ενώ έκρυβαν μία λίστα η οποία θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα στο κράτος και ακόμα να μην την έχουμε βρει και αξιοποιήσει!
 
Δεν μπορούμε να μην εφαρμόζουμε τους νόμους και να μην εισπράττονται τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή ή φορολογικές παραβάσεις!
 
Δεν μπορούμε να συζητάμε για τους άχρηστους φορείς και οργανισμούς του δημοσίου χωρίς να τους καταργούμε ή να συζητάμε για επίορκους, υπεράριθμους, άνευ προσόντων, μονίμως αδικαιολόγητα απόντες, κλπ, δημοσίους υπαλλήλους αλλά να συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε κανονικότατα!
 
Όση διαπραγμάτευση κι αν έγινε, όσο κι αν αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, οι πολυ-φορολογημένοι, απογοητευμένοι και σε μεγάλο βαθμό πεινασμένοι πολίτες βαρέθηκαν τις υποσχέσεις και τα ευχολόγια και είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσουν στα “νέα” μέτρα όποια κι αν είναι τελικά αυτά.
 
Αυτές οι αντιδράσεις θα μετριαστούν μόνο εάν η κυβέρνηση δείξει επιτέλους κινητικότητα και αποτελέσματα στην ορθότερη διοίκηση και λειτουργία του δημοσίου.
 
Η σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού, όσο λογική κι αν είναι, δεν λέει τίποτα στον κόσμο εάν δεν ακολουθηθεί  ΑΜΕΣΑ από πράξεις.
 
Αν η κυβέρνηση συνεχίσει απλώς να διαχειρίζεται την παρούσα κατάσταση και δεν προχωρήσει επιτέλους σε ριζικές μεταρρυθμίσεις τότε...  ακόμα και όσοι θέλουμε να την στηρίξουμε πολύ σύντομα θα δυσκολευόμαστε πολύ να το κάνουμε!
 
Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: