Γράφει ο Ιωάννης Παρίσης
(Υποστράτηγος ε.α. Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων)
Για το κείμενο του Χάρυ Κλυν που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τον τίτλο “ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!”, απέστειλα στους φίλους που είχαν την καλοσύνη να μου το στείλουν, μια διαφορετική τοποθέτηση, και ας κινδυνεύω να θεωρηθώ… αιρετικός!
Διάβασα τις απόψεις του… μεγάλου οικονομικού και πολιτικού εγκεφάλου, του Χάρρυ Κλυνν. Τον συνάδελφο και εν θεάτρω συνεργάτη του άλλου μεγάλου λαϊκού ινστρούχτορα, του Λάκη. Αυτόν που επικαλείται τον Αριστοφάνη για να δώσει υπόσταση και άλλοθι στα όσα πασάρει στο λαό, υποστηρίζοντας την αναρχία και τους απάτριδες. (Ξεχνούν βέβαια ότι ο Αριστοφάνης φέρει μέρος της ευθύνης για την καταδίκη του Σωκράτη, με τα όσα ψέματα και αηδίες έγραφε εις βάρος του και παρουσίαζε στις κωμωδίες του).
ΟΧΙ κ. Κλυνν, δεν θέλουμε να χρεοκοπήσουμε!
Επειδή δεν αντέχουμε να δούμε ως λαός την αλήθεια, άλλος παρασύρεται από τον Πάγκαλο (που ανέλαβε να βγάλει λάδι τη συντεχνία του), άλλος ευχαριστιέται για το πώς τα λέει ο Λάκης, άλλος τη βρίσκει με τον Χάρρυ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι τα λεγόμενά τους δεν περιέχουν και αλήθειες. Ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει, για παράδειγμα ότι, είναι λάθος να εισάγουμε σταφύλια από την Αφρική και ρετσίνα από την Καλιφόρνια; Μέσα όμως από κάποιες πραγματικότητες και με την τέχνη του γελωτοποιού, αποπροσανατολίζεται ο λαός από την ουσία του προβλήματος και τις πραγματικές αιτίες και ευθύνες. Ερωτώ: μας φταίει η ΕΕ και το ευρώ που εμείς από το 1981, ότι μας έδιναν… το τρώγαμε στα «μπουζούκια»;
Όλα αυτά εξηγούν και αποτυπώνουν τη μιζέρια αυτού του τόπου, τη νεοελληνική ιδεολογική αθλιότητα και τον πνευματικό σκοταδισμό ο οποίος αναπαράγεται διαχρονικά στο ελληνο-ανατολίτικο καφενείο. Χωρίς να είναι υποχρεωτικά δείγματα αριστερής προσέγγισης των πραγμάτων, αλλά μάλλον ενός τρόπου σκέπτεσθαι. Για το λόγο αυτό είδαμε να εκφράζουν τον ίδιο «μεσσιανικό» λόγο, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους χώροι, από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Προς ένα λαό οποίος αρέσκεται να ακούει… πόσο ωραίος και μεγάλος είναι και γι’ αυτό τον επιβουλεύονται όλοι!!!
Κατά τη γνώμη μου, όλα αυτά δεν είναι απλώς λάθη και ιδεοληψίες αλλά και ένδειξη ελλιπούς παιδείας που αναπαράγουν τη νεοελληνική υπανάπτυξη. Αλλά όχι μόνο αυτό. Θεωρώ ότι όλα αυτά βολεύουν εκείνους που θέλουν να «ταΐζουν» με μύθους τον εύπιστο λαό, επειδή θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους, περνώντας του – μέσω γελωτοποιών τύπου Πάγκαλου, Λάκη, Χάρρυ, αλλά και κάποιων εγκάθετων των ΜΜΕ – ότι φταίει το ότι… αγοράζουμε Χιλιανή σταφίδα!!!. Αυτοί και οι οικογένειές τους που επί δεκαετίες κυβερνούν την Ελλάδα (μερικοί από την επομένη της Επαναστάσεως του 1821).
Ο τόπος θα μπορούσε να απαλλαγεί μόνο με μια σαρωτική μορφωτική επανάσταση που μάλλον δεν θα γίνει ποτέ, γιατί απλούστατα το σύστημα είναι έτσι δομημένο ώστε να μην παράγει εκσυγχρονιστικές ελίτ με πατριωτική πολιτική βούληση εθνικού εκσυγχρονισμού. Μια ματιά στον τρόπο και την ποιότητα ανανέωσης του ελληνικού Κοινοβουλίου αρκεί ως απόδειξη.
Καλοί είναι οι… γελωτοποιοί αλλά για τα σοβαρά θέματα θα πρέπει να ακούσουμε κάποιους άλλους που έχουν να μας πουν κάτι σοβαρό και να δείξουν τον ΔΡΟΜΟ. Υπάρχουν πολλοί αλλά μέσα στον «θόρυβο» και τη «φασαρία» δεν τους ακούει κανείς. Όλοι προτιμούμε τις «κραυγές» και την λαϊκίστικη πλάκα των γελωτοποιών. Που αντί για ΔΡΟΜΟ μας οδηγούν στην «πλατεία» ή τον «καναπέ» (έναντι της TV).
ΠΗΓΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Συμφωνώ 100% με όσα αναφέρει στο κείμενό του ο κ. Παρίσης αλλά...
Αναρωτιέμαι πως θα υλοποιηθεί αυτή η (καθ' όλα απαραίτητη) "σαρωτική μορφωτική επανάσταση"...
Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης η οποία μόλις προχθές "δίδασκε" ότι ουδέποτε υπήρξε η επανάσταση του 1821 γιατί οι Έλληνες δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την Τουρκική "παρουσία" στην Ελλάδα;
Ο καθηγητής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος πάει στο σχολείο προς άγρα "πελατών" για κατ' οίκον ιδιαίτερα;
Ο δάσκαλος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος με τα χίλια βάσανα κατάφερε να "σπουδάσει" στην πρώην Γιουγκοσλαβία;
Υπάρχουν ακόμα πολλοί άξιοι και ικανοί δάσκαλοι και καθηγητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά δεν επαρκούν οπότε μάλλον ο κ. Παρίσης έχει δίκιο...
"μια σαρωτική μορφωτική επανάσταση... που μάλλον δεν θα γίνει ποτέ"!
Άλλωστε είναι και πολύ χρονοβόρα.
Χρειάζεται να αρχίσει από το δημοτικό!
Ενώ ο λαϊκισμός είναι εύκολος, άμεσος και διαχρονικά επιτυχής...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου