Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ : ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ...

Η σύλληψη του δημοσιογράφου για την δημοσιοποίηση της λίστα Λαγκάρντ άλλαξε την θεματολογία των ημερών.
 
Αφού λοιπόν όλοι γράφουν και λένε το κοντό τους και το μακρύ τους για την λίστα και όλοι έχουν άποψη είπα να ασχοληθώ κι εγώ με το θέμα αν και δεν το είχα σκοπό.
 
Έχω κάποια ερωτήματα σχετικά με την λίστα η οποία δημοσιοποιήθηκε...
 
Ποιος μας εγγυάται ότι αυτή η λίστα είναι η αυθεντική;
Τον τελευταίο καιρό είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν διάφορες λίστες στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Είμαστε σίγουροι ότι αυτή είναι η γνήσια;
 
Και ας υποθέσουμε ότι είναι η αυθεντική λίστα...  είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι “πειραγμένη”;
Τόσα χέρια υποτίθεται ότι άλλαξε.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο καθένας δεν αφαιρούσε τους “φίλους” του και προσέθετε τους “εχθρούς” του;
 
Και ας υποθέσουμε ότι είναι η αυθεντική λίστα και δεν είναι “πειραγμένη”...  μπορούμε να καταδικάσουμε συνολικά όλους όσους αναφέρονται σε αυτήν ως φοροφυγάδες;
Σαφώς και όχι!
Προφανώς η λίστα περιλαμβάνει και πολλούς οι οποίοι έχουν δηλώσει κανονικά στην εφορία τα ποσά που αναφέρονται, έχουν πληρώσει κανονικά τους φόρους που τους αναλογούσαν και κατόπιν όλων αυτών για διάφορους δικούς τους λόγους τα έβγαλαν ΝΟΜΙΜΩΣ σε τράπεζες του εξωτερικού.
Αυτοί οι άνθρωποι γιατί να διασύρονται έτσι;
 
Και ας πούμε ότι... ότι έγινε έγινε... η λίστα είναι αυθεντική, “απείραχτη” και τώρα πια κυκλοφόρησε παρόλο που περιλαμβάνει και τα στοιχεία νομίμων φορολογουμένων πολιτών.
Το πολύ-πολύ, όταν ελεγχθούν και αποδειχθούν καθ' όλα νόμιμοι να τους ζητήσει κάποιος συγνώμη για την αναίτια δημοσιοποίηση των πεοσωπικών οικονομικών τους στοιχείων... λέμε τώρα...
Εάν εν τω μεταξύ κάποιος από αυτούς τους νομοταγείς πολίτες έχει πέσει θύμα απαγωγέων (ο ίδιος ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του) και οι απαγωγείς ζητούν υπέρογκα λύτρα τώρα που γνωρίζουν ότι τα έχει;
Ποιος θα ευθύνεται;
Ή μήπως όλοι αυτοί που κόπτονται για το δικαίωμα του ατόμου στην προστασία των προσωπικών του δεδομένων δεν αναφέρονται σε “όλους”  τους πολίτες;
 
Η άποψή μου;...
 
Όλοι εμείς, οι απλοί Έλληνες πολίτες, καμία δουλειά δεν είχαμε με την λίστα και δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημοσιοποιηθεί!
Άλλωστε και τώρα που (κάποια λίστα...) δημοσιοποιήθηκε, δεν την πιστεύει κανείς!
 
Ως γνήσιοι Έλληνες της υπερβολής, ως εραστές του λαϊκισμού, εάν δεν δούμε μία λίστα η οποία να περιέχει τουλάχιστον την μισή βουλή δεν πρόκειται να την αποδεχθούμε!
Μία λίστα με 2-3 πολιτικά ονόματα όπως του αείμνηστου Τσάτσου(!) και έναν Αντώνη Σαμαρά ο οποίος όμως είναι πολιτικός μηχανικός,  δεν ικανοποιεί κανέναν.
 
Η σύλληψη του δημοσιογράφου Βαξεβάνη εξέγειρε μεγάλη μερίδα πολιτών και ακούστηκαν πολλά για “χουντικές συμπεριφορές”, “προσπάθειες συγκάλυψης”, κλπ.
 
Προσωπικά θεωρώ ότι όσοι αντέδρασαν εν θερμώ θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν αλλά αυτό είναι μόνο η άποψή μου.
 
Αυτό που είδα είναι ότι ο  “ήρωας” “ανεξάρτητος” “δημοσιογράφος” για τον οποίο πολλά είχαν ακουστεί στο παρελθόν, αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά την σύλληψή του και βγήκε να κάνει δηλώσεις κατά της “χούντας” έχοντας στο πλευρό του την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δούρου.
 
Σήμερα δε, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και πήρε αναβολή έχοντας στο πλευρό του τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ, Κωνσταντόπουλο.
Λυπάμαι αλλά αυτό δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για “ανεξάρτητη” δημοσιογραφία!
 
Όσο για την σύγκριση μεταξύ συλληφθέντα Βαξεβάνη και ελεύθερου Παπακωνσταντίνου είναι τουλάχιστον γελοία.
 
Επειδή η δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια και δεν διώκει τον ΠΟΛΙΤΗ Παπακωνσταντίνου αυτό δεν είναι λόγος για να θεωρούμε ότι δεν πρέπει να ξανασυλλάβει κανέναν ποτέ!
 
Αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι...  δημοσιογράφοι, πολίτες και πολιτικοί (ναι! Και πολιτικοί!) να πιέζουν το “ανεξάρτητο” ΣΔΟΕ και την “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη να βρουν την σωστή λίστα, να την εξετάσουν λεπτομερώς και για όσους προκύψουν στοιχεία φοροδιαφυγής... να πληρώσουν!
 
Δεν με ενδιαφέρει να δω κάποιον στην φυλακή.
Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να εισπράξει το κράτος τους φόρους (εντόκως βέβαια!) συν ένα διόλου ευκαταφρόνητο πρόστιμο για την προσπάθεια φοροδιαφυγής.
Τίποτα άλλο!
 
Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: