Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ "ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ" ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Φωτο από παλαιότερες  "μεγάλες στιγμές" 
Παπανδρέου και Ερντογάν μίλησαν στο τηλέφωνο για ... "θέματα υγείας και τουρισμού"!

Σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και ηρεμία. Η Κύπρος ως κυρίαρχο κράτος έχει δικαίωμα να αποφασίζει για το τι κάνει και θα πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή», επισήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Και ο Ταγίπ, έβαλε ... τα κλάματα, ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε να μην το ξανακάνει!

Βέβαια διακαής πόθος της κυβέρνησης εμφανίζεται να είναι και η επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία, αλλά δυστυχώς αυτά τα παλιο-οικονομικά προβλήματα δεν τον αφήνουν να πάει.

«Αυτό το οποίο εμείς πάντα επιδιώκουμε είναι μια λειτουργική σχέση με την Τουρκική Δημοκρατία, ευελπιστούμε ότι η κατάσταση τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου θα είναι τέτοια που θα επιτρέψει τον σχεδιασμό μας να πάμε στην Τουρκία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και για να σοβαρολογούμε: Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, είπε ότι μίλησαν οι δυό τους τηλεφωνικά. Και τί είπαν σύμφωνα με τον Η.Μόσιαλο: Υπάρχει ένα υψηλού επιπέδου διυπουργικό συμβούλιο και, όπως ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, οι δύο πρωθυπουργοί είπαν ότι «αυτό θα ενεργοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου». Επίσης δύο πρωθυπουργοί "συζήτησαν τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, τις εξαγωγές, τον τουρισμό και θέματα υγείας"!

Τόσο σοβαρά θέματα. Ελπίζουμε να μην του είπε και το Ρ.Τ.Ερντογάν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, όπως ο Β.Πούτιν...

ΠΗΓΗ defencenet.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Αν και δεν ασχολούμαι συχνά με την εξωτερική πολιτική μόλις το Σάββατο έγραφα για την άποψη του Πούτιν γα την Ελλάδα και την κυβέρνησή της.
Σήμερα ο ΓΑΠ έχει και δεύτερη "επιτυχία".
Τουρκικά πλοία έχουν βγει και αλωνίζουν στην "Μεσόγειο" (όπως είναι ευρέως γνωστό το Αιγαίο), όλη η περιοχή είναι κανονική πυριτιδαποθήκη με τις απειλές των Τούρκων λόγω των γεωτρήσεων της Κύπρου, υπάρχει ακόμα εν ισχύ το casus beli για τα 12 ναυτικά μίλια, κλπ, κλπ, κλπ, αλλά... ο ΓΑΠ μίλησε με τον Ερντογάν για "τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, τις εξαγωγές, τον τουρισμό και θέματα υγείας"!
Πόσο πιο κάτω πια;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: