Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

BACK TO THE FUTURE...

Όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση εκτός από την πράσινη ανάπτυξη και τα πράσινα άλογα μας υποσχόταν και μία νέα “διαδικτυακή” Ελλάδα.

Υποτίθεται ότι από την αρχή, κάτι το opengov, κάτι η “διαφάνεια” των κυβερνητικών αποφάσεων μέσω διαδικτυακών ανακοινώσεων, θα μπαίναμε σε νέα εποχή με μία νέα και τεχνολογικά προηγμένη Ελλάδα.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά η “νέα” Ελλάδα φαίνεται ότι έχει γυρίσει πολύ πίσω!
Η κυβέρνηση γυρίζει σελίδα όπως υποσχέθηκε αλλά φαίνεται ότι κρατάει το βιβλίο ανάποδα!

Τι πιο χαρακτηριστικό από το παράδειγμα του “νέου” σχολείου το οποίο υποσχόταν το υπουργείο παιδείας.

Ομολογουμένως στα λόγια είναι πολύ καλοί.
Μιλούν για ανανέωση, για χρήση νέων τεχνολογιών, για νέους διαδραστικούς πίνακες και μαθήματα στις τάξεις με την χρήση υπολογιστών από το δημοτικό.

Τι ωραία που ακούγονται όλα αυτά!
Κοντέψαμε να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα!...
Αποφάσισαν λοιπόν να μας επαναφέρουν στην Ελληνική πραγματικότητα.

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η καινούργια σχολική χρονιά χωρίς βιβλία και χωρίς επαρκή αριθμό δασκάλων και καθηγητών.
Για την ακρίβεια, η φετινή χρονιά ξεκινάει με τις χειρότερες προϋποθέσεις των τελευταίων δεκαετιών και κανένας δεν σκέφτηκε να παραιτηθεί από την θέση του!

Σε εποχή οικονομικής κρίσης γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές καλούνται να πληρώσουν φωτοτυπίες ή εκτυπώσεις των απαιτούμενων “βιβλίων” ώστε να μπορέσουν να κάνουν μάθημα τα παιδιά έστω και υποτυπωδώς.

Σε εποχή οικονομικής κρίσης όπου πολλές υπηρεσίες δηλώνουν αδυναμία λειτουργίας λόγω έλλειψης χαρτιού ή μελανιών, τα σχολεία καλούνται να δουλεύουν με φωτοτυπίες που κανένας δεν ξέρει που θα βρουν.

Και όλα αυτά την στιγμή που  ο πρωθυπουργός πήγε με το ipad στο χέρι μέσα στην βουλή για να το βλέπουν οι έφηβοι “βουλευτές” και να ζηλεύουν!

Δεν ξέρω πως τα έχει καταφέρει ο ΓΑΠ αλλά σιγά-σιγά απαξιώνει και “ξεφορτώνεται” έναν-έναν όλους τους υποψήφιους διαδόχους του.

Ο Βενιζέλος με το υπουργείο οικονομικών... δεν είχε καμία ελπίδα.

Η Διαμαντοπούλου με το υπουργείο παιδείας... μια χαρά τα κατάφερε και έκαψε μόνη της την υποψηφιότητά της.

Ο μόνος που φαίνεται να αντιστέκεται (για την ώρα!) είναι ο Λομβέρδος στο υπουργείο υγείας. Φαντάζομαι ότι σύντομα θα έρθει και η δική του ώρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η “νέα” Ελλάδα που τόσο ένθερμα υποσχόταν το ΠΑΣΟΚ είναι πισωγύρισμα σε μία πολύ χειρότερη και ανοργάνωτη Ελλάδα άλλων εποχών.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: