Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

“ΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ”...

Η χθεσινή ήταν άλλη μία ημέρα τρομοκρατίας.

Για άλλη μία φορά έκανε δηλώσεις ο αντιπρωθυπουργός Βενιζέλος και όλοι χάσαμε τον ύπνο μας.

Κάπου μέσα στην ακατάσχετη φλυαρία που τον πιάνει όποτε δει μικρόφωνο, είπε ότι θα χρειαζόμαστε αποδείξεις από καταναλωτικά αγαθά ίσες με το 60%(!) του ετήσιου εισοδήματός μας διαφορετικά θα πληρώνουμε 10% παραπάνω φόρο!

Αναλογιζόμενοι ότι  δεν μετράνε οι αποδείξεις από ΔΕΚΟ, κινητή τηλεφωνία, αγορές άνω των 10.000 ευρώ, κλπ καταλάβαμε ότι όλοι έχουμε σίγουρη την αύξηση του 10% στην φορολόγησή μας!

Μετά αναρωτηθήκαμε εάν προλαβαίνουμε μέχρι το τέλος του χρόνου να συμπληρώσουμε τις αποδείξεις που μας λείπουν, αλλά συνειδητοποιήσαμε άμεσα ότι και να θέλουμε δεν υπάρχουν τα ευρώ προς κατανάλωση.

Πληρώσαμε ιδιαιτέρως αυξημένους φόρους και ιδιαιτέρως αυξημένες τιμές σε ΔΕΚΟ, κάναμε διάφορα άλλα έξοδα τα οποία δεν μετρούν για την εφορία και μείναμε με “μηδέν εις το πηλήκιο”!
Τι να καταναλώσουμε τώρα;

Πιθανότατα σκέφτηκαν οι εγκέφαλοι του υπουργείου ότι έτσι θα πέσει ρευστό στην κατανάλωση και θα σταματήσει η αποταμίευση.
Προφανώς δεν έχουν καταλάβει που ζουν γιατί η αποταμίευση είναι κάτι που οι Έλληνες θυμούνται αμυδρά... μάλλον κάτι με κατάθεση στην τράπεζα είχε να κάνει...

Εχθές λοιπόν όλος ο κόσμος πανικοβλήθηκε.
Σήμερα σχεδόν όλες οι εφημερίδες είχαν πρωτοσέλιδο την συγκεκριμένη είδηση.
Και όλα αυτά γιατί;
Για να βγουν σήμερα οι “έγκριτοι” δημοσιογράφοι με τις “έγκυρες” πηγές να μας πουν... γράψτε λάθος!

Ήταν (λένε...) μόνο ένα “σχηματικό παράδειγμα” που χρησιμοποίησε ο υπουργός για να μας δώσει να καταλάβουμε το νόημα του νέου μέτρου που έρχεται.

Το υπουργείο δεν ξέρει ακόμα... συγνώμη, δεν έχει “αποφασίσει” ακόμα πόσο θα είναι το ποσοστό του εισοδήματός μας για το οποίο θα πρέπει να προσκομίζουμε αποδείξεις, ούτε σε τι ποσό θα ανέρχεται η “ποινή” αν κάποιος δεν το κάνει.

Με λίγα λόγια...

Άλλη μία γκάφα Βενιζέλου ή προσπαθούν να μαζέψουν τα αναμάζευτα λίγη σημασία έχει.

Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μία φορά δεν υπάρχει σχέδιο, δεν έχουν μελετήσει ή προετοιμάσει τίποτα και οι αποφάσεις παίρνονται υπό καθεστώς πανικού της “κυβέρνησης” μπροστά στην τραγικά παταγώδη αποτυχία της!

Κάποτε ο παππούς μου έλεγε ότι “μιλάει πολύ όποιος δεν έχει τίποτα να πει”!
Μήπως θα έπρεπε κάποιος να το πει και στον Βενιζέλο;
Όποτε ανοίγει το στόμα του και γκάφα!
Δεν πάει άλλο!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: