Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΘ: ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...


-  Έχω δει ανθρώπους να χαίρονται και να διατυμπανίζουν ότι έχουν το μεγαλύτερο αυτοκίνητο, το μεγαλύτερο σπίτι, το μεγαλύτερο..., κλπ.
Άνθρωπο χαρούμενο γιατί πήρε το μεγαλύτερο δάνειο ever (!) παγκοσμίως (!) πρώτη φορά βλέπω!
Να ήταν άτοκο να το καταλάβω.
Αλλά να χαίρεται και να διατυμπανίζει ότι πήρε το πιο “γενναιόδωρο πακέτο” για ένα έντοκο δάνειο με βαρύτατους όρους... Πρωτοφανές!

-  Πρωτοφανές είναι επίσης να γίνεται “έκτακτο υπουργικό συμβούλιο”  σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης Κυριακάτικα, αλλά και να πηγαίνει ο “πρωθυπουργός” στην καθιερωμένη συνέντευξη (σε μία αποθήκη!) με πάνω από 4 ώρες καθυστέρηση και να απαντάει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων (κατόπιν “κατακραυγής” απάντησε σε πάνω από 10) με την συμμετοχή-βοήθεια του αντιπρωθυπουργού και κάποιων από τους υπουργούς του!
Σε συνδυασμό με την μέγιστη πρωτοτυπία της παρουσίας του “πρωθυπουργού” στην Θεσσαλονίκη λόγω της ΔΕΘ χωρίς να έχει περάσει ούτε απ' έξω από την έκθεση... δεν παύει να μας εντυπωσιάζει ακόμα και τώρα!

-  Το έργο μου θύμισε λίγο το ... “κάτι κουρασμένα παλικάρια”.
Οι κυβερνητικοί ήταν σε σύσκεψη από τις 10 το πρωί, οι δημοσιογράφοι περίμεναν έξω από την αποθήκη από τις 12 το μεσημέρι... και την ώρα της συνέντευξης ήταν όλοι κοτόπουλα!
Άσε που ΟΛΟΙ έδιναν την εντύπωση ότι δεν ήθελαν να είναι εκεί!
Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογία για τις πολύ “λάιτ” ερωτήσεις των δημοσιογράφων!

-  Ο ΓΑΠ είπε 500 φορές ότι πρέπει να αποκτήσουμε σωστή δημόσια διοίκηση, σωστή δικαιοσύνη, “πατριωτική” φορολογική συνείδηση (συνεχίζουμε να μην έχουμε την ίδια αντίληψη για το τι σημαίνει “πατριωτισμός”) και πάταξη της φοροδιαφυγής, σωστή λειτουργία του “συστήματος”, κλπ.
Σε ποιον το λέει;
Έχει καταλάβει ότι παίζει τον “πρωθυπουργό” και όλα αυτά είναι δικές του υποχρεώσεις;
Ακόμα να ξεπεράσει το “σύνδρομο της αντιπολίτευσης” και να καταλάβει ότι 2 χρόνια τώρα αυτός είναι (ή κάνει πως είναι) στο τιμόνι της χώρας;

-  Όσο για τον αντιπρωθυπουργό...
Ωραία βοηθάει τον κατασκευαστικό κλάδο και την οικοδομή!
Άλλο ένα βάρος στα ακίνητα!
Αντί να κοιτάξει πως θα εισπράξει το ΕΤΑΚ του 2009 (και του 2008 για μερικούς!) και  τον φόρο ακινήτων του 2010 μαζί με την έκτακτη εισφορά... βάζει και άλλους φόρους μέσω ΔΕΗ αυτήν την φορά λόγω της αποδεδειγμένης ανικανότητάς του να τα εισπράξει μέσω του υπουργείου του!
Όσο και αν θέλει να πιστεύει ότι πρόκειται για “εθνική προσπάθεια χωρίς νέες επιβαρύνσεις”(!) πρέπει κάποιος να του εξηγήσει τι σημαίνει επιβάρυνση;
Επειδή ο νέος αυτός φόρος δεν είναι “αντ' αυτού” αλλά κάποια στιγμή οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν και όλα τα προηγούμενα (μαζεμένα;) μήπως θα έπρεπε κάποιος να του εξηγήσει πόσους φόρους ή δόσεις φόρων καλείται ο κάθε φορολογούμενος να πληρώσει μέχρι το τέλος του 2011;
Εκτός αν στον δικό του κόσμο “αγγελικά πλασμένο” άλλο ο ιδιοκτήτης ακινήτων, άλλο ο επιχειρηματίας, άλλο ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, άλλο ο μισθωτός, άλλο ο συνταξιούχος και άλλο το κάθε νοικοκυριό που στόχος είναι να έχει “τουλάχιστον έναν μισθό” των 500 ευρώ και να είναι ικανοποιημένο!

Κύριοι της κυβέρνησης,

Κάθε φορά που ανοίγετε το στόμα σας μας επιβεβαιώνετε ότι ζείτε σε άλλη χώρα και δεν διαθέτεται την στοιχειώδη επίγνωση της Ελληνικής καθημερινότητας!

Ώρα λοιπόν να μας αδειάσετε την γωνιά.

Αφήστε να μας “σώσει” και κανένας άλλος.

Μπορεί να το κάνει καλύτερα!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: