Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ...

Κατόπιν ωρίμου(;) σκέψεως η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τον ΦΠΑ των καταστημάτων εστίασης στο 23%.

Οι εξαιρέσεις που περιλαμβάνει ο συγκεκριμένος νόμος και τα ευτράπελα που προκαλεί η εφαρμογή του τον καθιστούν επιεικώς γελοίο!

Οι ταμειακές μηχανές των καταστημάτων εστίασης επαναπρογραμματίστηκαν  και οι καταστηματάρχες καλούνται να μάθουν ποιον ΦΠΑ  πρέπει να χρεώνουν σε κάθε προϊόν.

Αυτό δεν είναι απλοποίηση.
Αυτό λέγεται “παγίδα του κράτους” για περισσότερα πρόστιμα λόγω λάθους στον ΦΠΑ!
Επίσης η αύξηση του σημαίνει αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών στις εφορίες γιατί, λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης, η είσπραξή του δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Και όλα αυτά ενώ ο υπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι σε 3-4 μήνες θα κατατεθεί το νέο φορολογικό ν/σ και όλα θα αλλάξουν!
Σε δουλειά να βρισκόμαστε...

Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση είναι σε πανικό.

Ξέρουν πολύ καλά, το ομολόγησε άλλωστε και ο αντιπρωθυπουργός στην βουλή, ότι δεν πρόκειται να πιάσουν κανέναν από τους στόχους τους.

Η ύφεση είναι μεγαλύτερη από όσο υπολόγιζαν (γιατί άραγε;...), τα έσοδα είναι λιγότερα (σώπα... δεν το πιστεύω...) και τα έξοδα του κράτους... περισσότερα!

Όλοι εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε σε φόρους (έκτακτους και μη) ποσά πρωτόγνωρα, για μερικούς ποσά που σαφώς υπερβαίνουν τις δυνατότητές τους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κατάφερε να αυξήσει τις δαπάνες του κράτους κατά 7,3%!

Όλο και περισσότερο λοιπόν αισθανόμαστε ότι οι κόποι, οι θυσίες και κυρίως τα λεφτά μας όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο αλλά ρίχνονται σε μία “μαύρη τρύπα” χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο μέτρο αύξησης του ΦΠΑ (όπως και πολλά άλλα...) δεν έχει καμία λογική και να μας κάνει να αμφιβάλουμε ακόμα περισσότερο για την κυβέρνηση και τις αποφάσεις της.

Προσωπικά, βάζω στοίχημα από σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποφέρει τα έσοδα που υπολογίζει η κυβέρνηση.

Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι το τι θα “σκεφτεί” η κυβέρνηση για να καλύψει αυτήν την έλλειψη.
Πολύ φοβάμαι ότι θα είναι κάτι εξίσου (αν όχι περισσότερο) παλαβό και αναποτελεσματικό αφού προφανώς η κυβέρνησή μας έχει απολέσει προ πολλού την...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: