Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Έχει κάποια απάντηση ο κος Βενιζέλος;...

"Ώρα να φεύγουμε!"
Οι αριθμοί είναι πάντα αμείλικτοι «δικαστές».Αυτό γράφαμε στις 28 Δεκεμβρίου 2009 όταν μιλούσαμε για περιστολή δαπανών, η οποία μάλιστα θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τα μέλη του (τότε) κυβερνητικού σχήματος.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας κ. Γ.Παπανδρέου απασχολούσε -ΤΟΤΕ- (για την εκτέλεση των καθηκόντων του) συνολικά 115 άτομα οι οποίοι φυσικά χρηματοδοτούνταν από τον ασθενή κρατικό κορβανά.

Να σημειωθεί πως στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν χάσει το μέτρημα , κατά συνέπεια ο σημερινός αριθμός των συμβούλων του Πρωθυπουργού παραμένει…άγνωστος!

Γνωστός όμως είναι ο αριθμός αυτών που προσλαμβάνει ο κ. Βενιζέλος
Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, τεύχος Β΄, αριθμός 1763, 4/8/2011 (1763/ 4-8-2011), το κόστος λειτουργίας του πολιτικού γραφείου του κ. Βενιζέλου ως αντιπροέδρου, ανέρχεται στο ποσό των 895.000 ευρώ, ετησίως.

Το εν λόγω γραφείο θα στελεχωθεί από 20 άτομα, εκ των οποίων οι 15 θα είναι μετακλητοί ή με απόσπαση υπάλληλοι και οι υπόλοιποι 5 ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες.

Όμως αυτό είναι το ένα γραφείο του κ. Ευ. Βενιζέλου αφού εκτός από αντιπρόεδρος είναι και υπουργός Οικονομικών και διατηρεί και εκεί έτερο γραφείο το οποίο κοστίζει ετησίως άλλες 800.000 ευρώ περίπου.

Αξίζει σ’ αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι και ο δεύτερος αντιπρόεδρος,μας κοστίσει περίπου 1.000.000 ετησίως.

Την ίδια στιγμή όμως ο πρόεδρος της ΕΕ κ. Βαν Ρομπάι έχει στην διάθεση του… 22 συμβούλους, 28 βοηθητικούς υπαλλήλους και 10 σωματοφύλακες. Σύνολο 60 άτομα για να διοικήσει μια Ευρώπη των 700.000.000 κατοίκων , με λίγα λόγια το ένα έβδομο του παγκοσμίου πληθυσμού.

Φυσικά προκαλείται απορία και …μελαγχολία για το μέλλον αυτού του τόπου, αυτής της υπό πτώχευση χώρας, όταν τους συγκρίνουμε με τα 115 άτομα που απασχολεί ο κ. Γ. Παπανδρέου ή τους 20+ του κ.Βενιζέλου!!!

Θέλετε και άλλο ενδεικτικό παράδειγμα; Η κα.Α. Διαμαντοπούλου για την εκτέλεση των καθηκόντων της διέθετε (με βάση τα τότε στοιχεία) …μηχανισμό 46 συνεργατών.

Την ίδια στιγμή υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ κα.Κάθριν Αστον διαθέτει 10 συμβούλους 15 άτομα βοηθητικούς υπαλλήλους και 10 σωματοφύλακες. Σύνολο 35 άτομα και με αυτό το προσωπικό διοικεί μια αυτοκρατορία 7 χιλιάδων διπλωματών και 120 πρεσβειών της Ένωσης σε όλον τον κόσμο

ΠΗΓΗ politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: